שאלה קצת מוזרה...

alexreotov

New member
שאלה קצת מוזרה...

אני אחד שקשה לא להשמין. אני מטר תשעים ושוקל 83 קילו ולא זז מזה. אני חייב לציין שאני אוכל לפחות 4 ארוחות ביום (ארוחות לא קטנות אני חייב לציין) ולא מצליח לעלות. הדובדבן שבקצפתהוא הארוחת בוקר שלי שמורכבת משיבולת שועל (כוס וחצי שיבולת ומבושלת עם 2 וחצי כוסות חלב+30 גרם חלווה), 30 גרם אגוזי מלך, בננה אחת, 3 תמרים ושתי כפות דבש. למען האמת לא בדקתי את הערך התזונתי של הארוחה אבל שקלתי את הארוחה היום בלי הצלחת כמובן וראיתי שזו ארוחה של 600 גרם מנה. אני סבור שעם כמות כזו הערך התזונתי לא נמוך וזה מה שמוזר לי לגבי הרצון שלי להעלות במשקל :\. ולשאלה :) : יכול להיות שהגוף שלי התרגל לארוחה כי אני אוכל אותה על בסיס יומי?! זה יכול להיות קשור לרצון שלי להשמין?! אני חייב לציין שאני עושה גם כושר 3 פעמים בשבוע ,לא אינטנסיבי אמנם אבל עושה. תוןדה לעונים ואחלה סופששש :)

תגובה

הרצון להשמין או לרדת, לא משפיע על הירידה או עליה במשקל בפועל במציאות. מחשבות במח לא גורמות לחוקי פיזיקה של יותר או פחות אנרגיה שתכנס להעלם. הארוחה שפירטת לא "דלה", אבל אם זה כל מה שאתה אוכל במשך היום, לא מפתיע שלא עולה במשקל. יתכן שהארוחה שפירטת פחות מ600. יתכן שאתה מחשב לא נכון ומגזים בהערכת ערך ארוחה ולכן נדמה לך שאוכל הרבה כאשר בעצם פחות. ממליצה לפנות לדיאטנית, גם בתהליך השמנה, כאשר לבד זה לא משתנה ועובד. אבל הארוחה שפירטת בריאה בטירוף:)

תשובה

יש אנשים שניחנו בגנים מסוג שלך. כמו כן למרות שאתה מתאר את ארוחת הבוקר העשירה הזו אתה עושה גם פעילות גופנית וכנראה אוכל במשך היום עדיין במידה כזו שההוצאה שלך =להכנסה שלך ולכן אתה שומר על משקלך.

למעלה