שאלה קצת אחרת

מליסה10

New member
שאלה קצת אחרת

אז ככה. קפצתי לבקר פה באמצע מסע החיפושים שלי שסופו עדיין לא נראה באופק... אולי אקבל לי מפה קצת צידה לדרך המעייפת שלי.(אויש עייפתי כבר, אולי אשאר פה לנוח?...) מחפשת את האלוהים או שמא אלוקים, עוד לא סגורה...
בשמיים לא מצאתי אותו, אולי אמצא אותו במקום אחר. רוצה להאמין שהוא קיים גם אם הוא עצמו כופר...
ועכשיו יותר ברצינות,
מידי פעם יוצא לי לקרוא קצת פה בפורום אשמח לשמוע את דעתכם בשאלה שהתעוררה לי בעקבות הקריאה כאן.
משום מה יש לי תחושה שנוצרה חלוקה מאד נוקשה בין טוב ורע מוחלטים שמייצגים את שני צידי המתרס, בהתאמה. כלומר הדתיים/דת זה רע והחילוניות זה טוב. כמו חלקת גן עדן שמופיעה אחרי גיהנום. והרי ברור שזה לא כך. מעניין אותי למה אין יותר התייחסות להתלבטויות האלו שמביאות לידי ביטוי בצורה כנה ואובייקטיבית את הרעות החולות והן הטובות שודאי נמצאות משני צידי המתרס.

ברור שדת זה טוב וחילוניות זה רע

החילונים הרי עסוקים כל היום בבגידות ובסמים ורק לימוד התורה מגן עליהם מכל פגע רע. מה לא?

תשובה לשאלה אחרת

ראשית, את החיבור שעשית וכרכת דתיים ודת יחד, צריך לפרק.

דתיים אינם רעים או טובים בהיותם דתיים, יש אנשים טובים למרות שהם דתיים, ויש אנשים רעים למרות שהם דתיים, העובדה שפלוני הוא דתי, לא עושה אותו אדם טוב או רע.
כמו כל אמודה ודעה, וכמו כל חברה שיש לה כללי התנהגות מחייבים, יש לה השפעה, אבל לא היא הגורם לאדם להיות טוב או רע.

הדת, גם היא לא טובה או רעה כשלעצמה, הדת, זאת אומרת הדת החרדית היהודית שעליה אנו דנים כאן, היא בדיוק כמו דת הצמחונות, ההומיאופתיה, דת קוראי הקפה, הדת הנוצרית, הבודהיסטית או דת עובדי האלילים בפפואה ניו גיני.
היא וכל הדתות הן שדרוג של מוסכמות חברתיות שהתפתחו באיזורים שונים ובזמנים שונים, אבל אינן טובות או רעות מטבען.

רע זה אדם שנותן לאמונתו הדתית להשפיע על התנהגותו לרעה.

והפירוק שעשינו בין דתיים לדת מאפשרת לנו להצהיר את ההצהרה הבאה.

דת היא טפשות

דת זה רע

דת=אידיאולוגיה קשוחה שלא מוכנה לשמוע שאולי היא טועה.
חילוניות= אידאולוגיה שמוכנה להקשיב ולהשתנות.

תשובה אחרת

לעניות דעתי, לבת הענין אינה העדפת אורח חיים זה או אחר.

הדיונים הם ברמת העיקרון כאשר הלא מאמינים חשים מיותר במקרה הטוב ומתוסכלים במקרה הפחות טוב לחיות שונה, להסוות, להסתתר ולא להיות מי שאני באמת.

להיות דתי זה לא רע, להיות חילוני זה לא דבש.

בכלל, חשוב להזכיר כי חיי השגרה של כל בני האדם בעולם מלאי קשיים, תסכולים שונים, התמודדויות ואני לא באמת סבור שלאדם החילוני טוב יותר בפנוכו.

אבל, כאשר החיים עצמם מצויים במקום של סתירה, המצב של לא איך לחיות אלא איבוד זהות ברמה מסויימת הוא מצב נוראי הן לדתי והן לחילוני אם יימצא במצב שכזה.

למעלה