שאלה קצרה

ל נ צ ח

New member
ואף אל פי שאתמהמה תחכה ../images/Emo47.gif

ולא הרבה, כי עוד מעט מזהר ואני לעולם מתגלה. ~ * ~ * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

EdisonGirl

New member
מי אמר לך את זה../images/Emo35.gif

הכותרת מתייחסת לכך שאתה טוען ששני הפסוקים האחרונים נוספו ע"י העורכים... יש לך הוכחות? (אתה הרי כותב זאת בצורה כה חד משמעית) בקשר לחוקרי המקרא- אינני מזלזלת בהם, ואף לא בדבריהם, אך האם אתה מכיר את המילה "מניע"? לדאבוננו, רבים מהם משתמשים בו במחקריהם! לא תמיד הם כ"כ אובייקטיבים. לא תמיד השאלה היא, למשל: "האם קהלת הוא שכתב את הספר? האם היו שותפים לכתיבה? וכו'.."- אלא: "איזה הוכחות ניתן למצוא לכך שקהלת הושפע בכתיבתו, או לא כתב את כל הספר בעצמו או בעזרת שותפים פעילים שאיתו?". ולא די בכך! אנו מגיעים לנקודה משמעותית אף יותר: מי מבטיח לך שהמחקר לא ישתנה עוד שנים אחדות? למה אתה כ"כ בטוח באמיתותו? אולי מחר הכף תטה לצד השני, לא?! מבין השניים, ספר קהלת הוא זה שלא השתנה!!! עדיף שתחפש משהו אחר להישען עליו כאתה מנסה לערער את אמיתותו של ספר עתיק זה...

s u p e r mind

New member
אני לא מתכוון להכנס איתך לוויכוח

מיותר, ולכן, מכיוון שציינת כי קראת כמה פעמים את הספר, הרי שעושה רושם כי את נורא סקרנית לגבי כל הפרטים הנוגעים לו; והצעתי לך, היא שתקחי ספר על המחקר המקראי מן הספרייה, ותשפטי לבד אם היו לחוקרים מניעים כאלה ואחרים, ואם שיטת עבודתם וממצאיהם אמינים או לא.

EdisonGirl

New member
אמינים לעת עתה...

זו לא היתה תשובה מספקת. היא לא התייחסה ישירות לנקודה שהעלתי לגבי השינוי בממצאי המחקרים הנוכחיים בעתיד. ויודגש, גם אם הם אמינים לחלוטין כרגע (ואהבתי שהשתמשת במילה "אמינים" ולא "נכונים"...). ---------------------------------------------------------------------- ציטוט 4 (שלך): "תאמינו לאלה שמחפשים אחר האמת, תביעו ספק לגבי אלה שמצאו אותה"- את זה אתה אמרת... נ.ב: מאוד אהבתי את ציטוט 3 שלך. באמת. יום טוב לך

F o o B a r

New member
הרבה ממה שכתבת כבר ידעתי

והשאלה שלי דווקא כן הייתה אם זה אמור להיות בתנ"ך או לא. את הספר וההשקפות הפילוסופיות בו אני מכיר. השאלה שלי הייתה איך זה משתלב באמונתו של לנצח...

ל נ צ ח

New member
משתלב בהרמוניה מושלמת

ולמרות שלך וגם לרבים זה עדיין לא מובן לא נורא, גם מזו התמונה עדיין לרבים לא מובן איך שכעת משתלב לנצח עם אמצעי-התקשורת לאו-טו-טו בקרוב: * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

ל נ צ ח

New member
כתרנגולת שחוטה מקרקרת טרם גסיסתה

כך לנבונים ממך אתה נשמע חתיכת קנאי רשע חשוך קטנטני והעלוב עלוב עלוב שכמוך.

miromiro

New member
כל-כך קל להוציא אותך-

משלוותך המזויפת,כך שחוץ מהתמונות אותן אתה מפיץ ומעידות על כך שאתה תרח. סגנונך הקלוקל, רעיונותך הרדודים, תגובותך האינפנטיליות מראים שאתה בכלל ילדון טיפש.

TaPanta

New member
סיכום קצר

יש כאן שתי דעות בעצם. לנצח שאומר, אם הבנתי את כוונתך אם לא נא תקן אותי, שאנו כאן כדי "לתקן" את עצמנו או כדי להגיע למקום טוב יותר. ואת SUPERMIND שאתה אומר, שוב אם הבנתי נכון, שאנחנו פה משום שהיה לנו את הכלים להגיע לכאן. זהו, זה כל האופציות? הרי ברור שכל עוד אין תשובה מוכחת כל התשובות מתקבלות. ברור לי שלמצוא תשובה לא נמצא, אך אני ממש מסוקרן לשמוע דעות נוספות (אם ישנן) בנושא

TaPanta

New member
אני לא חושב שרמזתי לכך אפילו

אין אני בא לערער על האמונות שלך

s u p e r mind

New member
אז אני מנסה להסביר לך...

יש הבדל עצום בין סתם אמונה לתיאוריה מדעית.

Lu Tze

New member
אבל מבחינה פילוסופית, שתיהן

קבילות באותה מידה.

TaPanta

New member
אני מקבל את הדעה שלך

פשוט הדעה שלי שונה, אני חושב שכל "תיאוריה מדעית" כפי שאתה קורא לה מושפעת משתי גורמים 1. זמן 2. התפיסה שלנו לגביה שני גורמים אלו כמובן פועלים ביחד, ומשפיעים על תהליך קבלת התיאוריה הזו למה שהיא. אבל זה דיון אחר ואני אשמח להתפלמס איתך בנושא אם תרצה ותפתח הודעה

Lu Tze

New member
אני תומך, בגדול, בתיאוריה של

סופרמיינד, אבל אני רוצה להציע אפשרות שלישית: כעיקרון, יש מי שאומר שאנחנו פה כדי להטיב ויש מי שאומר שאנחנו פה ללא סיבה, אבל אף אחד לא העלה תיאוריה לפיה אנחנו כאן כדי להטיב עם מישהו אחר.

TaPanta

New member
סבבה

התחלת משהו תמשיך... מי הוא אותו מישהו אחר ולמה דווקא להיטב עמו?

למעלה