שאלה קצרה...

עפ"י ספרי קרלוס קסטנדה

שהם המקור היחיד עד כה לקיומו של אדם זה, הוא היה שמאן מקסיקני-אינדיאני, אשר לימד את קרלוס קסטנדה. כיום, קיים ויכוח לא קטן בקהילה האקדמית, שרובה מסכימה כי קסטנדה בעצם "המציא" את דון חואן, מאחר ו- א) הוא לא הציג שום דרך בא ניתן לבדוק את אמינות טענותיו ב) הכחשות של המקומיים לגבי קיומו של אדם כזה וקיומם של חלק מהלימוד שהציג קסטנדה ג) לפי מה שהבנתי, גם יש בידי אלו שבדקו את סיפורו הוכחות (בצורת מסמכים ממשלתיים) שקסטנדה לא ביקר במקסיקו בתאריכים שהוא מציג בספרו. מציאות או דמיון? אני אישית, לא הייתי שם הרבה על האמינות האקדמית של הדברים. מה שכן, להרבה זה עובד ואין ספק שקסטנדה עשה מחקר מקיף לגבי כמה וכמה מנהגים שמאניים. אני סובר, שהוא עטף אותם בסיפור הזה, כדי לתת איזו "אמינות" בעיני מי שאינם אקדמאים, בכדי שזה לא יהיה נגיש לאקדמאים בלבד.

The Warrior

New member
קראת את הספרים?

אני ממליץ בכל לב על ספריו של קרלוס קסטנדה שמתארים את אותו איש. אנשי המדע תמיד ינסו להדחיק את מה שהם לא יכולים להוכיח באמצעים (המוגבלים ) של המדע. ממליץ לך להתחיל עם הספר "המסע לאיכטלאן" (The Voyage To Ixtlan באנגלית אם את רוצה את המקור)ולהמשיך לקרוא כפי שאת מונחת מפנימיותך. שנים הלכתי בדרכו, וזה אמיתי. יותר פרטים תקבלי בפורום דרך הלוחמים, אם כי ללא קריאת הספרים לא תוכלי להבין את הדרך. בברכה,

דווקא עדיף להתחיל

מ"משנתו של דון חואן", הספר הראשון שהיה כביכול מחקר אקדמי. מחקר אקדמי זה לא, אך אין ספק שיש בספר עצות שימושיות. כדאי שגם אתה תחזור קצת על המלכודות בדרכו של איש הדעת. במיוחד על האחרונה.

The Warrior

New member
זה שאתה צעיר

ממני בכמה ימים, לא אומר שיש לך דוקא יתרון, השאלה היא מה אתה ומה אני עשינו בימים הבודדים שאנחנו פה...חהחהחהחהחה לגבי הספר שהזכרת, אני התחלתי בסדר הפוך, ומסתבר שזה התאים לי יותר. לא הייתי זקוק לאותו ניתוח שיטתי. כל אחד בדרכו, ואני לא פוסל את הצעתך.......כולנו נעזוב בסוף את כדור הארץ... אז בכייף
!

את בודאי מתכוונת

ל"דון ז'ואן" (ובהגיה ספרדית, אכן "דון חואן", המאהב האגדי. זה מישהו אחר ולא ממש קשור למקרה שלנו. אם איני טועה, לא מזמן יצא סרט שמבוסס על האגדה הזו (עם תוספות מודרניות) - "דון ז'ואן דה מרקו"

למעלה