שאלה קצת כללית

MayaTheBee

New member
שאלה קצת כללית

אהלן, זו שאלה לגבי נסיעה אבל אני בטוחה שתצליחו לענות
אני מתכננת לנסוע לסין עוד כחודשיים אבל אני קצת מרגישה אבודה - יש כל כך הרבה מקומות וכל כך הרבה מידע באינטרנט, שאני לא מצליחה למקד את עצמי במה כן ומה לא, מה קרוב למה, מה שווה, מה כפרי ומה תיירותי, וכו' וכו' וכו' איך מתחילים לארגן טיול? יש לכם איזה המלצות לגבי איך להתחיל?

קלריסה12

New member
פשוט לחשוב מה מעניין אותך

מן הסתם רוב המקומות שתראי באינטרנט הם מקומות תיירותיים, במידה כזו או אחרת. להגיע למקומות לא תיירותיים בכלל צריך בדר"כ לדעת סינית, וגם אז רוב הסיכויים שתיירים סינים יהיו שם, עצמאיים במקרה הטוב, קבוצות עם מגפונים במקרה הרע. חשוב מאוד לדעת מה את רוצה לראות, כמו גם לחשוב מה לא כל כך מעניין אותך. ואפילו עוד יותר חשוב: לקבל את העובדה שסין היא מדינה ענקית ולא תוכלי לראות הכול, אלא אם כן יש לך כמה שנות טיול לפניך. האם מעניין אותך נופים? כפרים? מיעוטים? או אולי ערים גדולות דווקא? כמה זמן עומד לרשותך? כל אלה הם השיקולים הבסיסיים שאת צריכה לקחת בחשבון. קראי הרבה וסנני, החליטי מה היית רוצה לראות (עדיף: החלטה על מחוז אחד או שניים, תלוי בזמן כמובן). אחר כך פשוט לפתוח מפה, עדיף אמיתית בשילוב עם המפות של גוגל. ככה תוכלי להבין איפה כל דבר נמצא. בררי כמה זמן לוקח להגיע ממקום למקום, חשבי את הימים וקחי גם זמן ספייר לפיקשושים. בהצלחה ותהני אינפורמציה לא שגרתית על טיולים יש גם בקישור המצורף

guanyin

New member
כן - מז"א

יצא לך לטייל די בעונת הקיץ, ולמרות שסין ענקית בגודל, בקיץ רובה (לפחות באזורים התיירותיים) מאד חמה וגשומה. כדי להמנע מזה (ובלי שום קשר, סתם כי יפה שם) אפשר לטייל די הרבה באזור הרמה הטיבטית (טיבט, ומערב סין). אבל באמת שבלמטייל יוכלו לתת לך אינפו' יותר עדכנית.

GnomeBubble

New member
אנגלית גם טוב בשבילך?

אם את מחפשת אתרים כמה שפחות תיירותיים (אבל תקחי בחשבון שזה אומר גם שהתנאים הם לא אותם תנאים כמו במקומות המתוירים יותר!), נסי את האתר הזה: http://chinabackpacker.info/pn/modules.php?name=Guides אני לא בטוח שהוא הכי מעודכן, כך שכדאי לנסות לחפש מידע מעודכן בפורומים באינטרנט, אבל יש לו המלצות נהדרות. חוץ מזה, אני ממליץ לך לקנות בינתיים מדריך טוב למטיילים עצמאיים (כמו לונלי פלאנט או Rough guide) ופשוט להתחיל לקרוא. תוכלי לקבל משם מושג לגבי קנה המידה של המרחקים (אגב, כמה זמן יש לך לטיול?) ומה מעניין אותך יותר או פחות. אם הטיול שלך מספיק ארוך, סביר להניח שהמסלול שלך גם ישתנה במהלך הטיול, כשתלמדי להכיר יותר טוב מה מעניין אותך וכשתקבלי המלצות ממטיילים אחרים (ככה זה היה אצל רוב המטיילים שפגשתי).

קלריסה12

New member
ה-Rough guide טוב לאין שיעור מהלונלי פלנט

בסין. הלונלי לעיתים קרובות יחסית לא מדוייק ונותן אינפורמציה מוטעית

GnomeBubble

New member
עד מתי תחיי את הטראומה שלך?

חשבת לעשות טיפול בהלם קרב?
קלריסה - אני לא יודע מה המצב היום, אבל כשאני הייתי בסין המצב היה כזה: ה-Rough guide היה מעודכן הרבה יותר מהלונלי, אבל הוא הואיל לי בערך (לסין!) כמו הלונלי של הודו - לא היה בו כמעט כלום על דרום-מערב סין (וספציפית על הבאק-דור, למרות שכבר אז זה היה מסלול מאוד פופלרי). לכן נאלצתי להיתקע עם לונלי עם מפות שכל השמות של הרחובות בהן השתנו - אבל לפחות היו שם מפות! אני חושב שעם הקצב שדברים משתנים בסין, הספרים האלה טובים בסופו של דבר בעיקר כדי לתת רקע ורעיונות כלליים לטיול. את המסלול עצמו תיכננתי לפי בדיקה עדכנית באינטרנט ועצות של מטיילים אחרים. גם הלונלי וגם הראף עזרו לי בעיקר לגבש רשימה כללית של מקומות שמעניינים אותי (לא לכולם הלכתי בסוף, והיו אחרים שלא הופיעו בספרים האלה שאליהם כן הלכתי), ונתנו לי הרבה רקע כללי על סין שלא היה לי (כי לא למדתי מזרח-אסיה לפני הטיול).

MayaTheBee

New member
תודה לכולם

אולי באמת עדיף לי לקנות ספר ולהתמקד בו כי באינטרנט אני כל פעם מגיעה לעוד ועוד אתרים וחוץ מעוד מידע לא יוצא לי מזה הרבה. סביר להניח שנתמקד במזרח, ננחת בביג'ין, זה בטוח. טיול מתוכנן לחודש עם שותף שהוא צריך לחזור אבל אני בעקרון אשמח להמשיך (כמובן נראה מה הולך באמת) אם אני אמצא מטיילים להצטרף אליהם וכל זה... כן, אני בטוחה שזה משהו שמשתנה כשאתה במקום עצמו, אבל עדיין אני אשמח להיות מוכנה מראש בקו כללי שכזה.

doodman

New member
בייגין נחמדה אבל

רוב האטרקציות האמיתיות (ומזג האוויר המצויין) נמצאים בדרום סין. אפשר להשאר ביונאן סצ'ואן רק 3 חודשים. גם איזור yangshou מצויין על אף שהוא מתוייר יש שם הרבה אפשרויות טיול ואם עושים אותם ללא מדריך צמוד זה הרבה יותר מרגש ו"אמיתי". בהצלחה

MayaTheBee

New member
אין לי בעיה עקרונית עם מתוייר

אני אקרא על האיזור, תודה רבה

GnomeBubble

New member
חודש זה נורא מעט ../images/Emo10.gif

גם אם זה לא נראה ככה. חשבתי שאת אחרי צבא והכל, אז מדובר בטיול יותר גדול, אבל אם יש לך רק חודש תצטרכי להתמקד הרבה יותר (אלא אם את מתכננת להוציא הרבה כסף על טיסות). אני חושש שלשלב גם מזרח וגם מערב סין יהיה לך די קשה.

MayaTheBee

New member
אני אכן אחרי צבא והכל

אומנם באמת לא עשיתי טיול גדול במלוא מובן המילה אבל כשהשתחררתי הייתי כמעט שנה בניו יורק, חזרתי לפני חודשיים ועכשיו בא לי סין
אני באמת הייתי רוצה להיות יותר אבל אני לא מכירה אנשים שטסים, פירסמתי / הגבתי על מודעות בכל האתרים אבל חוץ מהשותף לחודש לא מצאתי אחרים לאחרי. כמו שכתבתי אני אשמח ואני לגמרי פתוחה ללהשאר אחרי זה, אבל זה כבר משהו שנראה שיתברר כשאני אהיה שם - אם אמצא מטיילים אחרים שנזרום יחד. וכן, אני לא רוצה להתפרס כדי להספיק כמה שיותר לראות, סבבה לי להתמקד באיזור ספציפי חודש ולנצל אותו כמו שצריך.

nitzano

New member
המלצות

1. בכניסה לסין יחלקו לך כנראה עלונים עם מין כרטיס פלסטיק. אחד מהם נקרא E-long. מחברה זו ניתן להשיג טיסות מוזלות מאוד ואני מאמין שהם גם דוברים מעט סינית. 2. במקומות מתויירים (תרמילאים) יש לפעמים מחברות בהן מטיילים כותבים טיפים. שווה מאד לקרוא כי זה מבוסס על נסיון.

GnomeBubble

New member
אני מאמין שתפגשי שותפים במהלך הטיול עצמו

ברגע שתלכי לישון בדורמז באיזה גסטהאוס גדול יהיה לך קשה לא להיפגש עם כל מיני מטיילים נחמדים מכל העולם (גם ישראלים כמובן) שתוכלי להצטרף אליהם. נסי לקנות כרטיס טיסה פתוח, כך שתהיי גמישה לגבי תאריך החזרה. סין היא גם ארץ יחסית בטוחה לטייל בא לבד, למרות שזה לא חוכמה שאני אומר את זה בתור גבר.
בכל מקרה, פגשתי הרבה בנות שטיילו לבד, ולמרות ששמעתי גם סיפורים לא נעימים, בסך הכל זה רחוק מאוד מהודו בנושא הזה. בכל מקרה, אני נהנתי גם לטייל לבד, כי אז חווים לפעמים חוויות שאי אפשר לחוות בטיול בזוג או בקבוצה. למשל, הרבה יותר סינים מרגישים אומץ לגשת אליך ולנסות לדבר איתך.

doodman

New member
לגבי טיסות

מחירי הטיסות משתנים ממש כל הזמן. לפעמים יותר משתלם אפילו לקחת טיסה מאשר רכבת (זה גם חוסך לפעמים ימים שלמים בנסיעה). כדאי לבדוק מדי יום את מחירי הטיסות: יש את אתר ctrip.com וגם אתר בסינית שמציע מחירים אפילו יותר טובים qunar.com לפעמים יש דילים מיוחדים על טיסות אצל סוכני הנסיעות. תמיד כדאי להסתכל גם על מסלולים אלטרנטיביים לטיסה, לדוגמא מה שקרה לי זה שרציתי לקנות טיסה מSANYA לCHENGDU אבל היא הייתה נורא יקרה, מצאתי שמSANYA לCHONGQING זה חצי מחיר ואז נסיעה באוטובוס זה גרושים (4 שעות נסיעה). בהצלחה!

למעלה