שאלה קצת מוזרה (אולי)

שאלה קצת מוזרה (אולי)

שלום! אני מתעניינת לדעת את הנתונים הבאים: 1. כמה זמן שוהים בעומק של 10 מטרים בערך במהלך קורס צלילה כוכב 1. (נניח בקורס של חמישה ימים - כמה זמן בכל יום). 2. כנ"ל לגבי קורס צלילה מספר 2. והשאלה החשובה מכל - כמה זמן (בערך) נעים שנמשכת צלילה (אחרי קורס, להנאה לא ללימוד)- שעה? שעתיים? והאם נושמים באותו זמן 100% חמצן? תודה!

אין שאלות מוזרות - רק תשובות מוזרות

בקורס 'צולל מים פתוחים' הידוע בכינויו כוכב אחד, עורכים 9-10 צלילות. 4-5 הצלילות הראשונות מתבצעות לעומק של 3-12 מטרים, ובהן שוהים כ 35-45 דקות מתחת למים. הצלילות הנותרות מתבצעות לעומק של 12-20 מטרים ובהן שוהים כ 30 - 40 דקות. לגבי קורס 'צולל מתקדם' הידוע בכינויו כוכב שני, עורכים 5-6 צלילות. העמוקה בהן לעומק מקסימלי של 30 מטרים למשך כ 20 דקות (עד 25 דקות אם מחשיבים את זמן העליה וחניות הבטיחות). שאר הצלילות רדודות יותר ונעות בין 8 מטרים ל 20 מטרים. לאחר הקורס נוהגים לצלול לעומקים הנעים בין 8-30 מטרים, לפרקי זמן של 60 דקות (לרדודות) עד 20 דקות (לעמוקות). הצלילה מתבצעת לרוב על אויר רגיל, או על אויר מועשר בחמצן (ניטרוקס), ובד"כ לא יותר מ 36 אחוזי חמצן. כמובן שיש יוצאים מהכלל, אך זהו הכלל... שיהיה לך קורס מהנה!

תודה על התשובות המפורטות

ועכשיו הסבר לשאלה ואולי עיצה. תראה, לא שאני לא נמשכת לתחום הצלילה, אני אפילו מאד אוהבת ואהבתי מילדות כבר לצלול עם שנורקל ומסיכה בים האדום... אבל כיום אני שואלת מסיבות אחרות. לפני מספר חודשים קבלתי סדרת טיפולים בתא לחץ (בבית חולים אלישע) שלראשונה מזה שמונה שנים הביאה להטבה מדהימה במצב שלי. יש לכך רציונלים רבים אבל בגדול השילוב של המצאות בלחץ של 2 אטמוספירות במשך כשעה-שעה וחצי אשר במהלכן נושמים 100% חמצן הינה אפקטיבית מאד בריפוי של כל מיני מצבים. הבעייה היא שהטיפול הינו יקר מאד, ואינו מכוסה על ידי קופת חולים או על ידי שום גורם (למצב שבגינו פניתי לטיפול). חשבתי, אם ככה, למה לא לבלות שבוע כל רבע שנה, למשל, בצלילות. גם יפה, גם מעניין, וגם - בסופו של דבר (תאמין לי) הרבה יותר זול. השהייה בלחץ נראית לי מספקת - הרי שרה מטרים ושעה יכולים להספיק, אבל נשימת חמצן רגיל אמורה להיות לא מספיק אפקטיבית. היש דרך לעקוף את זה? אני באמת מחפשת רעיונות. כל רעיון לשהייה בלחץ עם חמצן (אפילו 70%) יתקבל בברכה. יש לציין שהשהייה בתא לחץ לא עשתה לי הרגשה לא טובה, סחרחורת וכדומה - להיפך. תודה, יעל

לא ממש מבין בטיפולי לחץ

אבל דבר אחד אני כן יודע, נשימת חמצן בלחץ הגדול מ 1.8 אטמ' יכולה לגרום להרעלת חמצן הפוגעת במערכת העצבים. בעקרון, טיפול עם חמצן טהור בלחץ 2 אטמ' עומד ממש על גבולות השפעת הרעלת החמצן על מערכת העצבים. כל עוד מבוצע הטיפול תחת תנאים מבוקרים, בתא לחץ מוסדר הכולל צוות רפואי מיומן, הסכנה קטנה מאוד. אך אם תנסי לשחזר תנאים אלו בצלילה, בה את נמצאת מתחת למים (ודרוש לשם כך להימצא בעומק של 30 מטרים עם תערובת 50 אחוז חמצן, כי יותר מזה לא יידחסו לך בארץ עבור צלילה ספורטיבית) וחלילה תתחילי לסבול מהשפעות הרעלת החמצן (עויתות, צמצום ראייה ושמיעה, אובדן הכרה), תימצאי עצמך בסכנת חיים ממשית. הסיבה היא כמובן כי הינך נמצאת מתחת לפני המים, בסביבה ממנה לא תוכלי לצאת באופן מהיר. בדר"כ טיפולי תא לחץ ניתנים לסובלים מכיבים, סכרת או כוויות, מקום בו נדרשת הזרמת חמצן בלחץ גבוה אל רקמות הגוף הפגועות. לפי ידיעותי (המוגבלות), טיפולי תא לחץ הינם היעילים ביותר במצבים אלו. אך, אם התקציב הינו הבעיה, תוכלי לנסות לפנות אל שכנינו: קיים תא לחץ מודרני ומשוכלל בעקבה שבירדן (10 דקות מאילת), וקיים תא לחץ נוסף בשארם א-שייך, סיני (שעתיים נסיעה מאילת, או שעה ורבע טיסה מנתב"ג). שניהם בעלי מוניטין מצויין ומתופעלים על ידי רופאים מומחים ברפואה היפרברית. בשניהם, מחירי הטיפול (לצוללים בתאונות צלילה) זולים משמעותית מטיפולים דומים בישראל! ואני מדבר על הבדלים של 300-400 אחוז!! אם את מממנת מכיסך, או בעלת ביטוח בריאות משלים המאפשר לקבל טיפולים בחו"ל, מציע לך לבדוק הנושא ברצינות.

תודה תודה על הרעיוןֱ

אני בטוחה שגם שם טיפולים אינם זולים, אבל אולי זה יהיה יותר אפשרי. האם יש לך מושג איך אפשר למצוא את הכתובת/טלפון שלהם? בכל מקרה, הבנתי שהסכנות מרובות ושהסביבה באמת אינה מתאימה לניסויים רפואיים :)

נסי לשאול בפורום "צלילה"

או, אם אין ישועה משם, להרים טלפון לפילו, עורך עיתון ים, שמכיר אישית את צאי הלחץ הזרים וישמח להפנות. הוא יושב ב 068223362. קישור לפורום "צלילה": http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?forum=216

הקרפיון

New member
חמצן ומים

יש בעיה מאוד רצינית עם לחצים חלקיים גדולים של חמצן בסביבה מימית. אני יודע שזה נשמע מאוד משונה, אבל לנשום 2 אטמוספרות חמצן בתא לחץ זה תקין, בעוד שמצב דומה במים סביר שיביא להרעלת חמצן ומוות. אין לי מוסג מה הבעיה הרפועית שלך, או למה תה הלחץ עזר. את יכולה לדבר עם הרופאים ולראות מה דעתם על צלילה. בצלילה את יכולה להגיע די בקלות ל1.5 אטמוספרות בלחץ סביבה של בערך שלוש וחצי אטמוספרות. אולי זה מספיק? בכל אופן, צלילה זה דבר נפלא - ולך יש תרוץ מצוין להתחיל...

אכן יש לי תירוץ נפלא...

אולי אני אעשה זאת. מצד אחד זה מושך אותי - מצד שני אני לא הכי אוהבת להיות במצבים שלוקח הרבה זמן לצאת מהם... בינתיים גיליתי שתא הלחץ בירדני בעקבה עולה פי 3 מבישראל והמצרים טרם ענו לי.... אולי בסוף פשוט יכניסו את זה לסל הבריאות.

ניסית לעשות סקר בין תאי הלחץ בארץ?

האם כולם גובים אותו מחיר (יקר מאוד)? תאי הלחץ בישראל מצוים בבי"ח אלישע, אסף הרופא ויוספטל. ישנו גם מר"י, אך איני יודע אם הם נותנים טיפול רפואי לאזרחים שאינו חירום.

למעלה