שאלה קצת מביכה

coocon11

New member
שאלה קצת מביכה

לצערי זה הגיע מוקדם מהצפוי. אני מוצאת את נועם בימים האחרונים משחקת בפות להנאתה בכל הזדמנות בה היא נמצאת ללא חיתול (נועם בת שנה וחצי). אני מזועזעת ובעלי טוען שזה טבעי וצריך פשוט להתעלם. מה לעשות?

irisgh

New member
אני עם בעלך

תחשבי על עצמך בתור תינוקת. עוד לפני המילים. בעולם התחושות. לא היית עושה אותו הדבר? זה בדיוק כמו לגלות שוקולד פעם ראשונה..

אלדורית

New member
../images/Emo45.gif אבל לא רק בגלל שהיא תינוקת

אלא בגלל שזה באמת בסדר גמור לאונן בכל גיל שהוא. בגיל מאוחר יותר, בסביבות גיל 3-4, כשמתחילים לשים גבולות בין פרטי וציבורי (כשמתחילים להקפיד יותר גם על עשיית הצרכים רחוק מעיני הציבור) יש טעם ללמד את הילד לא לאונן בפומבי, באותו האופן שמלמדים לא לחטט באף בציבור. בגיל שנה לא צריך לעשות כלום. רק לשטוף ידיים לפני האוכל. לגבי ילדות צריך גם לשים לב שלא יחדירו שום צעצוע לפות כי זה עלול לפצוע אותן.

למה לא? זה באמת נעים...

גם הבן שלי שהוא רק בן שנה וחודשיים כבר מגיל שנה ואולי פחות יושב לו ומשחק בבולבול... שיהנו.כל הזמן.

coocon11

New member
לא ממש מסכימה לגישה הליברלית שלכן

אינני חושבת שעלי לעודד התנהגות מינית מתירנית בשלב זה, החברה שלנו מושתתת על נורמות פוריטניות ובכל מקרה אאלץ בעתיד הלא רחוק להבהיר זאת לקטנה ואני חוששת מתסכול וחוסר הבנה מצידה. אולי דווקא אם אטפל בנושא כבר היום אחסוך ממנה וממני חוויות לא נעימות.

danagal

New member
מאיזו חברה את מגיעה?

האם דתית? מסורתית? כמו שאני תופסת את העיניין בחברה ממנה אני באה מין זה כייף, אוננות זה כייף, הגוף צריך להיות בריא וכייפי. זה נכון שיש בחברה רגשות אשם בכל הנוגע למין (נראה לי פשוט שהשתרשו מהעבר) אבל כשאת מאפשרת לבתך לגלות את גופה אינך מעודדת התנהגות מינית מתירנית. בתך לא מבינה עדיין מה זה מין ומה זו מתירנות אל תכניסי לה את הרעיונות "פוריטניים" הקשורים לגוף שלה. ההתנהגות שלה טבעית ובריאה תתייעצי עם רופאים אם אינך מסכימה עם הגישה ה"מתירנית" ובבקשה, אם פנית לפורום באמת לקבל עיצות - עזבי אותה בשקט.

Mלביאה

New member
ליברליות?

אם יש דבר שאני זוכרת כמובן מאליו מאז ומתמיד ושאף אחד לא מתרגש ממנו זה- שילדים תמיד מתעסקים שם... (ואני עוד יוצאת מבית דתי). "התנהגות מינית מתירנית"? היא בת שנה וחצי! "תסכול וחוסר הבנה מצדה" יהיו כבר ובמיוחד עכשיו, כי היא באמת לא תבין מה את רוצה ממנה. איך את חושבת לטפל בזה? לאסור עליה לגעת בעצמה? דווקא התייחסות טורדנית ולחוצה שלך לעניין תוציא ממנו את כל הטבעיות שבו ותהפוך אותו למה שאת כל כך חוששת מפניו. אל תתעלמי, כי מאחורי ההתעלמות שלך תמיד תרגוש סערה... פשוט הניחי לזה כמו שזה, כי באמת - ככה זה

צימעס

New member
התנהגות מינית מתירנית?!?

כולה - הילדה גילתה איבר גוף שאינה מכירה, ובודקת אותו. תני לה למצות את זה עכשיו, תני לה להכיר את גופה, והיא לא תופתע ותיבוך ממבנהו בגיל 15-10-30.

הילהל

New member
אין שומדבר מיני בזה

כדי שהתנהגות מסויימת תהיה "מינית" (ולא ניכנס למילה "מתירנית" כי אז אני באמת אתרגז) מי שעושה אותה צריך להשמש באיבר המין הכי גדול שלו - המוח. כלומר - צריך להיות קישור בין הפעולה והתחושה הפיזית, לבין מחשבה מינית, עוררות מינית. תינוקת בת שנה וחצי נהנית ממגע בפות, בדיוק כפי שהיא נהנית מטעם של ממתק או מליטוף מצמרר בגב. אין לה מחשבות מיניות, היא לא יודעת מה זה מין, אין לה עוררות מינית. זה פשוט לא שם! אבפילו דוד זקן ומיושן ושמרן כמו פרויד דיבר על "מיניות ילדית" איפושו אחרי גיל 5 ולא על מיניות תינוקית! הסיבה היחידה שאני רואה שבתך עלולה לסבול בהמשך היא עודף פוריטניות של אמא...

למה בכלל שאלת לדעתינו ../images/Emo35.gif

נשמע לי שאת כבר החלטת ממילא ולמרות שכולם מסביבך, כולל בן זוגך שמגדל יחד איתך את הילדה-חושבים שהבעיה נעוצה דווקא בגישה שלך לעניין. לא נעים לי להגיד לך אבל לך יש בעיה עם מיניות. מכיוון שהחלטת ממילא כיצד לטפל בעניין לא חבל להטריח אותנו?

irisgh

New member
coocon11 - ואיך את מבינה את זה ../images/Emo35.gif

שהרוב המוחלט בפורום לא מזועזע כמוך?

פרחיה2

New member
לנועם שלך יש תחושות בריאות ב"ה

אם היא נוגעת באיבריה השונים בעניה אין כל הבדל בין היד הרגל הגב הטוסיק או הפות. רק שם, זה אולי קצת יותר נעים. זה יעבור! זה לא מתירני זה לא מיני ואין לך מה לדאוג או להיות מזועזעת זה לחלוטין טבעי וכל הילדים עושים את זה חוץ מאלה שפוחדים ... בתי בת הכמעט שנתיים גם עושה את זה לפעמים וגם הגדולה יותר שכבר מדברת, והיא בת שלוש וחצי גם אוהבת לגעת שם, אבל בניגוד לקטנה לגדולה אני אומרת "זה לא צנוע", "בבקשה תתלבשי". הנקודה היא לתת להן הרגשה שאנחנו יודעות שזה נעים להן, אבל זה לא מקובל לעשות את זה בפרהסיה. אם את מזועזעת מזה, את משדרת לילדה שזה מעשה אסור ונורא, וגורמת לה לנזקים בתחום של הכרת גופה ואהבתו. דבר שעלול לגרום לבעיות קשות בחיי האישות שלה כשתהיה כבר בשלה לנישואין. וחבל. וכל זה בלי לומר מילה אחת על אוננות בגיל העשרה, שזה דבר שונה לחלוטין אם את כמוני באה מהמגזר הדתי.

למעלה