שאלה קצת טיפשית,

gilad_no

New member
שאלה קצת טיפשית,

אין לי סכרת. אני אוכל סוכר בכמויות מטורפות. אני מסוגל לחסל בביס חבילת שוקולד ובמהלך היום אני אוכל מתוקים בכמויות עצומות (כבר מאז שהייתי ילד). תמיד אומרים לי שזה יכול להוביל לסכרת. האם יש אמת בדבר? האם אכילה מסיבית של מתוקים יכולה לגרום לסכרת? מה הסיבה לכך? בתודה מראש, גלעד

evgeniy2

New member
ברור שיש !!!

אם אתה לא עושה פעולות גופניות וגם כועס וגם מעצבנים אותך כל הזמן אז סוכרת תבוא פעם (אם אני לא טועה) לא כדי לאכול סוכר בכמויות, ואם כן צריכים לעשות פעילות גופנית.

אם יש נטיה משפחתית לסוכרת

תזונה לקויה ולא מאוזנת עם הרבה סוכרים, חוסר פעילות גופנית וכדומה עלולים להוביל לסוכרת כמו גם לחסימת עורקים והתקפי לב. שוקולד מכיל שומנים המתישבים בכלי הדם וחוסמים אותם- מותר לאכול הכל אבל כדאי לא להגזים. לגבי הסיבה עודף גלוקוז מכביד על הלבלב ושוחק אותו כך שפעילותו נפגמת ורמות הסוכר בדם מתחילות לעלות.

Threat

New member
אתם מתכוונים לסוכרת טייפ2 אני מניחה

נכון? ואם כן, אז עד כמה שאני יודעת (ואני לא יודעת הרבה בקשר לטייפ 2) תזונה לקויה באופן כללי+ נטיה תורשתית יכולה להוביל לשם, ולא בהכרח אכילה מסיבית של סוכרים... גם אכילה מסיבית של פחמימות, וכו', לא?

דואגת1

New member
מי שטורח בערב שבת

אוכל בשבת. אם רוצים להיות בריאים בעתיד - אל תדאגו, הוא מגיע יותר מהר ממה שאתם חושבים, עדיף לרכוש הרגלי אכילה נכונים, להתחיל בפעילות גופנית, להפוך את אורח החיים הבריא לטבע שני, מאשר להתחיל מאבקים במחלות בגיל מבוגר. אין ביטוח, אבל יש סבירות שזה כך. אין להגזים, אבל צריכה להיות מודעות. מדובר בסכרת, לחץ דם, שומנים בדם, רוצים עוד ?

amitp

New member
כן

בוודאי. השמנה ותזונה לקויה באופן כללי הם גורם סיכון לסוכרת מסוג II (דרך אגב, פחמימות = סוכרים
).

Threat

New member
וואלה ../images/Emo13.gif

שכחתי מזה. בכל אופן התכוונתי שזה לא משנה אם אלו פחמימות\ סוכרים או כל דבר אחר... אז שאנשים יפסיקט לפחד מסוכר באופן ממוקד כל כך.

דואגת1

New member
תכניתה של מיקי בערוץ 2

שלום, אולי לא כאן בדיוק המקום, אבל אולי יעזור למי מכם או למישהו במשפחה, בתכנית הנ"ל, הביאו מחקר לגבי הילדים השמנים שנכנסים לגן שמנים והסיכויים שלהם להיות שמנים בבגרותם. אם איני טועה, 70% מהילדים שנכנסים שמנים לתיכון יהיו שמנים בבגרותם. אני מקווה שכל הענין יחלחל לתודעה ולחינוך ולדפוסי המחשבה ויתרום להפחתת אחוז השמנים ואחוז החולים במחלות שנגרמות מהשומן.

למעלה