שאלה קצת מוזרה

neryak1

New member
שאלה קצת מוזרה

שלום לכולם, אני עומד לפני גיוס (ג'וב) ואני מאוד מפחד מדבר אחד - המקלחות המשותפות... ברור לכולם למה.. וגם מעבר לבעיה שלהיות עם גברים במקלחת אחת, אני גם נורא ביישן מצד עצמי ויהיה לי לא נוח... (לא טבלתי עד היום מהסיבה הזאת). אני ממש מפחד מזה, ואשמח לשמוע מבעלי נסיון כיצד ניתן להתמודד עם זה... תודה רבה! נר'יה

babak10

New member
יש מספר פתרונות

שלום לך חבר יקר, איזה מזל שהייתי מפקד ככה שאני יכול לתת לך את הפתרונות. 1. אם אתה מוצהר ולא תהיה לך בעיה, אתה יכול להצהיר על כך שאתה הומו ואתה מקבל שעות נפרדות למקלחת - חוק מטכ"לי. (מנסיון לא שלי, משתלם מאוד) 2. אם אתה לא מוצהר ובכל זאת מתעקש לא להצהיר על זה שאתה הומו, אתה יכול לדבר עם מפקד הישיר שלך ולו יש את כל הזכות לאפשר לך להתקלח מבלי לפרט לגורם מסויים למה הוא שחרר אותך. 3. אפשרות נוספת היא לקום רבע שעה לפני כולם ולהתקלח ואז יש לך מקלחת פנוי. סה"כ, כל המפקדים מבינים את הבעייתיות בנושא ואין סיבה כלל לדאגה. בסופו של דבר גם מפקד הוא בן אדם... שיהיה גיוס קל

neryak1

New member
תודה רבה אחי

זה אומר שלמפקד עצמו אני חייב לספר? ואיך החבר'ה יקבלו את זה שאני לא מתקלח איתם, הם לא יחשדו לדעתך? בכל אופן תודה רבה אחי!

gov5

New member
פניה כזו למפקד זה לצעוק - אני כזה

והצבא זה גוף לא כל כך גיי פריינדלי. לך תדע אם המפקד שלך לא הומופוב או סתם רכלן. תשמע, זו בעיה מוכרת מאד. האם עד היום לא נתקלת בזה?בבריכה? עם חברים? הרבה פעמים, אפילו אנשים שמאד נמשכים לבנים, איכשהו הדבר לא משפיע עליהם פיזית (אתה מבין למה אני מתכוון). ככה זה היה אצלי (ועד היום במילואים). אולי עצם החשש להיחשף, גורם לגוף שלא להגיב. ויש גם יתרון מסויים,כי אחרי הכל כמה הזדמנויות יש לנו לראות כל כך הרבה בחורים בשנים הכי יפות שלהם ככה.

neryak1

New member
תגובה

אני נמנע מאוד מללכת לבריכה ולים, וגם כשאני הולך עם חברים אני לא נכנס למים בטענות שונות ומשונות... כתבתי שגם מעבר לפחד שלי שהדבר ישפיע עליי פיזית אני גם ביישן מאוד בקשר לגוף שלי בלי קשר לזה... ואני לא ממש רוצה לחטוא בשמירת העיניים ע"י ראיית בחורים בשנים הכי יפות שלהם. בכל אופן תודה

avitano

New member
לפני כמה שנים עשית צבא?

אני מניח שמזמן הצבא זה גוף מאודדדדד גיי פרנדלי אחד הצבאות הכי ידידותי להומואים בעולם אפילו בארצות הברית הצבא לא כל כך ידידותי להומואים גם אם המפקד הומופוב יש חוקים ומסגרת שהוא עומד בהם איזה שטויות, אני התגייסתי והיה לי מפקד כשלשאר הקבוצות היו מפקדות ולא הרגשתי נוח להגיד לו שאני רוצה זמן מקלחת בנפרד אז הלכתי לאחת המפקדות ואמרתי לה שאני יודע שהיא לא המפקדת שלי אבל אני צריך זמן מקלחת נפרד כי לא נוח לי כל כך אז היא אמרה "זה בסדר, אתה יכול לקחת זמן נוסף אבל קח בחשבון שיש עוד אנשים שביקשו זמן נוסף אז ככה שלא תהיה לגמרי לבד, זה בסדר מבחינתך?" כזו התחשבות והבנה... איך אתה יכול להגיד שהצבא לא גוף גיי פרנדלי שבבסיס שלי היה פורום אינטרנטי להומואים ולסביות פורום שמפקד הבסיס פתח כי הוא ידע שיש כמות גדולה של הומואים ולסביות בבסיס ורצה שהם ירגישו בנוח ככה שהרגשנו כל כך בנוח שהוא אפילו ארגן ערב "גאה" בפורים כל שנה עם תחרות תחפושות שהקצינים מתחפשים לנשים והקהל ההומו-לסבי בוחר את אשת השנה אולי דברים השתנו מאז שהיית בצבא או שהיית בצבא הסובייטי :]

הבעיה שלך אינה הומוסקסאליות, אלא ביישנות יתר

הומואים רבים מתקלחים במקלחות קבוצתיות בלי שום בעיה. בעצם רובם כך. אולי אתה צריך לנסות לפתור את בעיית הביישנות שלך בהדרגה, או בעזרת איש מקצוע שמתמצא בזה. ככל שתרבה באמצעים להימנעות מחשיפת מערומיך, תשוכנע שאינך מסוגל אחרת, והבעיה תגבר. חפש פתרון, וחייך יהיו נעימים יותר.

המדליק22

New member
אתה ממש מזכיר לי אותי...חח

כ"כ התביישתי בימים הראשונים להתקלח עם כולם...אני אפילו מרוב שלא רציתי להתקלח עם כולם הייתי עושה מקלחת עם הברז איפה שרוחצים פנים ושיניים..חחח לאחר כמה ימים שהייתי ממש מסריח אז לא יכולתי יותר ושפוט נכנסתי להתקלח בפינה ובצד כמה שלא יראו אותי היה יותר טוב...חחח...אני מאוד חששתי ממה שאתה מפרט עכשיו..אבל באמת שזה עובר וזה שטויות...אל תביט אפילו עליהם..תשתדל לפחות..רק שתהיה בטוח ששם יהיו כמוך שלמרות הכל מתקלחים עם השאר...רק שאתה לא יודע מי הם החיילים שיש להם בעיה דומה.מקווה שיסתדר,ואני באמת מבין אותך לגבי החשיפה של הגוף שלך...אני מאוד ביישן ומנסה כמה שיותר שלא ייראו אותי...לים ולבריכה אני הולך לעתים...ולא מרגיש הכי נח אבל מסתדר עם זה...בהצלחה!

גנימדס

New member
דוקא לא

גם אני תהיתי לעצמי מה אעשה במצב זה , וכשהגיע מועד הגיוס פחדתי מהמקלחות יותר מכל דבר אחר. כשנכנסתי למקלחת ממש רצתי פנימה , עמדתי עם הפנים לקיר ,שטפתי את עצמי כדי לצאת ידי חובה, ואף לא טרחתי להשתמש בשמפו. אז פתרון אחד הוא לעשות זאתצ במהירות , ככה שלא תוכל אפילו להסתכל מסביב פתרון נוסף -הוא פשוט לחשוב על הנושא הכי לא-מיני בעולם. אני מצאתי אוןתו באמצעות מלה אחת ,סוג של מנטרה . כאשר היא עוברת בראש -לא חושבים כלל על מין, מלה זו יכולה להרוס כל חרמנות כלשהי , "שואה". עצמתי עיני,נתתי למים לשטף אותי לדקה וחצי ורק חשבתי "שואה. שואה. שואה". תנסה

באמת שאין מה לדאוג... ../images/Emo13.gif

אם אתה בג'וב, הבעיה הזו קיימת רק בטירונות. העניין הוא שגם בטירונות זה באמת לא בעיה- פשוט תדאג שהדברים ששאתה צריך למקלחת יהיו מסודרים בצורה נוחה, ככה שברגע שתקבלו שעת ת"ש, תוכל לרוץ מהר לחדר, לקחת את הדברים, ולהיכנס למקלחות. לפחות מהניסיון האישי ששלי בטירונות אני עשיתי- ב-5 דקות הראשונות של השעת ת"ש אנשים בקושי מתקלחים, כי הרוב מעדיפים להיזרק על המיטה, להריץ צחוקים עם החברים, לאכול חטיפים שיש להם, או להתקשר הביתה. אופציה אחרת היא להתקלח ממש בדקות האחרונות של השעת ת"ש- גם אז המצב די דומה. אני יכול להגיד שבלי שום אישורים מיוחדים/ פניות למפקדים /whatever, היו אולי פעמיים בכל הטירונות שהיו אנשים ערומים במקלחת כשאני נכנסתי. בכל מקרה, זה לא באמת כזה בעייתי- פשוט אל תסתכל מתחת לקו הצוואר של אנשים במקלחות (בין אם הם שם כשאתה נכנס, כשאתה יוצא, או גם וגם...). אה, ועוד הערה- לא מדובר במקלחות משותפות מאולתרות כמו שיש במחנות של בני עקיבא, שכולם רואים את כולם- לרוב מדובר במקלחות עם תאים נפרדים אך ללא וילונות, כך שהחשיפה היחידה שיש היא בדרך לתאים ומהם. אתה תמיד יכול לקחת איתך מגבת לתא, לתלות אותה על הברזל שממנו אמור להיתלות הוילון, ולהתעטף בה כשאתה יוצא, אם אתהה מתבייש שיראו אותך עירום. בכל מקרה, יהיה בסדר...
בהצלחה

נתיN

New member
שאלה בכלל לא מוזרה

זה עובר לכולם בראש לפני הגיוס. מכיוון שהייתי קרבי ממש לא הייתה לי את הבעיה הזאת - א. הייתי גמור מעייפות. זה פשוט לא עניין. ב. בשעות ת"ש הכי טובות שלי היו לי 3 דקות להתקלח. בדר"כ היה קצת פחות. אם אתה ג'וב אז כמו שאמרו פה, הבעיה אמורה להיות רק בטירונות (כי אח"כ גם אם תהיה בבסיס סגור אין זמן קבוע אחד שבו כולם מתקלחים). אני לא יודע אם תהיה עייף כל כך אבל אתה יכול לנסות את הדבר השני שאמרתי - מקלחת מהירה, בתוספת פנים לקיר. ככה גם תרוויח יותר זמן פנוי לעצמך או לדברים אחרים (טלפונים, שיפצורים, לשבת על פחית קולה עם החברה, לקרוא, ללמוד) בשעת ת"ש. ודבר אחרון - תסתכל על הצד החיובי שבדבר, במקרה הכי 'גרוע', אולי יקרו לך דברים מעניינים במקלחות
...

neryak1

New member
תודה רבה לכולם!

התגובות שלכם מאוד מעודדות אותי ועוזרות לי! מקווה שבאמת הכל ילך סבבה.. אתם אנשים טובים! אוהב, נרי'ה

davidro1

New member
עוד עצה קטנה

כמובן שזה מאוד אישי, ואולי זה יישמע מצחיק אבל אתה פשוט יכול "להתאמן". דווקא ללכת עכשיו למלתחות ומקומות ציבוריים, ולראות איך אתה מרגיש. אולי אתה סתם מפחד?! אולי אתה יכול להתמודד עם זה? וככל שתחשף יותר למקומות כאלה, מן הסתם זה כבר ייהפך לשגרתי ומשהו שלא חושבים עליו בכלל

SILVEREYES

New member
אין מה לדאוג ....

אתה תהיה כלכך לחוץ בזמן ולמצוא מקלחת פנוייה שבכלל לא יהיה לך זמם לחשוב על אחרים שמתקלחים, אתה תראה אותם כאיום פונטציאלי על הזמן שלך ותופסי-מקום יותר מאשר אובייקטים מיניים .... ואחר כך אתה כבר תתרגל לגמרי ותלמד לעשות את ההפרדה ... :)

avitano

New member
וואי כל כך מוכר, וכולם בסוף מבינים שזה כלום

אף אחד לא חושב על זה גם אחרי הטירונות כשהייתי בקורס והיה זמן חופשי יותר, אין זמן לחשוב על זה בכלל וגם זה קשה כשאתה נמצא עם אנשים וישן איתם אתה מרגיש כמו אח שלהם אפילו שהיו כמה חתיכי על בקורס שלי לא יכולתי להסתכל עליהם ככה

באמת שאין לך מה לדאוג!!!

עד היום כאשר אני הולך למילואים אני קצת דואג וכבר תוך יום זה עובר.. בד"כ שום דבר לא אמור לקרות... שבוע טוב..

וואי, כמו כולם גם אני עברתי את הסיוט ...

היי! קודם, ברכות לקראת הגיוס! גם אני חששתי מהמקלחות המשותפות והתפללתי לקב"ה שלא יהיו לי פדיחות...
בהיבט המעשי, ביקשתי מהמפקד שלי להתקלח בנפרד בגלל שאני מתבייש. לפחות במשך חצי מהמקלחות שנאלצתי להתקלח בצבא, הופיעו להם בחורים שהחליטו להיות ידידותיים ,לעמוד מאחורי עירומים ולפתוח בשיחה (תוך כדי סיבון עצמם). מרוב פחד "שיעמוד" לי, הפנתי להם את הגב (והתחת) ועניתי בתימצות לניסיונות "דיבוב". אולי אם הייתי "משתחרר" היה יוצא רומן סוער. מצד שני, זה בטח לא היה הכי קידוש השם כשאני משמש כמש"ק דת

למעלה