שאלה קצת כבדה...

שאלה קצת כבדה...

שלום לכולם, שמחתי למצא את הפורום, ישבתי בשעתיים האחרונות וקראתי כמעט את כל מה שכתוב כאן-נפלא! יש לי כרגע שלושה ספרים בבית על הנושא, אנחנו בשלב זה בשיפוצים ואני מנסה לקפיד על לפחות כמה כללים מרכזיים-ולשאלתי: בני הבכור כמעט בן 9, ילד מקסים( ולא, אני לא משוחדת)נולד ב2,12,96 חולה במחלת האפילפסיה מגיל 5 ועדיין לא מצליחים לאזן אותו תרופתית,מצבו כרגע יציב למרות שעברנו חודש קשה למדי, כרגע הוא ישן בחדר הפונה לדרום מערב ואני מתלבטת האם להעבירו לחדר אחר הפונה לכיוון מערב+צפון מערב, הבעיה היחידה של חדר זה שהוא חשוך במקצת בשעות הבוקר ומואר ומקסים בשעות אחה"צ, אני מבינה שכיוון מזרח היינו אופטימלי אך אין אפשרות שכזו.בעיה מרכזית של מחלתו נעוצה בפעילות חשמלית(מוחית) מוגברת בשעות הלילה דווקה,(כאילו הראש ממשיך לעבוד למרות שהוא ישן) ולכן התפקוד ביום קשה לאחר לילה ללא שינה "טובה". מבחינה חיצונית לא רואים דבר למרות שמאז ומתמיד הסתובב כמו סביבון במשך הלילה וביום סובל מהיפר אקטיביות- ולא משנה באיזה כיוון או מיקום או חדר הייתה מיטתו-אותה אנו נוהגים לשנות מידי פעם. יש לציין כי את החדר הוא חולק עם אחיו בן השנתיים(5.5.03) ילד בריא אנרגטי ומקסים. אשמח לתשובה- למען האמת די נואשתי מלמצוא תשובה בעצמי וכמו שאביבה כתבה באחת מן ההודעות שלה -אי אפשר לנסות ולתקן מחשב לדוגמא עם ספר הוראות... תודה מראש על הסבלנות בקריאת ההודעה הארוכה...

שלום אמא של פרח

על איזה כללים מאכזיים את מקפידה? מה הסיבה שמביאה אותך להתלבטות להעביר אותו למיקום אחר? מה הוא אומר על כך? האם הוא אוהבת את החדר שלו? האם כל השנים היה בו? איזה מסקים/תמונות/חפצים יש בחדר? האם הכל אורירי נקי ומבריק? האם יש את הצבע הצהוב בחדרו? אם כן במה וכמה? למה את נואשת?

הפרטים:

דבר ראשון -תודה על היתיחסותך,אני מעונינת להעבירו מכיוון שהחדר הנוכחי בעל שלושה קירות חיצוניים והוא קר מאד מאד בחורף החדר השני חמים ומוגן בצורת מרובע גדול-השני גדול גם הוא אבל בצורת מלבן-יותר צר וארוך, באופן כללי הוא אינו אוהב שינויים למרות שהוא זורם עם מה שאומרים-הצעתי לו להיות שותף מלא בהחלטות ובמיקומם של דברים,הוא לא היה בחדר זה כל השנים בכל פעם שינינו והעברנו(כל שנה שנתיים...)החדר הנוכחי צבוע בצבע סגול בהיר, החדר המערבי צבוע היום בירוק פסטלי בהיר, שני החדרים מאווררים מבריקים ונעימים מאד חוץ מהעובדה שהחדר המערבי+דרום מערבי חשוך בשעות הבוקר-ולכן ההתלבטות. הרהיטים בצבע ירוק בהיר הכוללים מיטות ארון בגדים קטן ושידה לצעצועים-שזה מה שמכיל החדר בנוסף לשטיח בצבע סגול-שבמרכזו דוגמא של כתר בצבע צהוב. אני אינני נואשת פשוט מרגישה שלדברים חשיבות מירבית- אינני רוצה לעשות טעויות- בגלל מצבו הבריאותי הרופף של בני. שוב תודה על התיחסותך הרצינית לדברים.

עוד שאלות

כשאת אומרת על החדר שהוא "פונה" לכיוון מסויים, מה זה אומר על מיקומו יחסית למרכז הבית? את יכולה להעלות שירטוט? אני מוצאת קושי רב לבנות איזה שהוא מבנה בראשי, לאור הדברים שאת אומרת למשל, איך חדר שכיווניו הם צפון/מערב יכול להיות יותר חמים מחדר דרום/מערבי, אלא אם כן עיצבת אותו כך...עם "מחממים סביבתיים". חדר שיש בו כיוון צפון כלשהו, יהיה לעולם יותר קר בתחושה מחדר שיש בו דרום...אפילו אם בחדר 3 קירות חיצוניים. באיזה אזור בארץ אתם גרים? אם מותר לשאול... מה היה בחדר הזה כל השנים? האם לקחת את הכיוונים עם מצפן כשאת עומדת במרכז הבית במדויק? בהתיחסותך לדברי את אומרת "פשוט מרגישה שלדברים חשיבות מירבית- אינני רוצה לעשות טעויות"...אם כך, עשי יעוץ מקצועי כמו שצריך.כדי לסרוק את הסביבה שלך, כמו שצריך בעין בוחנת ומרגישה, יש להיות בביתך. התאורים שאת מוסרת יכולים להיראות לגמרי אחרת כשאהיה בביתך...אני מקווה שאת מבינה. מידת האפשרות שלי לעזור באינטרנט מוגבלת מראש, לעומת המציאות, והיא מסתמכת רק על מה שמוסרים לי. כל אחד מאיתנו רואה את הסביבה שלו על פי דרכו. עין מקצועית לעולם תראה את מה שעין שאינה מקצועית אינה רואה... את צודקת, לדברים יש חשיבות רבה ובמיוחד בהתחשב במצב הקיים ולכן אומר שני דברים: 1) לא תמיד יש פתרון/תשובה/המלצה שתשפר או תגרום להחלמה 2) מה דעתך על יעוץ ממשי, מקצועי,לעשות משהו מתוך ויתור על העשייה שלך ולתת למישהו אחר לתמוך בך?

מסכימה אתך

אכן ניסיתי להביא לכאן מישהיא,נכוותי ממנה קשות-לא אלאה אותך בפרטים.... אינני רוצה לחזור על חוויה זו שוב. ברור לי כי ראיתך מוגבלת אינני מצפה ממך לעשות את הבלתי אפשרי-ואם תאמרי כי אינך מסוגלת-בהחלט אבין זאת, בכל מקרה צירפתי את תרשים הבית, הכיוונים נקבעו ע"י מצפן(בכמה מקומות בבית) וממרכזו. כיוון צפון מצויין על התרשים. אנחנו גרים באזור השפלה במקום פתוח ולכן המקום קר יותר. את הממד איננו לוקחים בחשבון כחדר שינה ולכן בבית שני חדרי שינה בלבד אותם אנו מחליפים בינינו לבין הילדים. כשתמיד הם שימשו כחדרי שינה. שלא תביני אותי לא נכון אינני תולה הרבה תקוות בשום דבר ביחס למצבו הבריאותי של בני-לא על כך יפול דבר, אני כמובן אדם אופטימי אך ניסינו כמעט הכל, הנטיה שלי לפאנג שוי תמיד הייתה ונעשתה מכיוון שאני מאמינה בתורה זו ומהמעט שאני יודעת-המון דברים נראים לי הגיוניים ומדברים אלי, שמירה על סדר ניקיון-לא לאגור חפצים מיותרים, להתרחק מדברים שמסמלים עצבות/דיכאון וכפי שאת יודעת הרשימה אינסופית... שוב תודה על התיחסותך הרצינית, טוב לדעת כי המלצותייך באות ממקום של מקצועיות ולא ממקור אחר(כך גם התרשמתי מתגובותייך לפניות אחרות).

כן, עלה

האם הפרופורציות דומות למציאות? לאיזה חדר, (1 או 2) את מבקשת להעביר אותו? יכולה להוסיף דלתות וריהוט? אם לא, נראה איך אסתדר. ...יש יותר מדי שירותים במרחב שציירת... אחרי שתוסיפי את מה שביקשתי, המתיני בסבלנות, אני חושבת ולפעמים זה לוקח זמן... טוב?

עדכונים

הם כרגע בחדר אחד אני מבקשת להעבירם לחדר 2 , הפרופורציות פחות או יותר נכונות, הוספתי ריהוט וחלונות(במגבלות התוכנה...) ממתינה בסבלנות תודה

אלה שני ארונות בחדר 2?

יש חלון בחדר זה? העברת ילדים לחדר בעל שטח גדול יותר מההורים יגרום ליתר כוח אצל הילדים לעומת ההורים, האם חשבת על זה? אני מוכרחה להגיד לך שככל שאני מסתכלת על השירטוט שהעלית...כך גוברת בי התחשוה ש: 1) יש יותר מדי שירותים ש...מפריעים לו 2) איך שהו, חדר 2 מתאים להורים ולא לילדים. ממליצה על חשיבה של ביטול השירותים בחדר 1 והגדלתו ...אם ניתן. לא יודעת. זה בית על קרקע? מה שטח חדר 1? טוב, נמשיך בשיחה נראה מה עוד יעלה... בינתיים לא ממליצה על שינוי אלא התמקדות בקיים.

ארון ושידה

הי אביבה ראשית-התנצלות על תגובתי המאוחרת, לא הייתי כאן. בחדר זה ישנו חלון הוא מסומן בכחול, אין אפשרות לביטול השירותים, אלו הם שירותים ואמבטיה מרכזיים של הבית, יש בהם גם את מכונת הכביסה.לא ניתן לשנות את המבנה,זהו אומנם בית על הקרקע אך כל אחוזי הבניה מנוצלים .שטחו של חדר 1 הוא בערך5*3.5 ושל חדר 2 4.5*3.2 . חדרי השירותים יחסית קטנים באזור הסלון שרותי אורחים, בחדר 2 מקלחון וחדר 1 אמבטיה. מה הנזק של שרותים מרובים? תודה שוב

למעלה