שאלה - קמפול תוכנית ++C

• פותח הנושא CGMN
  • פורסם בתאריך

CGMN

New member
שאלה - קמפול תוכנית ++C

התחלתי ללמוד ++C מהספר שהמלצתם פה בפורום (Thinking in C) וזה ספר מצויין אבל יש לי כמה שאלות בקשר לקמפול התוכנית: 1)אני משתמשת ב-Borland C++ 4.5 כדי לכתוב ולקמפל את התוכנית. בספר הוא כותב על קומפיילר gcc ועל make שזאת בעצם תוכנה קטנה שעוזרת לקמפל את התוכנית (אם הבנתי נכון).. בבורלנד כל מה שאני עושה כדי להריץ תוכנית הוא לחיצה על מקש מסויים והכול עובד אוטומטי.. כדאי לי להוריד gcc וללמוד את הנושא של make או שזה מיותר? ואם כן,מאיפה מורידים gcc? 2)בספר הוא מסביר שכדי להשתמש בספרייה מסויימת צריך לכתוב: #include <iostream> using namespace std; אבל כשאני כותבת את זה בבורלנד יש מלא הודעות שגיאה הבעיה נפתרת כאשר אני כותבת #include <iostram.h> ומורידה את השורה השנייה.. מה הסיבה לבעיה???

selalerer

New member
הקומפיילר שאתה משתמש בו הוא לא

סטנדרתי. יש בזה משהו טוב, מהבחינה שאתה תלמד שלא כל מה שאתה קורא בספר יעבוד בפועל וייתכן שתצטרך להתאים את עצמך לסביבת העבודה שלך, בכל מקרה תוכל להוריד ++dev c מהאינטרנט בחינם, שזה IDE (כמו שborland שאתה משתמש זה IDE) אבל שמשתמש בקומפיילר של GCC שהוא יותר נצמד לתקן. חפש ++dev c בגוגל בכדי להוריד.

CGMN

New member
מה זה IDE?

ולמה השורה using namespace std לא עובדת??? בגלל שהקומפיילר שיש לי לא סטנדרטי? אני אוריד את התוכנה שאמרת ותודה על העזרה! (דרך אגב אני בת)

DecayCell

New member
IDE

IDE היא תוכנה שמשלבת את כל כלי הפיתוח לסביבה נוחה אחת. היא כוללת עורך טקסט, אפשרות להפעיל את הקומפיילר (שהוא בעצם תוכנה שמופעלת משורת פקודה) בלחיצת כפתור, תוכנת make שאחראית על הידור פרוייקטים גדולים באופן שחוסך זמן, ודיבאגר. השורה הנ"ל לא עובדת מכיוון שהקומפיילר לא מציית לתקן שמגדיר את ++C.

למעלה