שאלה קצרה

museMe

New member
שאלה קצרה

ואולי מוזרה... איכשהו מאז המחלה, או ליתר דיוק מאז הטיפול התרופתי, אני לא מצליח לתכנן דברים לזמן הארוך, כאילו שבוע שבועיים קדימה, אני מסתכל נטו על הדברים שאני צריך לעשות היום, גג מחר. אני מצליח להסתכל על טווח זמנים ארוך יותר. אני יודע שבתור בדיחה אני אומר שבגלל המחלה אי אפשר לדעת אם יהיה מחר, אבל בכל זאת, קשה לי מאוד לתכנן ממש קדימה מבחינת זמן וניהול זמנים... קורה לעוד מישהו? מה עושים? שבוע מצויין!

us8

New member
תזכיר

שלום ! תבדוק עם הרופא את התרופות אולי זה פוגע בזיכרון. אני הרבה דברים רושם לי תזכיר בטלפון. שבוע טוב.

ruthi26

New member
גם אני נעזרת בטלפון

אם קשה לתכנן, יש מחברות שאפשר לרשום בה מה מתכננים, או פשוט לרשום תזכורות בטלפון, מה שאני עושה, וזה כלי עזר נהדר

עדידי127

New member
"אי אפשר לדעת אם יהיה מחר"?

גישה מעט פסימית, לא? אפילפסיה היא לא מחלה בה המוות מחכה מעבר לפינה.... תכנון לזמן ארוך - השאלה היא למה אתה לא מצליח, אם אתה יכול לשים את היד על הנקודות המפריעות. האם זה בגלל שהזכרון בוגד ואתה פשוט לא זוכר את התוכניות? האם זה חששות שגורמות לך לחשוב שמחר לא יגיע? האם אתה חושב שכל רגע יכול להגיע התקף ואז מה הטעם לתכנן דברים? לכל דבר יש פתרונות ואמצעים מסייעים. כפי שציינו פה, ניתן לנהל לוח פגישות בטלפון, ביומן, על פתקים..... וישנם דברים לגביהם כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל (בעיות זכרון, דיכאון, .....)

museMe

New member
אולי פסימי

אבל המחלה הראתה לי כבר כמה פעמים שאני לא יכול לדעת באמת איפה אני אסיים ת'יום... תזכורות בפלאפון + יומנים ופתקים יש - הבעיה שאני לא מצליח לתכנן את עצמי לטווח הרחוק. דוגמא קלאסית - שבע הבא מתחילה תקופת הבחינות. רשום לי ביומן בדיוק איזה מבחן יש ובאיזה יום, אבל בכל זאת יש לי תחשוה שזה ממש רחוק ממני, ושזה עוד לא רלוונטי מכיוון שזה לא קורה ביומיים הקרובים. אני לא מצליח לארגן את עצמי כדי לבצע משימות שקשורות לדברים שהם רחוקים ממני, יותר מיומיים. בנוסף אני לא מצליח להתנהל בכמה מישורים במקביל, אני מתכוון למישור הלימודי, המישור הפיננסי ועוד. ז"א שנניח בשלושת השבועות האחרונים השקעתי את כל כולי בלימודים - אין לי יכולת לנהל ברקע את עצמי מבחינה פיננסית, ואני לא מצליח לעקוב אחר ההוצאות וההכנסות שלי, זאת דוגמא אחת, זה משהו שלא היה לי לפני התרופות והמחלה ואני לא יודע למה לשייך את זה. פשוט קשה לי מאוד לנהל במקביל כמה מישורים של החיים (לימודים, כלכלי ועוד). תנקס על היחס :)

עדידי127

New member
הטיפול משפיע, גם בהיבט הפיזי וגם הנפשי

איך אומרים? לקחת הכול צעד צעד. אולי גם כדאי להתייעץ ולהעזר במישהו (מאמן אישי, פסיכולוג).

l3lackacid

New member
לא ממליץ על מאמנים אישיים

סיבה פשוטה הם חושבים שהם פסיכולוגים ואומרים מה שבא להם בלי לשים לב וזה יכול מאוד מאוד מאוד לתסכל.. אבל זה רק ממבט שלי וסתם בלי קשר למחלה אי אפשר לדעת מה יהיה מחר :)

ruthi26

New member
נשמע לי כמו בעיית קשב וריכוז

או שאולי אפילפסיה שגורמת לבעיית קשב וריכוז כמו שאצלי זה קורה. אני מציעה לך לעשות משהו שעשיתי עם הבן שלי, שהוא מוכתר אצלנו כמלך הפרעת הקשב וריכוז.. לקנות לוח מחיק, טוש מן הסתם, אפשר למחוק עם נייר מגבת לא חייבים לקנות ספוג, אלא אם בא לך. וכל יום לתכנן את היום מחדש. לכתוב למעלה את היום, מה מתוכנן, שעה אחר שעה, אם זה אפשרי. אבל כל יום לערוך תכנון מחדש, וכשאתה מסיים משהו אפשר לסמן V, אותו דבר אפשר לעשות עם מחברת, השאלה אם תזכור איפה המחברת. לוח לדעתי עדיף, הוא גדול כתוב באותיות גדולות, רצוי אדום!!! מה שלא הספקת באותו יום, להעביר למחר, כמשימה ראשונה. אפשר גם לקנות טייפ רשמקול, ולהקליט את עצמך שאתה לומד, ולהכריח את עצמך, לקבוע יום ללימודים, ובאותו יום אתה מקדיש ללימודים, יום אחרי לפיננסיות שזה חלק מהחיים שלנו, ממש לתכנן כמו שצריך, לדעתי זה יהיה אחלה בשבילך, ממש מכשיר שיעזור לך בחיי היום יום, אל תדחה את מה שאני אומרת קודם תנסה, לדעתי החיים ישתנו לך בבת אחת, גם אני לא האמנתי, אמרתי נו באמת, איך יכול לשנות סדר יום, ועובדה ששינה.. גם הבן שלי להבדיל ממך, אומנם תלמיד חט"ע, לא היה מסוגל ללמוד יותר מיומיים לפני בחינה, ואני אמרתי לו שהוא חייב להתחיל ללמוד שבוע לפני, יום לפני הבחינה, זה יום ללא לימודים לבחינה, שקט לראש. כל יום ללמוד קצת, ואם קשה לך לזכור מה שלמדת, פשוט להקליט את עצמך, ואח"כ להקשיב להקלטה, אצלנו זה עובד, אני מקריאה לו את החומר, וזה נקלט, וגם קלטנו טייפ שיקליט עצמו, עדיין הוא לא הולך לכיוון, אפשר גם להשתמש במבחנים באטמים, לא יגידו לך כלום, זה יעזור לך מבחינת גירויים, במידה וזה מפריע לך בהצלחה, וכשאין סדר בחיים, באמת מרגישים פסימיים, והכול סוגר עליך, דרך אגב אם אתה בתחושה הזו כל הזמן, כדאי להתייעץ גם עם רופא משפחה, לגבי תרופה שתסדר לך את מצבי הרוח, או לחילופין לפנות לנוירולוג, לדעתי תקופה של בחינות ולימודים מלחיצה את כולם. מהמחשבה על בחינות, כבר יש לי ברררר בבטן

למעלה