שאלה קצת מוזרה על B12

לקשמי

New member
שאלה קצת מוזרה על B12

האם מותר לקחת ממנו יותר מהכמות המומלצת? אני שואלת כי קניתי לאחרונה טבליות מציצה של B12 וממש התאהבתי בטעם
ומוצאת את עצמי מחכה לזמן שאוכל לקחת שוב, כי אני לא רוצה לקחת יותר מדי. בחנות אמרו לי שזה מצוין מהבחינה התזונתית, הבטיחו לי שאין בזה רכיבים מהחי אבל לא אמרו לי שזה ממכר...

צפנתי

New member
אין שום מנת יתר עד כמה שאני יודעת

גם המנה המומלצת ע"פ הרופא שלקחתי בזמנו אחרי מחלה קשה היא פי 1000 מהצורך של הגוף שלנו. ממכר? בטח שלא. אין השפעה על מע' העצבים. אולי רק הממתיק הטעים שעושה לך טוב כמו סוכר....אפשר לקנות סוכריות במקום. מרכיבים מהחי? בטח שלא. בי12 הוא תרכובת שהיחידים שיודעים לייצר אותה הם חיידקים, כל שאר שרשרת המזון נזונה מהם, עם בטרף ואם בחיידקים סמביונטים (חיים בסימביוזה) בקית הבהמות, למשל...

עודף ויטמין B12

יכול לגרום לאקנה ("פצעי בגרות"). בעיקרון, תוספות מלאכותיות של ויטמינים מעמיסות על הגוף ומטרידות אותו, לכן לא רצוי להכביר בהן.

guruyaya

New member
עצור!!!!!

למרות שאין ראיות חד משמעיות מומלץ לא לצרוך למעלה מ5000 מיקרוגרם בשבוע אתם תהרגו לי ת'ילד!!!! נסה פז בטעם דודבן. מאד דומה, ואין המלצות להימנע

אלי ו.

New member
בודאי שלא מומלץ

משמעות המילה "עודף" פירושה "יותר מדי". ההמלצה היא לצרוך כל דבר במינון הנכון. בנוסף לכך אלה סוכריות מציצה מאוד יקרות. למרות זאת, השאלה היתה אם יש בכך סכנה, והתשובה היא שאין שום ראיות שיש סכנה. (חפשתי ולא מצאתי גם ראיות רב משמעיות לנזק) חשוב על השאלה הבאה: האם יש סכנה בצריכת יתר של ירקות ופירות? (למעשה התשובה תהיה לפעמים כן, אבל אני מנסה להעביר נקודה)

לקשמי

New member
השגתי אותן בדיזנגוף סנטר

בחנות טבע שנמצאת שם. את השם של הטבליות אני לא זוכרת (אוכל לבדוק כשאהיה שוב בבית), אלה טבליות למציצה כאמור, בטעם דובדבן.

בהקתה!!!!!!

זה דור צח, מהבמה כמובן. לא ידעתי שגם אתה פה
אין לי מושג לגבי הטבליות, אבל בדיוק קיבלתי אתמול את התוצאות של ספירת הדם שלי, והן מצוינות. יש לי יותר תאי דם אדומים מלאוכל בשר ממוצע. אני את הB-12 שלי משלים בעיקר מקורנפלקס, ומסתבר שזה עובד לא רע.

גם אני

גם לי אין בעיה של B12, ואני לא לוקח שום כדורים. אבל מה שמשלים לך את הB12 זה בטוח לא קורנפלקס. מכל מקום, זה יהיה טוב אם אני אדע להמליץ לאנשים על הטבליות הללו.

doronimous

New member
ואם כבר בידידינו B-12 עסקינן

כדאי על קיבה ריקה ? מלאה ? בתוספת מזון אחר כלשהו ?

doronimous

New member
ה-מתחת קריטי ?

הקטנות הירוקות, אי אפשר למצוץ סתם צריך ממתחת ללשון ?

למעלה