שאלה קצרה...

פראזניק

New member
שאלה קצרה...

"המזרח התיכון - אלפיים שנות היסטוריה" של ברנרד לואיס. מישהו קרא? היות ואנימניח שכן. והיות ואני מניח שיש כאן כאלה שיודעים עליו יותר ממני, הייתי מבקש לדעת מיהו ומהו וכמה אפשר לסמוך עליו. (לי רק זכור מאיפשהו, שהוא מזרחן ידוע. אני צודק?)

אחד המזרחנים הגדולים ביותר.

כמו כל כותב ששווה משהו, יש לו דעות. אתה לא חייב להסכים איתן. אבל מבחינת אמינות בהצגת האירועים - האיש מאד, מאד מכובד. כל-כך מכובד עד שהיו בתקופות שונות אופנות של "למרוד" בו ובשכמותו, אבל אפשר "לסמוך" עליו לא פחות מאשר על כל כותב אחר, ויותר מרובם.

למרות שהיה לו ויכוח

עצבני עם אדוארד סעיד ... ששינה את סגנון הכתיבה של לואיס והרבה מזרחנים אחרים ...

hastings

New member
לסמוך בעיניים עצומות

לא קראתי את הספר המסוים הזה - אבל לואיס הוא אחד מבכירי חוקרי המזרח התיכון בעולם. אדם בעל ידע רחב ומעמיק, וראייה מעניינת. גם אם יש דברים שבהם אני לא מסכים אתו, אני תמיד שמח לקרוא דברים שלו.

דדד2

New member
קראתי - ספר מרתק

קשה אומנם להיכנס לפרטי פרטים של מלחמות וקרבות בספר בן כ600 עמודים, אולם ברנארד לואיס יודע לתמצת את התהליכים העיקריים מתוכם, ולהציגם בצורה מרתקת. ניתוחיו על התעוררות הלאומיות הערבית בשלהי המאה ה19 ובמהלך המאה ה20 מעניינים מאוד. אגב, לטענתו העולם הערבי נמצא בשקיעה בסוף המאה ה20ת והמדינות שישפיעו על המזרח התיכון בעתיד הקרוב יהיו (שוב) איראן וטורקיה.

פראזניק

New member
תודה רבה:)

קראתי כעת, באוקראינה, את ספרו הזה ונהניתי מאד. גם אם, כפי שציינתם, לא אם כל דעותיו אני מסכים, נהניתי מצורת הצגת הדברים. מענין איך הוא היה מנתח את הג´יהד העכשווי של קיצוני האיסלאם כלפי עולם המערב (שלענין זה מיוצג ע"י ארה"ב)...

טוב פארז

הנה תשובתי כאחד שלמד בקבוצה די צפופה (של חמישה אנשים) אל לואיס הוא מורה טוב. תחום התמחות שלו הוא יותר תורכיה ... אבל אני מאוד לא מסכים עם הניתוח שלו לגבי כמה דברים שלו...

לא בדיוק

הוא מתייחס לרעיון הלאומיות הערבית שנמצאת השקיעה ועליית הפאן אסלמיזם כאנטי תזה לחילוניות הרעיון הלאומי ... בקשר לתורכיה כן היא תהיה מעצמה אם היא תפטור כמה בעיות ואותו הסיפור באיראן בגדול....

למעלה