שאלה קצת כבדה

creamontop

New member
שאלה קצת כבדה

הגיעה הצעת נישואים (ראשונה) ואני רגע לפני המירוץ לקראת חתונה, ועוברים בי המון הרהורים. רציתי לשאול אתכם כמי שעברו פרק בחיים מה היא עצתכם למי שעומדים בפני החלטה של חתונה: מה הדבר הכי חשוב בזוגיות? כלומר, עשיתי עם עצמי חושבים והגעתי למסקנה שהבחור הזה הוא החבר הכי טוב שלי וזה נראה לי הכי חשוב.... יש דברים שלא מתפשרים עליהם- חלק לא מתפשרות על קמצנות, חלק על משיכה, חלק על מעמד או כסף - מה הכי חשוב לדעתכן? אני לא יודעת אם הצלחתי להסביר נכון את מה שעובר לי בראש - הרעיון בגדול הוא שיש לי כל מיני מחשבות עתידיות והרהורים על מה הכי חשוב ועל מהלא מתפשרים על מנת שתהיה זוגיות תקינה ומאושרת.... על מה חשוב לשים דגש בתכונות של הפרטנר?

קודם כל מזל טוב...

יותר מידי ההירהורים, מחשבות העתידיות, להתפשר כן/לא, וכו' נראים לי פתח לצרות... הרצונות והשאלות האלה גורמים לנו לא להניח, לא לקבל, אלא תמיד להיות עסוקים בפעילות, בשאלות... אם תצליח ולו במעט, להניח בצד את הרצונות , לפקוח עיניים ולא לרצות כל הזמן, רק אז.. אפשר יהיה לראות את היופי הקיים, ולהרגיש תחושה של אושר. הרצון , לעיתים , מטשטש לנו את החוויה של להיות , פשוט להיות. אז ~ עצתי~ היא לשים הכל בצד.. לקבל אותו כחבר שלה ולא להיות עסוקה בשום דבר אחר.... פעם דיברו כאן על הסוד לזוגיות טובה.. אני טענתי שברגע שמקבלים את העול.. (ככה קראתי לזה..), זה המקום הכי נכון נקי להתחיל .. בדיוק כמו אשה שמקבלת עליה את ה"עול" להיות אמא, ולעולם לא חושבת אם להתגרש או לא מילדיה.. בהצלחה

noam weissman

New member
מצטרף לברכות...

אז קודם כל שיהיה בהצלחה... לשאלתך לדעתי הדבר החשוב ביותר בזוגיות זה פתיחות ותקשורת. כשיש פתיחות ותקשורת טובה ניתן להתגבר כמעט על הכל.. קחי בחשבון שלרוב הזוגות השנה שנתיים הראשונות לנישואים הן קשות ולא פעם יש ויכוחים וחיכוחים. החוכמה לצאת מעימותים כאלו חזקים יותר ובטוחים יותר בזוגיות. לא לקחת כל עימות כאסון והנה זה מתפרק. להתמודד ולהלחם על הביחד והזוגיות. לא להרים ידיים ולוותר. יש מקרים לא מעטים של זוגות שלא בשלים לזוגיות שחושבים שהנה רבנו אז זה לא ילך ביננו. טעות לחשוב שיש אידיליה בזוגיות. יש ימים טובים ויש ימים פחות טובים. עוד נקודה למחשבה. חוץ מהביחד שלכם שהוא חשוב מאוד, חשוב שלכל אחד מכם יהיה גם את הלבד. הלבד יכול להתבטא בתחביבים ואו חברים לא משותפים. הלבד הזה חשוב מאוד כי זה משאיר טעם לחזור ולפעמים כל אחד רוצה להיות קצת עם עצמו. לגרושתי היה מוטו שגם אם אנחנו רבים ואו כועסים אז תמיד אבל תמיד הלכנו לישון ביחד. רק ממש בשלב שהנישואים התפרקו היו מקרים של שינה לחוד. השינה לצד בן הזוג שאוהבים גם אם היא לאחר מריבה קשה מרככת את הלחץ. יש מקרים שלאחר ריב קשה וכניסה למיטה לשינה משותפת פתאום מרגישים צורך בחום קירבה ורגיעה והמריבה הופכת לסקס סוער שלמחרת קמים ובכלל לא זוכרים מה גרם למריבה המטופשת. קראתי איפה שהוא שלויצו יש קורס לזוגות חדשים הנשואים עד כשנתיים. הקורס בעצם הוא הכנה לזוגיות כשמעלים סיטואציות מהחיים. כאשר מודעים לבעיות שעלולות לצוץ הרבה יותר קל להתמודד איתן אם וכאשר הן קורות. מאחל לך ולבן זוגך הרבה אורך רוח, הבנה שאתם שונים ויש מקרים שחייבים לוותר. הרבה אהבה ולהרבה שנים.... שוב בהצלחה, נועם.

אוי נועמי...../images/Emo99.gif

הזכרת לי את ההורים שלי... הכל הכל הכל מותר...{טוב לא הכל}...אבל....אסור בשום פנים ואופן לעזוב את המיטה.. לדעתי זה הסוד של הרבה זוגות...יש שם משהו בחדר המיטות מיסטי שגורם לכל מריבה להפוגג .. המתח..המגע...השקט הזה...עושה את שלו מסתבר..

ורד 3

New member
ואם לא בא לה ???

הנני כאן ...... אני איתכן מה קורה ? מה חדש ? מה המצב ? ופלים בטעם לימון אפשר להציע לכן או שזה חמוסססס מידי ?

ורד 3

New member
ה../images/Emo195.gifת לפקודתך !

אבל רגע חייל (קציצון ) וחיילת יכולים לעמוד זה לצד זה לא נוגד את פקודות מטכ"ל ? באמת שלא בא לי להסתבך..גם ככה מסובכת לגמריייייייי.

איזה להסתבך?

המקסימום של הכי פחות... תצהירי אחורי זה על נבצרות זמנית... וצ'לחי ראיה מזוייפת עם סטמפה של ארקדי... זה מחלץ אסורים/ות.

ורד 3

New member
לידיעה

אני בעד ארקדי.. אני מחבבת את האיש....אמיתי.... הוא עדיף על זוג הליצנים אולמרט & פרץ..... הם מזכירים לי את שני הזקנים מהחבובות שיושבים ביציע ...וצופים בנו ..ומחייכים...ככה בדיוק !!! קוראים אותם ....סטטלר וולדורף

אני מסכימה איתך...

גמני לא ממש אוהבת ליצנים שצופים בי ומחייכים... אבל אני יותר לא אוהבת... כאלו שעוד לא הוגדרו כליצנים...ואין לי מושג ירוק כומו מה כן הם מוגדרים עדיין...שצופים בי מהיציע העליון...ולא בטוח שהם מחייכים דפקא אליי. (וזאת למרות הסטנד-אפ המצויין שהוא ניפק לי אצל יאיר לפיד)

creamontop

New member
העניין הוא כזה:

ישבתי עם חברות לשיחה שקצת גרמה לי לחשוב שאולי אני תמימה, ורציתי לשמוע עוד דעות. זה כל כך הטריד אותי שאת השאלה הזו שלחתי בכמה פורומים של ענייני הלב... דווקא בתשובות שקיבלתי הבנתי שהרב חולקים איתי את אותן התחושות וזה די מעודד אותי.... אני בטוחה בו - ונראה שהציפיות שלנו די מתואמות, ולכמה אנשים זה נראה "ורוד מדיי".... האנשים הם אנשים שאני סומכת עליהם ולכן כבר התחלתי לתהות שמא אני אובר נאיבית...

אנשים אומרים

אם יש לי עיצה לתת לך היא - קחי את מה שאנשים אומרים בערבון מוגבל. את נותנת משקל גדול מידי לפחדים אישיים של אחרים וטועה לחשוב שנכון להמשיל אותם לקשר שלך..... זה נחמד שיש מסביבך אנשים שאפשר לסמוך עליהם, זו בעיה כשאת לא סומכת על עצמך....
בהצלחה

יערית

New member
בילתי אפשרי

ללמוד מראש לאן נכנסים,זה בדיוק העיניין,מערכת יחסים כנישואים היא הבילתי צפויה ביותר שיש,יודעים עם מי נכנסים לתוכה,לא יודעים למה הופכים להיות עם השנים ואיך הדינאמיקה משתנה. כנסי לשם אם הטוב ביותר שיש בך,תהיי חברה ובת זוג,כל השאר זה על ספסל הלימודים של החיים:)) בהצלחה ומזל טוב.

זה לא אמור להיות בהתחלה??.

התהיות.... הגעת לשלב של טבעת ועכשיו את שואלת??? לי נראה שתפסת רגליים קרות... בעיקרון לא מתפשרת על ויזואליות... משיכה פיזית..על אופי וותרני.. על אסתטיקה וניקיון...על צחוק והומור... כל השאר שולי בעיניי... לשאר הדברים\התכונות.. יש תרופה... אותי
שימי דגש על מה שהכי מתאים לך...הכי קרוב אלייך ממנו... השאר יבנה מעצמו ותוך כדיי.. והכי הכי...המון הצלחה.

מצוטטת

New member
את יודעת...

מצחיק לי לפעמים שאלת מה הכי הכי.... סתם כזה לוקחת ת'list שלך לדוגמא ע"פ ניסיוני שממש לא קובע... *וויזואליות....אלמנט משתנה * משיכה....בכנות רמות להט גם! * אופי וותרני...נו זה גם... עד מגיע שלב ההתרגלות:) עם מה נישארנו, אם הבנת לי את ה- bottom של הכוונה........ **אישיות אפ'פם לא נישארת מקובעת גם היא לעיתים או ניבנת או נהרסת...... בטח, הכל מזל....& זה מסכימה Eיתך!!!

הליסט הוא שלי {סימן קריאה}..

ויזואליות היא מקדם ראשון ליצירת קשר...אצלי בכל אופן... אמנם אלמנט שמשתנה לו עם הזמן- אצלי אצלו אצל כולנו...עדיין...בעיניי הוא תמיד יהיה כליל השלמות...כמוני. כל זמן שעיניי רואות - הלב פועם... משיכה... ממש לא מסכימה איתך - היא קיימת ובוערת גם אחריי שנים...{כימיה ופיזיקה עם ויזואליות עושה את שלה} וותרני- רק משום שאני טיפוס אסרטיבי עקשן ונוקשה - אחרת אני אמצא את עצמי במשחק אתגרים מתיש. האישיות - היא גם משתנה עם הזמן - מכורח הנסיבות - אילוציי המערכת... בעצם כלום לא כמו שהוא...הכל משתנה לו עם הזמן.. אבל יודעת שאת הבחירה הראשונה שלי עשיתי בזכות ובגלל הפרמטרים האלו..ולא מתוך התפשרות או פשרנות יתר.

למעלה