שאלה קצת טיפשית...

seattle babe

New member
שאלה קצת טיפשית...

כבר שנים שאני רוצה לגדל זוחל או דו- חי כלשהו, אבל תמיד הייתה לי בעיה להאכיל אותם במכרסמים [אני פשוט יודעת שיישבר לי הלב ואני אפסיק עם זה מהר מאוד], ויש לי בעיה לגדל בבית חרקים לצרכי האכלה. אני יודעת שכמעט ולא קיימים זוחלים שניתן להאכיל בתפריט צמחי\ תעשייתי בלבד, אבל אני אנסה את מזלי בכל מקרה. אולי תחדשו לי משהו ותשמחו אותי :) אז שאלתי היא- קיימים סוגים כלשהם של נחשים\ לטאות\ צפרדעים שניתן להאכיל במזונות משומרים או תעשייתיים [כמו למשל חרקים מתים שנמכרים בקופסאות שימורים, כמו שראיתי בארה"ב], או בתפריט צמחי\ בשרי שנמכר מת ובמחיר סביר [כמו בשר נא שלא עולה הון, אוכל יבש וכו']? אם אתם יודעים גם על כאלה שלא נמכרים בארץ כרגע- אני גם אשמח לדעת. תודה! :)

hod4

New member
אז ככה....

תשמע אם אתה רוצה לגדל נחש ויש את הבעיות עם העכברים פשוט וקל תיקנה קפוא ככה אתה לא הורג אותם אבל אם זה עדיין קשה יש כמה נחשים שלא אוכלים עכברים אבל יהיה קשה להביא אותם erpeton tentaculatum שזה נחש גדות נחש ביצים אפריקני ויש איזה זעמן שאוכל שבלולים כמו שאמרתי יהיה קשה מאוד להביא אותם לארץ והם לא יהיו זולים וקלים לגידול ובקשר ללטאות יש את האגונה שאוכלת פרות וירקות

FreakOn

New member
יש את האיגואנות כמובן

וכמו שנאמר: לקנות קפואים זה לא בעיה... כמו כן: יש את הבירית, שאוכל דגים, כל מה שאתה צריך לעשות זה לספק לו קערה מלאה במים, ולהאכיל אותו ב3-4 דגים (גופי \ זהב) ביום. זה לא משהו שאתה צריך לראות... כל מה שאת צריך לעשות זה לשפוך את הדגים למים ולצאת מהחדר אם בא לך. בהצלחה

dreaming h

New member
ברוכה הבאה...

קודם כל את ללא ספק חולקת עם כולנו רצון משותף :) אני יכולה לספר לך (ויעיד יונתן) שבתחילת דרכי (שנתיים אחורה) גם אני לא האמנתי שאגדל נחש, מאותן סיבות (בשלב שכבר היה אחרי ההיפטרות מהפחד). לא חשבתי שאוכל להאכיל במכרסמים שמבחינתי היו עד אותו רגע חיות מחמד. מתרגלים. אני לא יודעת כל כך מה הציפיות שלך מחיית המחמד, אבל עם התנאים שאת מציבה האפשרויות שלך מצומצמות. את מוזמנת לבוא לראות האכלה או יותר, ולראות איך את מגיבה לזה, ולנסות אפילו בעצמך. (בירית זה לא כיף!) על כל פנים, בהצלחה!

naja

New member
הזוחל שמתאים לך זה חרדון מזוקן.

בקשר לנחשים-אל תתחילי להשקיע אנרגיה בלחפש חומר על מה שהציעו לך(נחש גדות, נחש ביצים בירית וכו'....) דו-חיים זה לא חוקי לגדל. נשארנו עם צבים-אחלה בע"ח. רובם מתאימים לצרכים שלך מבחינת האכלה, הבעיה היא שגם הם לא חוקיים(למרות שפה יש ותרנות מסויימת מבחינת הרשות האוכפת את החוק) נשארנו עם לטאות-היחידה(שעולה לי בראש כרגע) שהתפריט שלה הוא בעיקר צמחוני היא החרדון המזוקן, ואת הצורך בחרקים יתכן ואפשר לספק ע"י קניה של חרקים קפואים\יבשים. לגבי החרדון עצמו-אני אחכה שיבואו מגדלי הלטאות ויספרו לך עליו.

רן333

New member
האם יש איסור גורף על גידול דו-חיים,

כולל צפרדעים רפואיות?

naja

New member
שאלה מצויינת.

לפי טענת גורמים שונים ברט"ג-אסור לגדל או לסחור בדו חיים, כולל צפרדעים רפואיות(אלא אם יש לך אישור מיוחד.). בבדיקה זריזה שעשיתי באתר שלהם לא מצאתי לכך שום התייחסות, ולכן יתכן וזה לא ממש מעוגן בחוק.

לפי מה ששמעתי דו חיים מיובאים לארץ

בצורה חוקית רק על ידי אדם אחד וגם זה תחת היתר סחר רק למעבדות ומוסדות מחקר ולא לשוק חיות המחמד. צפרדעים רפואיות מוברחות בתוך משלוחים של דגי נוי, שאותם כנראה לא בודקים יותר מדי...

Itamar Levy12

New member
יונתן

מה נשמע? תגיד מי זה הבחור שמיבא דו חיים לארץ? איזה יש לו למכירה?

אילון פ

New member
חלק מהאנשים יחלקו על מה שאני הולך

להגיד: בתכלס, החרדון לא אוכל הרבה ירק כמו שנהוג לחשוב. ספייק שלי למשל ממש לא מת על זה, והתפריט שלו עומד כרגע על סלט כל בוקר וחרקים בסביבות 3-4 פעמים בשבוע בממוצע (הוא בעיקרון subadult), כשחרקים הוא אוהב הרבה יותר. אותו דבר שמעתי מצחי מהפארק בשפיים. יכול להיות שאלה רק שני מקרים פרטיים (למרות שצחי דיבר על בירדים בכלליות), אבל לדעתי התפריט של ספייק שלי מורכב כרגע מ 50:50 או 60:40 לטובת החרקים. מה שכן, רוב החרדונים באופן כללי יקבלו חרקים על כל צורתם, חיים, קפואים או מיובשים (ספייק אפילו מנסה לתפוס את הפינצטה איתה אני מאכיל אותו חרקים
). חשוב לציין שכדאי לחקור לעומק את העניין, ולברר מה יכולות להיות ההשפעות לטווח הארוך של האכלה בחרקים מיובשים/משומרים (קשה לי להאמין שיש שוני בין קפואים לחיים). *אני לא חולק עליך בעניין שחרדון יכול להתאים לה, רק בנושא הסלט.

naja

New member
לא בדקתי מה רשום בספרות

עד כמה שזכור לי התזונה בטבע היא יותר צימחית, אבל אולי אני טועה. בקשר לצחי משפיים-יכול להיות שיש פה אנשים שיתבאסו או שיחלקו על דעתי, אבל עבורי צחי הוא לא מקור מידע מקצועי או רציני.

EladSmit1

New member
בטבע צמחים יכולים להיות

90% מהדיאטה. לגבי החרדונים שלי ( כמעט בוגרים ), אני מעריך שהם אוכלים כ 70% ירקות ופירות.

1צחי

New member
מגדלי הלטאות הגיעו

חרדון מזוקן דווקא אוכל יחסית הרבה חרקיםובכדי שהגידול לא יהיה קל מידי הוא משתעמם מאותו אוכל כל הזמן. זאת אומרת שצריך מגוון חרקים. בבגרות הם אמורים לאכול יותר מהצומח אך הבעייה היא שהם לא קוראים ספרות אנגלית... איגואנות הם הצמחוניות היחידות,אך הטיפול בהן וגודלן לא עושה את זה לקל. דפי גידול והדרכה יש במאמרים מעלה. לצערי אני לא יכול להמליץ על לטאה מסויימת מבלי לעבור את מכשול מתן חרקים חיים (הדברים אמורים לגבי הארץ) והשקעה בגידולם.

dreaming h

New member
וואוו...

גם צחי וגם גאיצ'וק באותו יום, איט מאסט בי מיי לאקי דיי....

1צחי

New member
יש

כאלה שעובדים (אני מכחיש כל רציפות בין שתי התגובות).

dreaming h

New member
אוי! נדמה לי שהרגשתי סטירה מצלצלת!

גמני בעבודה, פשוט לחלקנו יש את הפסליטי של מחשב בעבודה...
(אגב, מתגעגעים אליכם כאן, במרכז)

1צחי

New member
למה

כל דבר אישי כללי כללי.פשוט בגילי כבר יודעים שהמין החזק הוא לא הזכר!

למעלה