שאלה קצת מביכה

kola5

New member
שאלה קצת מביכה

יכול להיות שזה לא קשור לפורום ובכל זאת אני ממש צריכה עזרה /יעוץ בזמנו קיבלתי פטור מהצבא -קבן פרופיל 21 וזה היה לחלוטין מוצדק הייתי מטופלת על ידי פסיכולוג במצב פוסט טרואמטי ,אינני רוצה לפרט יותר. כרגע אני לומדת לתואר ראשון ,יש כל מיני עבודות שנותנות מלגות שאני רוצה להתקבל אליהן וגם תוכניות למצטיינים ,ושואלים שם על הצבא. עד עכשיו עבדתי בעבודות זמניות כמו דיילות /התרמות בהם לא שאלו אותי על הצבא .ועכשיו זה יותר רציני זה בתוך האוניברסיטה ואני לא רוצה להרוס מוניטין .מה אתם מציעים לי לעשות? ידוע לי שלמוסד אקדמי אין שום קשר לצבא ויש סודיות רפואית ,לכן הם לא יכולים לדעת מה באמת הלך שם הייתי רוצה לשקר בדרך אינטיליגנטית ,רק שאני מפחדת להסתבך בסיפורי בדים שגם יראו כאלה.יש בנות שמקבלות פטור על "עודף בנות" כדאי להגיד דבר כזה?

p i g

New member
דבר ראשון

את יכולה להגיד שלא עשית צבא ועשית במקום זה שירות לאומי.. את יכולה גם להגיד באמת ששוחררת על עודף כוח אדם והעדפת לעבוד/לעשות שנת שירות או וואטאבר.... את יכולה גם להגיד שפשוט לא עשית צבא כי הכיבוש הציוני הוא מחלה נוראית של מדינת ישראל והדרך והיחידה להתנגד לו היא לסרב לשתף פעולה

kola5

New member
עודף בנות

באמת משחררים בנות על עודף כוח אדם ,שמעתי את זה פעמים רבות אבל אני חחשתי שאולי זה איזשהי המצאה של אנשים שלא עשו צבא מסיבות אחרות. התופעה באמת קיימת?

Mיקי_

New member
היא לא יכולה לשקר

בסוף שירות לאומי מקבלים תעודה וזה מועבר למשרדי הממשלה הרלוונטים כמידע, אם היא משקרת על שירות לאומי היא תתיפס כי לא תהיה לה תעודה להציג. לגבי 21, לא יכולים לדעת אלא אם כן תגידי מאיזה טעמים יצאת מהצבא, אני מציעה לך לומר ממניעים בריאותיים, בריאות נפש היא בדיוק כמו בריאות פיזי, ועל זה בעצם הפטור שלך. זוהי האמת, וזה הדבר הנכון להגיד. לא לשקר על ש"ל, לא לשקר על עודף בנות, פשוט לומר את האמת. אני עצמי בניסיונותיי לקבל מילגות (שאני מקווה שיתגשמו), שלחתי את הפטור שלי עליו כתוב "מטעמי מצפון" ואת תעודת שירות הלאומי שלי, כיוון שהתבקשתי לעשות זאת. אם יבקשו ממך תאלצי לשלוח את הפטור (ועל הפטור כידוע לך כתוב "מסיבות בריאות", ולא נפשי, לא כותבים נפשי על פטור)

Aeroguy

New member
אני גם תמיד אומר שיצאתי על 21

אין עם זה שום בעייה.

Aeroguy

New member
כן, אבל בד"כ אני אומר פשוט "21".

אחרי זה לא מבקשים לפרט. וגם כשביקשו ממני פעם אחת, אמרתי "רפואי" ובזה זה נגמר. את יכולה להגיד גם כן רפואי, שכן בריאות הנפש זה רפואי לכל דבר ועניין. ואם את באמת לא מרגישה עם זה נוח, את יכולה להגיד מה שאת רוצה. הם לא יבקשו ממך מסמכים...

Mיקי_

New member
אני יצאתי על טעמי מצפון o_O

למה שאני לא אגיד את זה? ולך יש 21 רפואי, למה לא להגיד ישר רפואי? אני מסכימה איתך שמי שיש לו נפשי יכול לומר רפואי כי זה בריאות נפש, אבל למה שמי שיש לו רפואי לא יגיד מראש רפואי?

למעלה