שאלה קצת מבדרת

שאלה קצת מבדרת

האם מותר להיכנס לשירותים כשמסטיק בפי? סתם שאלה שעלתה לראשי, האמת אני לא לועס מסטיקים בכלל. רציתי לדעת אם ההלכה התייחסה לזה.

asaf2000

New member
ואני אמרתי שאסור.

ואלה ואלה דברי אלוקים חיים. אגב, אני מסתמך על תשובה קודמת של "נאמן למקורות" ותשובה משו"ת מורשת.

gdisrael

New member
לא, לא אלה ואלה דברי אלוקים חיים

או שמותר או שאסור - אל תוציא דברים מהקשרם. ואם אין לכם תשובה מוסמכת, כמדומני - אל תטעו את הרבים - ואל תבדו פסקי הלכות מראשיכם.

אופירA

New member
מנהל
למה "או שמותר או שאסור"?

המשיח כבר הגיע? עד שיבוא המשיח, ישנם עניינים שבהם תהיינה שיטות שונות לפי הפוסקים. אמנם פוסקי האינטרנט אינם פוסקי הלכה מוסמכים, אבל הם לומדים את הדברים מן התורה בדיוק כמו פוסקי ההלכה, ומי ששואל תורה באינטרנט - יודע היטב שהוא אינו הולך לגדול הדור או לפוסק בעל תעודת "יורה יורה...", ושואל בהתאם. כל העניין של "לשאול הלכות באינטרנט" הוא עניין של "עדיף על לא כלום", ובוודאי שאינו שיטה לכתחילה בלימוד תורה והלכה! הוא מיועד למי שאינו יכול לשאול רב פוסק כמו שצריך (למרות שאין שום בעיה טכנית להרים טלפון לבית הדין של הרב ווזנר, הרב קרליץ, הרב מחפוד וכו'), ומעדיף לדעת דברים פחות או יותר, מאשר לא לדעת שום כלום. גם אם תלך לבעלי תעודה כנ"ל, תגלה ש-3 רבנים יתנו לך 2 או 3 תשובות שונות בעניין כגון זה. גם בעניינים חמורים יותר, כגון עגינות, שבת וכשרות - תהיינה שיטות שונות אצל הפוסקים השונים, ולכן (ובעיקר בעניינים העקרוניים והחמורים) חשוב ללכת לפי שיטה אחת, ובזה יוצא השואל ידי חובה, ומעשהו אינו פסול אף לשיטתו של הפוסק אחרת.

gdisrael

New member
לא מסכים בלשון המעטה

קודם כל, מבחינתי - זה עניין של 'או שמותר או שאסור', ורצונו של אדם כבודו - אני לא אחכה למשיח בשביל להיות בטוח בהנהגה הנכונה, מבחינתי. אני לא רואה שום 'קשר' לעניין. ולעניינו, אני 'לא שואל תורה באינטרנט' - כפי שציינת, אני שואל תורה (הלכות) בפורום 'לשאול את הרב' ועל שמו כן הוא זה, פורום הלכה. אני מצפה שאם אני שואל לפסק הלכה - שרבנים (בפרט) או אנשים (בכלל) לא יבדו לי הלכות מילבם כראות עינם, זה 'עם כל הכבוד' יכלתי לעשות בעצמי. כאשר אני שואל הלכה באינטרנט - קל וחומר בפורום לשאול את הרב, אני מצפה לקבל את 'עיקר הדין' והלכה המובילה בין שורותינו. אם מישהו היה מציין דעות רבנים גדולים שמחולקים על ההלכה, הייתי אומר שגם כאן וגם כאן יש לי על מה להסתמך, אבל גם לדעת 'מראה מצב' נצטרך פה. כאשר רבי mgb הביא את הסוגיה, העלה אותה ודן בה - הוא נתן את כל הפרמטרים לשיקול - וקיבלתי ! את המשפט 'אלה ואלה דברי ה' חיים' איני מוכן לקבל - ותודה שאתה מרשה לי לשמור על זכות זו. וכן, שאני שואל בפורום לשאול את הרב - אני יודע היטה שאני הולך לגדול הדור או לפוסק בעל תעודת 'יורה יורה...' כפי שציינתי, לא באתי לחפש פה בדיית ליבם של הגולשים, אלא אם הם מכירים את פסק ההלכה המוביל בשטח. אני בטוח שרבי mgb לא כותב לנו תורות וממציא לנו חידושים. ואני לא מוכן להסתפק בידיעת פחות או יותר, כפי שציינתי - כאשר אני שואל בפורום לשאול 'את הרב' (לא את חידושי הא ודא חברי הפורום) אני מצפה לתשובה בר-סמכא, ומסתכל על כך כשווה למצב שהייתי הולך ושואל רב. אם אני אלך לבעלי תעודה ואגלה שיש 2 או 3 תשובות, מה טוב חלקנו (במקרה כזה אגב, אעדיף להחמיר) אבל לא זהו המצב, וגם אם מישהו נתקל ב'2-3 תשובות' תודה רבה שאני לא רוצה להסתמך על עדות דיבור (ואני לא חושב שמישהו צריך) ואני רוצה מקורות לדברים. לא 'רב אמר לי'. ועכשיו באופן כללי - אני הולך על פי ילקוט יוסף - עיקר הדין - שהחומרות ישארו למחמירים. כאשר יש דברים שאין להם פסק הלכה ברור, אני משתדל לשאול פה - ולקבל תשובה 'מוסמכת' חצובה בסלע. כל טוב ושבוע טוב !

mgb

New member
מסטיק בפה - תשובה מ"מורשת"

בס"ד נראה שגם ב"מורשת" הדיעות חלוקות...(פה וכאן) בכל אופן ידעו החברים היקרים: 1. אינני מעתיק תשובות מאתרים אחרית ואני משיב כפי ידיעותי. 2. מותר לכל אחד לחלוק אבל אז חייב להביא ראיה מספרי רבותינו ולא לדחות בקש "כך שמעתי" ו"כך נראה לי".. 3. הגם שזהו אתר אינטרנט אבל נעשה מאמץ לתת תשובות הלכתיות מבוססות. ואם באנו להקל ברצינות ואחריות המשיבים הרי שכרתנו את צידוקו של פורום זה בכלל. עם זאת, אינני טוען שאני (לפחות)חשוך טעויות, אבל גם אם לא יאמין לי איש אציין שאני שוקל היטב לפני מענה. ולאחר הכל, מי שמחליט לא לנהוג על פי ההלכה (של או של כל משיב) -זכותו! בברכה

gdisrael

New member
ברוך השם, כנראה אתה סבור כמוני

כתבתי בדיוק את הדברים אשר כתבת אתה. אני שמח לשמוח שאני, להבדיל מאחרים, כנראה לא בודה מעשיות מליבי.

gdisrael

New member
אגב,

האם אתה רואה מקום להחמיר\להקל מפני ריבוי הדעות ?

mgb

New member
מסטיק הפה -המשך..

בס"ד אינני רואה מקום להחמיר שאם כן יהיה גם אסור לצחצח שיניים בשירותים ו\או מקלחת שהרי המשחה מוכנסת לפה ומה שונה מהמסטיק שנלעס ואינו נבלע. אחר המחילה - ובכלל אולי יהיה אסור לבלוע רוק בשירותים?! אם היה מדובר בסוכריה היה מקום להחמיר היות שהיא נבלעת. בכלל בענייני מאכל יש להחמיר בגלל שהאוכל הופך להיות חלק מגוף האדם, נכון יותר מתכונותיו כפי שהאריך הרמב"ן והתוס' אבל כל שאינו נבלע אינו הופך לחלק מהאדם ורק בגלל היות המסטיק שייך למאכלים היה מקום לדון בכלל בשאלה זו. הרי לא היתה נשאלת שאלה אם מותר להיכנס עם גומיה, עיפרון וכו' בפה .. מי שהוא כבר ב"ה בדרגה גבוהה ומקפיד על לשה"ר, ענייני גזל וענייני צניעות, תפילות, ברכות, ביטול תורה וכשרות מהודרת וכו' היה מתאים שיחמיר גם בזה. כן נראה לענ"ד והבוחר יבחר! מגב

למעלה