לא מסכים בלשון המעטה
קודם כל, מבחינתי - זה עניין של 'או שמותר או שאסור', ורצונו של אדם כבודו - אני לא אחכה למשיח בשביל להיות בטוח בהנהגה הנכונה, מבחינתי. אני לא רואה שום 'קשר' לעניין. ולעניינו, אני 'לא שואל תורה באינטרנט' - כפי שציינת, אני שואל תורה (הלכות) בפורום 'לשאול את הרב' ועל שמו כן הוא זה, פורום הלכה. אני מצפה שאם אני שואל לפסק הלכה - שרבנים (בפרט) או אנשים (בכלל) לא יבדו לי הלכות מילבם כראות עינם, זה 'עם כל הכבוד' יכלתי לעשות בעצמי. כאשר אני שואל הלכה באינטרנט - קל וחומר בפורום לשאול את הרב, אני מצפה לקבל את 'עיקר הדין' והלכה המובילה בין שורותינו. אם מישהו היה מציין דעות רבנים גדולים שמחולקים על ההלכה, הייתי אומר שגם כאן וגם כאן יש לי על מה להסתמך, אבל גם לדעת 'מראה מצב' נצטרך פה. כאשר רבי mgb הביא את הסוגיה, העלה אותה ודן בה - הוא נתן את כל הפרמטרים לשיקול - וקיבלתי ! את המשפט 'אלה ואלה דברי ה' חיים' איני מוכן לקבל - ותודה שאתה מרשה לי לשמור על זכות זו. וכן, שאני שואל בפורום לשאול את הרב - אני יודע היטה שאני הולך לגדול הדור או לפוסק בעל תעודת 'יורה יורה...' כפי שציינתי, לא באתי לחפש פה בדיית ליבם של הגולשים, אלא אם הם מכירים את פסק ההלכה המוביל בשטח. אני בטוח שרבי mgb לא כותב לנו תורות וממציא לנו חידושים. ואני לא מוכן להסתפק בידיעת פחות או יותר, כפי שציינתי - כאשר אני שואל בפורום לשאול 'את הרב' (לא את חידושי הא ודא חברי הפורום) אני מצפה לתשובה בר-סמכא, ומסתכל על כך כשווה למצב שהייתי הולך ושואל רב. אם אני אלך לבעלי תעודה ואגלה שיש 2 או 3 תשובות, מה טוב חלקנו (במקרה כזה אגב, אעדיף להחמיר) אבל לא זהו המצב, וגם אם מישהו נתקל ב'2-3 תשובות' תודה רבה שאני לא רוצה להסתמך על עדות דיבור (ואני לא חושב שמישהו צריך) ואני רוצה מקורות לדברים. לא 'רב אמר לי'. ועכשיו באופן כללי - אני הולך על פי ילקוט יוסף - עיקר הדין - שהחומרות ישארו למחמירים. כאשר יש דברים שאין להם פסק הלכה ברור, אני משתדל לשאול פה - ולקבל תשובה 'מוסמכת' חצובה בסלע. כל טוב ושבוע טוב !