שאלה קצת מוזרהה...

shaidomb17

New member
שאלה קצת מוזרהה...

אני עושה עבודה באקסס, השאלה שלי או יותר ברור הבעיה המוזרה היא שאני עובד עושה בשאילתות הכנסתי את כל הטבלה שלי עכשיו אני עושה שם שב"S" אני עושה: S: [M]*[R]*[D] והכל עובד כמו שצריך הS מקבל את הערך של M*R*D אבל ברגע שאני רוצה לבוא לבדוק את זה בטבלה שזה הכי חשוב אני רואה הכל 0.00 בטח אתם לא מבינים על מה אני מדבר אז אני יעלה לפה תמונה

yaron881

New member
ככה:

קודם כל, לא מומלץ לשמור שדה חישובי בתוך הטבלה. אין לך צורך לשמור את התשובה למכפלה, מה יקרה אם תשנה את אחד הגורמים במכפלה ? הערך של S כבר לא יהיה נכון. תמיד מציגים את תוצאת החישוב אבל לא שומרים אותה. אבל, אם בכל זאת אתה מתעקש, מה שאתה צריך לעשות זה שאילתת עדכון, שמעדכנת את שדה S במכפלת m*r*d

shaidomb17

New member
קודם כל המון תודה לך ירון על התשובה

לגבי הגורמים של המכפלה אלו גורמים קבועים, שהם לא משתנים, עוד שאלה שלי איך אני עושה שאליתת עדכון? זה לא אותו שאילתת שאני משתמש בא? ועם כן איפה אני משנה את זה?

shaidomb17

New member
ועוד משהו ממש קטן שמוזר

שעשיתי כבר את השאילתת הזה ללא עדכון והוא עבד לי מצויין עם השאילתת הרגילה. פתאום אני לא יודע מה קרה שהוא הפסיק לעדכן לי את S

shaidomb17

New member
ועוד משהו קטן=) מצאתי את העדכון אבל

א. הוא מציג לי רק את המשתנה "S" ב. הוא לא מחשב כלל את כל שאר המשתנים ואין לי אפשרות לרשום אותם ג. תודה רבה =) שבת שלום!

yaron881

New member
ככה:

UPDATE Table1 SET Table1.c = table1.a*table1.b;​
אם הטבלה היא table1 ואתה רוצה ש: c=a*b

למעלה