שאלה קצת ארוכה

• פותח הנושא biboo
  • פורסם בתאריך

biboo

New member
שאלה קצת ארוכה

שלום לד"ר אדר רציתי לשאול אם מנסיונך אתה יכול לתת לי כוון לפתרון הבעיה שלי, שלא ברור אם היא בתחום הקשב או לא. בילדותי הייתי תלמידה מצטיינת, לא כי השקעתי הרבה אלא כי הלימודים לא דרשו ממני יותר מידי. בחטיבה עדיין הייתי טובה (אבל פחות) ובגיל 16 עזבתי את ביה"ס כי לא רציתי להיות שם יותר. הצלחתי להשלים בגרויות לבד ובאופן כללי בתחומים שלמדתי לבד הסתדרתי תוך קשיים רבים כי הצלחתי לעבוד רק בסגנון של "אנרגיה מתפרצת" - יכולתי תמיד ללמוד רק לפרקי זמן מוגבלים. התחלתי ללמוד לתואר, והקשיים פרצו בבת אחת - בהתחלה שרדתי אבל סבלתי מאוד. סבלתי גם מחרדת בחינות. במהלך נסיונות ההשרדות עשיתי אבחון במכון ההסדר היחיד שעבד עם המוסד שבו למדתי, הם אמרו שאין לי ליקויי למידה או קשב, אבל אני חוששת שהתוצאה אולי מוטה כי זה מכון הסדר יחיד. עזבתי את הלימודים, ניסיתי מקום אחר ופשוט לא הולך. לא יודעת איך לסיים תואר כרגע כי הבעיה שלי להשקיע לטווח ארוך ובכלל לשבת וללמוד רק מחמירה. כדאי לעשות מבדק TOVA? אמרו לי שזה בסכה"כ מבחן של חצי שעה. נראה לי מעט מדי כדי לאבחן בעיה מורכבת. הבעיה היא שנראה לי שקשה לאבחן מה לא בסדר אצלי כי יש לי אינטליגנציה גבוהה ויכולת תפקוד מרשימה לפרקי זמן מסויימים, כשיש הרבה אנרגיה ועניין בסביבה אני פורחת, ובשאר הזמן פשוט סובלת ולא מצליחה להשקיע בכלום.. מה לעשות??? מה יכולה להיות הבעיה??? אודה על תשובתך

biboo

New member
טעות, הפניה היא לא לד"ר אדר אלא

למנהלי הפורום היקרים סליחה על הטעות ושוב תודה מראש על תשובתכם

איבחון הפרעות קשב וTOVA

מבחן YOVA הוא חלק מאיבחון כולל. מבחן טובה מראה רק על שתי ערוצי קשב מתוך כלל ערוצי הקשב. מבחן TOVA אכך עורך פעמיים צי שעה פעם ללא ריטלין ועפ עם ריטלין (ל תמיד) ובו צריך לבצע פעולה משעמם במשך חצי שעה. מבחן TOVA הוא אינדקציה חלקית לערוץ הרשב העיקר שנפגע אצל לקוי קשב בעלי ADHD, לאור מחקרים. אבל קשב יכול להפיגע מהרבה גורמים חלקן אקוטיים וחלקן כרוניים. למשל. תזונה נכונה, רמות סוכר, לחץ דם נמוך, חום, לחץ, מחוננות, ועוד. אצל לקויי קשב בעלי ADHD התסמונת היא ממקור אורגני, כרוני וקיימת בעיה ברורה הניתנת לבחינה (פעילות נמוכה של דפומין כמתלווה לעוררות מוחית נמוכה של קליפת המוח. רצוי לבצע אבחון מלא, להפרעת קשב, ךעניות דעתי אצל מבוגרים ממולץ לאבחןאצל םפסיכאטר בגלל קומורבידיות (תחלואה נלוות) ועם קיימים קשיים גם בתחום הלימודי, מומלץ לעבור גם איבחון דידקטי, אם ברצונך להמשיך ללמוד. אם את רוצה ללמוד, תבררי במוסד שאת רוצה ללמוד, מי הסמכות האיבחונים המוכרת לאותו מוסד, כי לצערנו התחום פרוץ מאוד וכל מוסדד אקדמי עובד עם גוף מאבחן אחר. לסיכום, מבחן טובה הוא אינקציה חלקית ומהווה חלק מסט איבחון. רצוי לעבור איבחון מלא אצל מומחה לתחום או פסיכאטר או נוירולוג. אם קיימים קשיים ספציפים גם בתחום האקדמי, מומלץ לעבור גם איבחון דידקטי אצל גורם המוכר על ידי המוסד האקדמי בו את רוצה ללמוד. גיל

גילADD

New member
שמתי לב להתנגדות בפורום להסתמכות

רבה מדי על TOVA בלבד. אני ביצעתי אבחון TOVA לפני ואחרי, וכן שאלון קונרס. התוצאות - מבחינת המאבחנות ומבחינתי - היו חד משמעיות, ללא מקום לפרשנות אחרת. לקחתי את הצ'אנס והלכתי לנוירולוגית עם התוצאות. הנוירולוגית מצידה, שאלה אותי שאלות על העבר, למה אני חושב שאני מקו"ר, היסטוריית לימודים, עבודה וזוגיות. בסיום הראיון, היא הגיעה למסקנה שאני אכן חלק מהמשפחה הגדולה והעליזה ופצחנו בסשן התאמת מינונים שיימשך עוד קצת זמן קדימה, אני מאמין. האם שלושת הדברים שציינתי - TOVA + שאלון קונרס + שיחת נוירולוג - הם מבחינת אבחון מספק עבור מומחי הפורום? אני מציין כי דווקא ה-TOVA + קונרס היו האינדיקציה המשמעותית ביותר להקו"ר,

הצגת חלק מאבחון ולא מבחן יחיד

לרוב TOVA קונרס וראיון קליני מהווים כלים לאיבחון. הייתרון של פסיכאטר על הנוירולוג בהקשר זה שבעת הראיון הקליני הפסיכאטר הסביר מברר גם קומוריבדיות ואבחנה מבדלת. שבוע טוב גיל

גילADD

New member
הקומורבידיות מטופלת כבר חצי שנה

אבל לא כ"קו" אלא כעיקר. לא ייחסתי את הדיכאון להקו"ר בתחילה כי לא ידעתי על קיומה. היום, לאחר האבחון, מצב הרוח שלי נמצא בשיאו,אני לא בדיכאון אלא ההפך, אני כבר חסר סבלנות לצאת ולבלוע את העולם ולפצות את עצמי על השנים האבודות. כשהצגתי את האבחון שלי בתחילה, "שכחתי" (באדיבות הפרעתנו הזל"ט) לציין גם את הקונרס, והשיחה עם הנוירולוגית הייתה שלושה ימים לאחר האבחון עצמו, כך ששלושת הצלעות השלימו מבחינתי את האבחון המלא.

Y600

New member
הזדהות

שלום בהמשך לפנייתה של BIBOO . אני בת 25 ונדהמתי כאשר קראתי- התיאור שלה מקביל לחלוטין להשתלשלות האירועים בחיי בתחום הלימודים - כמוה שואלת את כעת עצמי כיצד/ היכן ניתן לבצע בדיקה מקיפה יותר כיון שמבחן על פרק זמן קצר לא יאבחן זאת.. אני מוכרת בסביבתי כאנטילגטית ובעלת יכולות גבוהה מאד ובפרק זמן ספציפי מתפקדת מצויין.. אך מאופיינת בחוסר יכולת להתמקד בלמידה בטווח ארוך- כמו שנדרש ממני על מנת להשלים את התואר הראלי אשר התחלתי,זאת למרות מוטיבציה גבוהה. האם ישנו גורם בפורום אשר קורא זאת ויוכל להכווין אותי לעזרה באופן ממוקד יותר? אודה לכם מאד.

לא הבנתי כמה דברים מפנייתך

האם עברת איבחון מלא להפרעות קשב ? האם את מחפשת תמיכה והכוונה ? לשתי השאלות יש תשובות . אם את מחפשת מקום לאבחון תמרי איכן את גרה ואיזו קו"ח את, ויהיה רל יותר ומדוייק יותר לענות לך אם את מחפשת תמיכה כמבוגרת ו/או כסטודטנית אז יש את עמותת לשם שמסייעת (בהנחה את לומדת כעט או רוצה ללמוד במוסד להסכלה גבוהה). ויש את עמותות התמיכה- ידע והקרה וביחד. כמובן שפורום תמיכה זו, והפורום השני של מבוגרים ולצד הקומותנות מהווה מערכת תמיכה חשובה שמאוד יכולה להכוון ולעזור. בקיצור, אם את רוצה תשובה יותר ספציפית נסי למקד את השאלה לשאלות קטנות יותר שבת שלום, גיל מאור

zivadina

New member
בדיקת TOVA ואבחון מלא

כפי שכתבו כאן, בדיקת TOVA ממוחשבת היא רק חלק ממערכת של בדיקות כדי לאבחן הפרעת קשב ADHD. בקשר לבדיקת ה-TOVA: אכן, אדם אינטליגנטי מאוד יכול להציג תוצאה נורמטיבית, אבל כאשר הוא עושה בדיקה ראשונה בלי ריטלין ובדיקה שנייה עם ריטלין, ניתן להשוות את התוצאה של עצמו מול עצמו. ברוב המקרים, אם יש לו הפרעת קשב, התוצאה עם הריטלין תהיה טובה יותר מהתוצאה בלי ריטלין. בקשר לכך שהבדיקה קצרה: אכן, היא נמשכת רק 22 דקות, אבל היא משעממת מאוד, וזה בדיוק מה שחשוב אצל אנשים עם הפרעת קשב מסוג ADHD. בנוסף, המחשב מוציא נתונים אשר מחלקים כל בדיקה למספר יחידות זמן, וכך בודקים את יציבות או השתנות הביצוע. אצל אנשים עם הפרעת קשב מסוג ADHD, ככל שיחידת הזמן מאוחרת יותר, התוצאות יהיו גרועות יותר. כאמור, יש הרבה מידע שצריך לבדוק באופן יסודי לפני שמגדירים ADHD אצל ילד או מבוגר, וה-TOVA היא כלי טוב, אבל איננו עומד בזכות עצמו. יש לנו רשימה של רופאים מומלצים לאבחון הפרעות קשב במבוגרים.

biboo

New member
תודה על התשובות, וגם

אשמח מאוד לקבל את רשימת הרופאים המאבחנים שיש לכם כפי שכתבתי, כבר עברתי אבחון, והוא עלה הרבה ובכללית מציעים מבדק TOVA בלבד ב250 ש"ח בערך, אני מתלבטת האם יש טעם לנסות שוב לאבחן בסכומים גבוהים. האם מישהו יודע על פתרון בסכומים שפויים יותר? נמאס לי לשפוך כסף על לימודים שנפסקים באמצע, אבחונים שלא מוצאים כלום וכו', אני כבר די מתוסכלת מזה... אגב הייתי אצל נוירולוגית, והיא אמרה שזה בכלל לא בהגדרת המקצוע שלה לבצע אבחון כזה, ושהיא לא מבינה למה שולחים אליה את כל ה ADHD, ושלחה אותי לעשות מבדק TOVA... מה דעתכם?

גילADD

New member
מה אני עשיתי:

אחרי שבדקתי את עצמי במבחני האון ליין, קבעתי אבחון במכון "קשב" בפ"ת. שם הם ביצעו TOVA לפני ואחרי (ריטלין) ומילאתי שאלון "קונרס". את הריטלין לצורך האבחון (המכון לא מספק) רשם לי רופא כללי בקופה (לאומית), כשהצגתי לו אישור מטעם "קשב" שאני עומד לעבור אבחון אצלם. עם תוצאות ה TOVA וה"קונרס" ניגשתי אל נוירולוגית בקופה, שמצידה ערכה לי ראיון ושאלה שאלות א"מ לאשש את האבחון. אבל זה אני וכל מקרה לגופו. 250 זה לא סכום גבוה, והוא די זהה לסכומים במכונים הפרטיים (עבור TOVA אחת בלבד). לי זה עלה 370 ש"ח ב"קשב" וזה כלל פעמיים TOVA (לפני ואחרי) ושאלון קונרס. לאחר מס' ימים את מקבלת את סיכום התוצאות בדואר, אבל בסיום האבחון את מקבלת סקירה בע"פ מהמאבחנת במכון. אני יודע שהם עובדים עם הקופות, אני קיבלתי את שמם מהקופה. ועוד המלצה חמה: תפני לנוירולוג אחר. אני אישית מסוגל להפוך שולחן על איש רפואה שמתנהג כמ שתיארת.

zivadina

New member
אבחון

כפי שכתבנו לך, TOVA (שאכן מסובסדת לחברי "כללית מושלם"), היא איננה הבדיקה הבלעדית לאבחון הפרעות קשב. כנראה שהבעייה שלך מורכבת, כפי שקורה הרבה פעמים עם אדם מבוגר שבעייתו לא טופלה נכון ואשר אספה בעיות נוספות כמו כדור שלג שמתגלגל במדרון וצובר עוד ועוד שלג. לכן, אני כן חושבת שאת צריכה לעבור אבחון מסודר (ויקר) אצל פסיכיאטר (לא נוירולוג) אשר מתמחה באבחון הפרעת קשב, ואשר יעשה לך את ה-TOVA אצלו בנוהל הנכון ולא בחפיפניקיות, וגם ידע לפרש נכון את בדיקת ה-TOVA ויעשה לך את שאר הבדיקות החשובות. לנו ידוע כאן על שני מכונים לאבחון מבוגרים אשר עובדים עם הכללית, מה שאומר שתוכלי לקבל מן הביטוח המשלים השתתפות גדולה מאוד במחיר האבחון במידה שאת מבוטחת ב"כללית מושלם", ומגישה את האבחונים כ"ייעוץ רופא מומחה". 1. המרכז לקשב ורכוז, בית חולים גהה, פתח תקווה. 2. מכון אניגמה, תל אביב. עוד שני פסיכיאטרים מומלצים לאבחון (פרטי): 3. ד"ר אבי יקיר, מרפאת מומחים, הדסה עין כרם, ירושליים. 4. ד"ר אורי שוורצמן, תל אביב. את מוזמנת לקרוא כאן:

biboo

New member
הי Y600

מה את עושה כרגע? בהפסקת לימודים? אני כן, מלאה לבטים, אשמח לשמוע איך את מתמודדת עם המצב

למעלה