שאלה קצרה

TaPanta

New member
שאלה קצרה

אני משער שכבר דנו בשאלה זו, אבקש רק לענות עליה ולא לנסות לכפות על אחרים את דעתכם תודה מראש. למה אנחנו כאן לפי דעתך? למה את\ה כאן? שתי השאלות יכולות להיענות בתשובה אחת לפי בחירת הקורא

ל נ צ ח

New member
למעני למעני ../images/Emo47.gif

<<<<< למעני למעני אעשה כי איך יחל וכבודי לאחר לא אתן >>>>> * ישעיה מח * (א) שִׁמְעוּ זֹאת בֵּית יַעֲקֹב הַנִּקְרָאִים בְּשֵׁם יִשְׂרָאֵל וּמִמֵּי יְהוּדָה יָצָאוּ הַנִּשְׁבָּעִים בְּשֵׁם יְהֹוָה וּבֵאלֹהֵי יִשְׂרָאֵל יַזְכִּירוּ לֹא בֶאֱמֶת וְלֹא בִצְדָקָה: (ב) כִּי מֵעִיר הַקֹּדֶשׁ נִקְרָאוּ וְעַל אֱלֹהֵי יִשְׂרָאֵל נִסְמָכוּ יְהֹוָה צְבָאוֹת שְׁמוֹ: (ג) הָרִאשֹׁנוֹת מֵאָז הִגַּדְתִּי וּמִפִּי יָצְאוּ וְאַשְׁמִיעֵם פִּתְאֹם עָשִׂיתִי וַתָּבֹאנָה: (ד) מִדַּעְתִּי כִּי קָשֶׁה אָתָּה וְגִיד בַּרְזֶל עָרְפֶּךָ וּמִצְחֲךָ נְחוּשָׁה: (ה) וָאַגִּיד לְךָ מֵאָז בְּטֶרֶם תָּבוֹא הִשְׁמַעְתִּיךָ פֶּן תֹּאמַר עָצְבִּי עָשָׂם וּפִסְלִי וְנִסְכִּי צִוָּם: (ו) שָׁמַעְתָּ חֲזֵה כֻּלָּהּ וְאַתֶּם הֲלוֹא תַגִּידוּ הִשְׁמַעְתִּיךָ חֲדָשׁוֹת מֵעַתָּה וּנְצֻרוֹת וְלֹא יְדַעְתָּם: (ז) עַתָּה נִבְרְאוּ וְלֹא מֵאָז וְלִפְנֵי יוֹם וְלֹא שְׁמַעְתָּם פֶּן תֹּאמַר הִנֵּה יְדַעְתִּין: (ח) גַּם לֹא שָׁמַעְתָּ גַּם לֹא יָדַעְתָּ גַּם מֵאָז לֹא פִתְּחָה אָזְנֶךָ כִּי יָדַעְתִּי בָּגוֹד תִּבְגּוֹד וּפֹשֵׁעַ מִבֶּטֶן קֹרָא לָךְ: (ט) לְמַעַן שְׁמִי אַאֲרִיךְ אַפִּי וּתְהִלָּתִי אֶחֱטָם לָךְ לְבִלְתִּי הַכְרִיתֶךָ: (י) הִנֵּה צְרַפְתִּיךָ וְלֹא בְכָסֶף בְּחַרְתִּיךָ בְּכוּר עֹנִי: (יא) לְמַעֲנִי לְמַעֲנִי אֶעֱשֶׂה כִּי אֵיךְ יֵחָל וּכְבוֹדִי לְאַחֵר לֹא אֶתן: ~ * ~ * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

ל נ צ ח

New member
רבות הרחבתי במאמריי הרבים.הנה אחד:

מאת:. לנצח תאריך: 19/09/2001 שעה: 09:04 בוקר-טוב ידידי,יצר הרע ברא ה' כתבלין באדם, לאדם ניתנה הבחירה לפתח הטוב או הרע שבו ולשלם חובתו. האדם העם העמים, משלמים וישלמו עבור חייהם ולא ב""עגל הזהב"" את חובותם לאלוהים אדונם, כוונתם-זו היא צחוקם ולגלוגם הדבילי הנוסף כלפיו, כוונות שכאלה מתעב-הוא. לו הכסף ולו הזהב והם כולם חייבים לשלם חובותיהם עבור החיים לנשמותיהם ובשילומי הייסורים שלהם עבור חייהם. כן, נבראו כולם לחטא בעולם בו השקר וזה על מנת שרק כך לפי הצדק-העל יהיו לבני-חורין ממנה התופת האיומה הנוראה שבה נשמתם התהוותה. כן , עבור החיים שטוב מאוד זלזלו חיללו פשעו וחטאו קשות לאדונם בוראם החיים אותם קיבלו בחסד וברחמים גדולים ממנו מאז הוציאם אותם מהמצרים הנוראיים שבגהינום בו יתייסרו ובזעקות מחרידות מייסורי-התופת כאשר כולם שם עבדים לאלוהים-אחרים ז"א לאל רשע אכזר איום-ונורא השולט באותם הזמנים הנוראיים של הסתר-הפנים של אלוהינו מלכנו מושיענו אלוהי-ישראל הוא האלוהים. לא מלאך ולא שרף, רק אלוהים מושיענו מהתופת האיומה הנוראה ששם בתחתיות-שאול. וכך עשה למענו למען משיחו(*למעני למעני* ישעיה מח) למענו אלוהי-ישראל האחד הבורא אחד-האלוהים למען עבדו-בחירו משיח-אלוהים אנו חיים והחיים. חג-שמח ומבורך! * ! * ! * ~ * ל נ צ ח * ! * ! * ~ * * ישעיה מג * (י) אַתֶּם עֵדַי נְאֻם יְהֹוָה וְעַבְדִּי אֲשֶׁר בָּחָרְתִּי לְמַעַן תֵּדְעוּ וְתַאֲמִינוּ לִי וְתָבִינוּ כִּי אֲנִי הוּא לְפָנַי לֹא נוֹצַר אֵל וְאַחֲרַי לֹא יִהְיֶה: (יא) אָנֹכִי אָנֹכִי יְהֹוָה וְאֵין מִבַּלְעָדַי מוֹשִׁיעַ: (יב) אָנֹכִי הִגַּדְתִּי וְהוֹשַׁעְתִּי וְהִשְׁמַעְתִּי וְאֵין בָּכֶם זָר וְאַתֶּם עֵדַי נְאֻם יְהֹוָה וַאֲנִי אֵל: (יג) גַּם מִיּוֹם אֲנִי הוּא וְאֵין מִיָּדִי מַצִּיל אֶפְעַל וּמִי יְשִׁיבֶנָּה: (יד) כֹּה אָמַר יְהֹוָה גֹּאַלְכֶם קְדוֹשׁ יִשְׂרָאֵל לְמַעַנְכֶם שִׁלַּחְתִּי בָבֶלָה וְהוֹרַדְתִּי בָרִיחִים כֻּלָּם וְכַשְׂדִּים בָּאֳנִיּוֹת רִנָּתָם: (טו) אֲנִי יְהֹוָה קְדוֹשְׁכֶם בּוֹרֵא יִשְׂרָאֵל מַלְכְּכֶם: (טז) כֹּה אָמַר יְהֹוָה הַנּוֹתֵן בַּיָּם דָּרֶךְ וּבְמַיִם עַזִּים נְתִיבָה: (יז) הַמּוֹצִיא רֶכֶב וָסוּס חַיִל וְעִזּוּז יַחְדָּו יִשְׁכְּבוּ בַּל יָקוּמוּ דָּעֲכוּ כַּפִּשְׁתָּה כָבוּ: (יח) אַל תִּזְכְּרוּ רִאשֹׁנוֹת וְקַדְמֹנִיּוֹת אַל תִּתְבֹּנָנוּ: (יט) הִנְנִי עֹשֶׂה חֲדָשָׁה עַתָּה תִצְמָח הֲלוֹא תֵּדָעוּהָ אַף אָשִׂים בַּמִּדְבָּר דֶּרֶךְ בִּישִׁמוֹן נְהָרוֹת: (כ) תְּכַבְּדֵנִי חַיַּת הַשָּׂדֶה תַּנִּים וּבְנוֹת יַעֲנָה כִּי נָתַתִּי בַמִּדְבָּר מַיִם נְהָרוֹת בִּישִׁימֹן לְהַשְׁקוֹת עַמִּי בְחִירִי: (כא) עַם זוּ יָצַרְתִּי לִי תְּהִלָּתִי יְסַפֵּרוּ: ~ * ~ * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

ל נ צ ח

New member
לסכם? הרי זה רק...

מתחיל.
כן, כן, זו רק ההתחלה. וכך היום בפרלמנט של לנצח ולפני שצלמי הטלביזיה הגיעו לרעיין אותו את שבזו התמונה הוא ידידי היקר העו"ד שעדיין לא אנקוב בשמו הבהיר שזה לא חבר הפורום שלנו 1שינקין העורך-דין. בברכה, * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

s u p e r mind

New member
בהתחשב בעובדה כי התפתחנו

בתהליך האבולוציה ~ השאלה פשוט לא רלוונטית, מכיוון שלאבולוציה אין מטרה כפי שאנו מפרשים אותה, היא לא ארכיטקט... אך מבחינה אבולוציונית, האדם עוצב ע"י הברירה הטבעית בהתאם לתנאי הסביבה ~ כך שבסופו של דבר, התוצר הסופי היה השורד האולטימטיבי. אם תרצה, ארחיב.

TaPanta

New member
בוודאי שאני רוצה אבל תן לי להבין

קודם כל, אתה אומר בעצם שהסיבה שאנחנו כאן לא קיימת? אין למה יש בגלל זה מה שאתה אומר?

s u p e r mind

New member
יש "למה" אך אין משמעות אנושית.

המשמעות שאנו מייחסים לדוגמה ליצירות אמנות, קיימת מפני שהאמנות היא הערכה אנושית ומשמעותית ליצירות מופת שנעשו ע"י האדם. מסיבה זו בדיוק, ניתן לשאול אומן: "למה היצירה כאן?" - "כי רציתי למחות על הממשל (לדוגמה)". למה האדם כאן? הסיבה נעוצה במאורעות אקלימיות וביולוגיות. פירוט: לפני כ20 מיליון שנים, בתקופת האוליגוקן, התרחשו שינויים אקלימיים שהביאו להתקררות גלובלית; יערות העד התכווצו, והסוואנות נפרשו. קופי האדם באותה עת, התקשו מאוד לשרוד בסביבה שלא הלמה אותם. המצב הידרדר 13 מיליון שנים אח"כ (תקופת המיוקן), כאשר הטמ"פ המשיכו לרדת וגושי קרח נוצרו באנטרטיקה, פני הים ירדו, הסוואנות התרחבו, ומ"ס קופי האדם המשיך להצטמצם. קופי האדם באותה תקופה, לא הזדהו עם תפריט המזון החדש בסוואנות באפריקה, הדבר האיץ אבולציה של אוכלי עשב קשה, ובשר חי. הגענו לתקופת הפליוקן לפני כ3 מיליוני שנים; האקלים ממשיך לשחק אותה, ומהווה תמריץ לאבולציה של בע"ח המותאמים לסאוונות פתוחות ~ באותה תקופה התפתחו האוסטרלופיתקוסים, שהתאפיינו בביפדליזם (דו רגלים), הדבר איפשר להם לראשונה, ללכת. מעבר לכך, הם יכלו לעכל את המזון מסביבם ואף להתקבץ ביחד כנגד טורפים. סוגי אוסטרלופיתקוסים שונים התפתחו, ולכל אחד היה תחום התמחות שונה במיוחד במבנה הגוף. שדרוג יעיל של ההומו בילס (שהיה שייך למשפחת האוסטרלופיתקוסים), הוא ההומו ארקטוס. זה היה בעל נפח מוח גדול יחסית, מהיר ויעיל מבחינה חברתית וטכנולוגית (השתמש בכלים מפותחים יחסית). ההומו ארקטוס בשל היותו בעל תכונות אנושיות רבות, היה סקרן ~ מאידך הוא נדד גם מחוץ לאפריקה - צפונה. מכאן ואילך, ההומו ארקטוס התפתח (בשל תנאי סביבה שונים בתכלית) לשני זנים שונים ~ ניאנדרטלים וההומוספיינס. למה אנחנו כאן? כי אנחנו ניחנים במאפיינים גופניים, קוגניטיביים וחברתיים ~ אשר איפשרו לנו להסתגל בקלות לכל סביבה, לפתח טכנולוגיות ששאר ההומונידים יכלו רק לחלום עליהם... אנו שרדנו כאשר כל שאר בני האדם הדומים לנו, נכחדו; זאת בשל הכישורים הביולוגיים שהאבלוציה העניקה לנו בהתאם לסביבה בה התפתחנו. יש לציין כי השאר נכחדו בשל אי יכולת הסתגלות לאקלים הקיצוני, אך בעיקר בגלל התחרות בינינו לבינם.

F o o B a r

New member
לנצח, שאלה לי אליך בנושא

בתנ"ך ספר קוהלת עוסק בנושא. ולאורך הספר קהלת (שאמור להיות שלמה החכם מכל אדם) מפרט עד כמה הכל הבל ושהקיום חסר טעם. רק בכמה פס' האחרונים בספר רשום שכדאי להאמין בה' וכל זה, וגם מאמינים שהפס' האלו הם תוספת מאוחרת שלא שייכת לטקסט המקורי. אם טעיתי למעלה תקן אותי (ובבקשה אל תקרא לי כסיל ובור כמנהגך). השאלה שלי היא אם הספר לא נוגד את רוח התנ"ך?

ל נ צ ח

New member
כסיל לידיעתך הוא זה הלועג לחכמה

שאלות לגיטימיות שלא בכדי להעליב לה' ואותי שאלת ולכן אין סיבה לחששך שאתייחס אליך כלכסיל. מה שלא אהבתי כאן זה שהוספת "כמנהגך". אך מבין אני שלא מזילזול אלא מחשש תמים שמחוסר ביטחון הנובע מחוסר ההכרות שלך אותי כך אמרת. ובכן, לשאלותיך: קהלת יודע את הסבל והייסורים לאדם בחיים ואת הנוראות לנשמתו בעולם-המוות ועל פי זו הידיעה המפוכחת קובע שהבל הבלים הכל. ז"א לו ולא כך היו הדברים מעולם ז"א לו לא הסבל מהם אז לא הבל הבלים הכל. וכבר בשיר הוותיק והמוכר "חביבי" נאמר: """ ואולי, לא היו הדברים מעולם, מעולם לא השכמתי עם שחר לגן, לעבדו בזיעת אפיי..... """" _________________________________________________ ולא! הספר לא נוגד את רוח התנ"ך, ההיפך רק מחזק אותה. _________________________________________________ ונתנחם בכך שהבל הבלים הכל ולא נוראות נוראיים הכל. *קהלת ג* (י) רָאִיתִי אֶת הָעִנְיָן אֲשֶׁר נָתַן אֱלֹהִים לִבְנֵי הָאָדָם לַעֲנוֹת בּוֹ: (יא) אֶת הַכֹּל עָשָׂה יָפֶה בְעִתּוֹ גַּם אֶת הָעֹלָם נָתַן בְּלִבָּם מִבְּלִי אֲשֶׁר לֹא יִמְצָא הָאָדָם אֶת הַמַּעֲשֶׂה אֲשֶׁר עָשָׂה הָאֱלֹהִים מֵרֹאשׁ וְעַד סוֹף: (יב) יָדַעְתִּי כִּי אֵין טוֹב בָּם כִּי אִם לִשְׂמוֹחַ וְלַעֲשׂוֹת טוֹב בְּחַיָּיו: (יג) וְגַם כָּל הָאָדָם שֶׁיֹּאכַל וְשָׁתָה וְרָאָה טוֹב בְּכָל עֲמָלוֹ מַתַּת אֱלֹהִים הִיא: (יד) יָדַעְתִּי כִּי כָּל אֲשֶׁר יַעֲשֶׂה הָאֱלֹהִים הוּא יִהְיֶה לְעוֹלָם עָלָיו אֵין לְהוֹסִיף וּמִמֶּנּוּ אֵין לִגְרֹעַ וְהָאֱלֹהִים עָשָׂה שֶׁיִּרְאוּ מִלְּפָנָיו: (טו) מַה שֶּׁהָיָה כְּבָר הוּא וַאֲשֶׁר לִהְיוֹת כְּבָר הָיָה וְהָאֱלֹהִים יְבַקֵּשׁ אֶת נִרְדָּף: ~ * ~ בברכה, * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

ל נ צ ח

New member
לא נורא, אז לא תהיה בין הראשונים

אותי להבין. בקרוב דרך מערכת הסברה מקצועית בה אנשי אקדמיה מלומדים ובהם ידידיי הטובים כמו ידידי היקר העו"ד שבתמונה מהם האנשים החכמים מאנשי ההסברה המלומדים דרך אמצעי-התקשורת בארץ ובעולם אז מהם כבר בטוח שאתה אותי תבין. בברכה, * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

EdisonGirl

New member
ברשותכם אני מתערבת כי

ספר קהלת הוא הספר שאני הכי אוהבת בתנ"ך, וקראתי אותו במשך מעט שנותיי על פני כדוה"א, מאז שהתייחסתי אליו לראשונה, מס' פעמים לא מבוטל! קודם כל, חשוב שתדע! לא תספיק לך פעם אחת ויחידה של קריאה להבין את הספר (אלא אם כן יש לך את הניסיון הדרוש והחכמה הדרושה). מקריאה לקריאה מבחינים בדברים חדשים, מבינים משמעויות נוספות שיכולות להתקבל מהפסוקים. זה ספר שמרכז הרבה מאוד מסקנות על החיים ב-כולה- 12 פרקים! קראתי הרבה מאוד אימרות של פילוסופים מכל הזמנים, ביניהם יוונים וסינים, ואט-אט גיליתי משפטים במילים פשוטות החופפות למשמעויות של פסוקים בספר קהלת. אכן, כמו שאמר: "...ואין כל חדש תחת השמש". עכשיו לדבריך: אתה צודק! היו באמת ספקות ודיונים לגבי הכנסת ספר זה כחלק מהתנ"ך. היו שראו בדברים הכתובים בו דברי כפירה, מכיוון שהוא כביכול פוסל את כל מעשיו של אדם תחת השמיים ב-"הכל הבל" סתמי. אך לא! אם תתייחס למבנה הפרקים בספר, תוכל להבחין בכך שאופי הכתיבה של קהלת נראה בערך כך: שלילה
מחשבה ודיונים
הסקת המסקנה. מכל אחד מהשלבים אנו כמובן למדים משהו, אבל "הכל הבל" הוא לא המסקנה, אלא הנחה ראשונית הנובעת, לעניות דעתי, מתוך רגש כלשהו, הן שלילי (כייאוש) או חיובי (כמיצוי והרגשת השלמה שממנה לא יודעים אנה לפנות ומתחילים לתהות לגבי משמעות מה שהשיגו עד עתה...). בהמשך הוא מתדיין בעניין עד שמגיע למסקנה (שהאדם צריך להיות שמח). קרא את הספר הזה כספר אימרות חכמה, או פילוסופיה, ואל תבזבז את מחשבותיך על השאלה האם זה אמור היה להיות בתנ"ך או לא. אני אישית מאושרת מכך שזה כן...

s u p e r mind

New member
פרט חשוב שיש לציין.

עפ"י ממצאי חוקרי המקרא, כותב הספר חי בתקופה ההלניסטית, והושפע מאוד מן הפילוסופיה היוונית. מלבד זאת, שתי הפסוקים האחרונים בספר, נוספו ע"י העורכים שהוסיפו אותו למקבץ הספרים של התנ"ך.

ל נ צ ח

New member
כסיל פוסל במומו שוב יזמת זלזול אישי

חכה חכה, קרב מאוד היום כאשר תסתכל ל'צמך במראה מולך ישתקף אדם עלוב שקרן גמור דוחה ומושפל,... זמן זלזולך כלפיי ימיו ספורים חביבי בקרוב תהילתי, הנה, כך זה מתחיל אתה יורד לתחתיות-ההשפלה ואני עולה מעלה-מעלה לגבהות התהילה ומהפרלמנט שלי לנצח! נ.ב זו התמונה בפרלמנט צולמה השבוע. * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

למעלה