שאלה קצת טיפשית

Gal-Mo0D

New member
שאלה קצת טיפשית

הרבה פעמים חשבתי על כישוף והכל, הסתכלתי באתרים וקראתי הרבה חומר (אבל כנראה שלא מספיק...), אני יודע שמה שאני מבקש זה רציני, אבל הייתי רוצה לדעת משהו, האמונה שלי היא אמונה באל אחד, האם זה מסתדר עם מאגיה לבנה ? האם מישהו מוכן להסביר לי את האמונה והאידיאולוגיה מאחורי מאגיה לבנה ? או לפחות להפנות אותי לאן שהוא ?

morning star

New member
על אמונה באלים ובמאגיה

אני משער כי נתקלת בהרבה אתרים של ויקה ודתות פאגאניות וניאו פאגאניות אשר מזכירים את המאגיה. אל תשכח כי אלו בעצם "דתות" עפ"י הגדרה, ולא "מסורות" מאגיות. בעצם, לכל "דת" מסורת אזוטרית משל עצמה. ליהדות יש את הקבלה, לנצרות גם כן יש קבלה וגנוסטיקה, למוסלמים יש את זרם הסופי ועוד כהנה וכהנה. "מאגיה לבנה" היא מושג מבלבל. ישנן שיטות מאגיות רבות ובכל שיטה ישנם צדדים "לבנים" ו "שחורים" (הפרדה שיצר המוח האנושי). אין אידאולוגיה או אמונה מאחורי "מאגיה לבנה" פר סה. מי שמשתמש במושג בד"כ מתכוון לכך שהוא משתמש בכך כדי להועיל ולא כדי להזיק. מאחורי כל מסורת יש אידאולוגיה שונה (בקבלה - האמונה בה´ ובציווי התורה, בקבלה הנוצרית - אמונה בה´, ישו ובברית החדשה וכך הלאה). נתתי לך דוגמאות של דתות מונותאיסטיות לחלוטין (לא אכנס לדיון עד כמה הדתות האלה "רק מתיימרות" להיות מונותאיסטיות). אם אתה מתעניין במאגיה או מסורת אזוטרית אחרת המבוססת על האמונה באל אחד, במיוחד אם אתה רואה עצמך יהודי (מאמין) - הייתי ממליץ לך לחקור מעט על הקבלה (שים לב, על הקבלה ולא את הקבלה... את הקבלה תלמד רק אחרי שאתה יודע עליה כמה דברים בסיסיים). מעט ידע כללי ובסיסי על הקבלה תוכל לקבל מספרו של יגאל אריכא "קבלה באור בהיר" (השני, "קבלה מעשית" הוא כבר יותר מדי פובליציסטי לטעמי), ספריו של זאב בן שמעון הלוי, "מאגיה ומיסטיקה ביהדות" של רוני שיר (with a grain of salt... נראה כי הסופר נוקט עמדה) - וישנם עוד הרבה. שלך הנווד

אלון קס

New member
רציתי כן להזכיר איזושהי.....

אידאולוגיה/אמונה מאחורי מאגיה לבנה. החלוקה שאותה הזכרת, שעשה האדם שבה מאגיה לבנה נחשבת כשימוש במיסטיקה כדי להועיל - היא אינה מדוייקת. המושגים טוב ורע, או להועיל ולפגוע - הם מושגים סובייקטיבים (למשל לעשות וודו על סדאם חוסיין שניה לפני שהוא משגר פצצת אטום על ישראל, ייחשב בפני הרבה אנשים כדבר חיובי או מועיל). איך שאני רואה את החלוקה בין מגיה לבנה לשחורה היא כזאת: בעוד מגיה שחורה סבורה כי מיסטקנים, בהיותם מיסטקנים הם מבינים יותר בענייני היקום ולכן "נעלים" יותר מבני אדם "רגילים" הם יכולים להחליט מה טוב ומה רע ולפעול לפי זה (למשל הדוגמה שנתתי על סדאם חוסיין). בעוד מגיה לבנה, מאמינה כי כל בני האדם/יצורים "חיים" הם שונים, אך איננו יכולים להחליט מי טוב יותר או טוב פחות, מה גם שלא בהכרח שיש כאלה, ולכן המגיה הלבנה מאמינה כי אין לפגוע באף אחד ובשום דבר (הוויקאנים יכירו את זה כ: "An ye harm none do what thou wilt"). כמובן שמה שהצגתי למעלה זה התורות המחולטות ולכן הן סותרות את עצמן ומאחורי כל תאוריה שכזו עומדת פילוסופיה שלמה - אבל לפורום זה, זה הכי טוב שיכולתי (בערך). Merry Part and Blessed Be until we will Merry Meet again!

morning star

New member
שים לב בבקשה

ששמתי את המושגים של שחור ולבן במרכאות, גם ציינתי כי אין זו חלוקה מדוייקת ונוצרה במוח האנושי (אשר אצל רוב בני האדם עובד ע"י סיווג של "טוב" ו"רע"). ויקה אינה מאגיה לבנה, היא "דת" אשר עושה מתירה שימוש במאגיה - יש הבדל. שלך הנווד

אלון קס

New member
נתתי את ה rede הוויקאני כדוגמה....

לא אמרתי כי הוויקה היא מגיה לבנה, אם כי הדת עצמה גורמת למגיה שבה מאמיני הדת עוסקים להיות לבנה. (משפט יצא מבולבל, אני חושב שהבנת את העיקר). מה שרציתי להדגיש שכן יש חלוקה בין מגיה לבנה לשחורה, והיא שונה מהחלוקה שהצגת של "טוב" ו"רע" שהצגת - שהיא באמת חלוקה שמתקיימת אצל כל אדם בראש (טוב ורע זה בעיני המתבונן)

Justin Angel

New member
למעשה

וייקא היא דת שמשאפשרת כישוף ולא מאגיה. לפחות ככה זה היה בהתחלה.

Justin Angel

New member
אני פשוט חייב להגיד את זה

כל פעם שאני קורא הודעה שלך היא נכונה. אבל בצורה מפחידה סוטה מהנושא , אתה בירברת במשך שלוש פסיקאות על דברים שאני לא מצליח אפילו להבין את הקשר בינם לבין השאלה. מישהו שואל שאלה , תענה לו , אל תברבר על מה שהוא לא שאל. תזכור שאלה אנשים מתחילים שכל כך הרבה אינפרומציהב לא קשורה , עלולה להבהיל אותם.

Justin Angel

New member
שלום

מאגיה היא שימוש ישיר באנרגיות בעזרת התודעה, ולא קשורה לשום דת.

למעלה