שאלה קלת משקל...

yoram232

New member
שאלה קלת משקל...

אם אני משדרג את כל המערכות שיש לי: ידיות,מעצורים (VBRAKES),קסטה,קראנק ,מעבירים ושרשרת מ - XT ל XTR או XTR 2003 : מה יהיה ההבדל במשקל? אם תפנו אותי לאתר המראה נתונים זה יקל עלינו.

uribt

New member
קישור

צירפתי קישור שהופיע בפורום לפני כמה שבועות. לא זוכר מי הביא אותו.

yoram232

New member
כבר בדקתי שם,הבעייה היא

שהנתונים שם לא הגיוניים: XTR שוקל יותר מ XT ... זה נראה לי אתר של דעות גולשים.

בטח השתגעת

הערך המוסף של מעבר מ XT ל XTR הוא שולי, העלות היסטרית. אם אתה סובל מעודף כסף שאין לו חשבון תתעלם ממה שכתבתי. מיקי

yoram232

New member
כמה שולי?

הבנתי שכל X גרם תורם ל Y תאוצה. אם אני משדרג את כל ה XT ל XTR 2003,כמה אני מוריד? לגבי התשלום: אני יודע כמה זה עולה,תודה.

stavmax

New member
מה יש XT לא מספיק קל בשבילך?

איזה אופניים בכלל יש לך ? אתה בטוח שאתה יודע כמה כל הסט עולה ? לא נראה לי ... אם היית יודע אני לא חושב שהיית נשאר נעול על זה

tiranm1

New member
בוא נגיד את זה ככה.......

אם אתה רוכב היום עם פול XT מעבר לפול XTR יוריד קצת במשקל, ישפר קצת את התיפקוד אבל......... לדעתי, אם אתה מתחרה, לא ישפר את מיקומך בתחרות אפילו לא במקום אחד !!!!!

EREZ11

New member
ההבדל במשקל יהיה שולי

חוץ מהבדל בהרגשה של ידיות ההילוכים לא תרגיש כלום אבל אם תשבר תוך כדי נפילה את אחת מידיות ההילוכים זה יעלה לך כ1200שח.ההבדל במקל זניח ולא יעשה אותך רוכב טוב יותר עדיף שתתאמן יותר או תוריד במשקל הגוף.

חישובי משקל..

בתור "יבבן" בתהליכי גמילה מתקדמים (יש כאלה שאומרים שלא..), הייתי ממליץ לך לנסות להוריד את המשקל דווקא בגלגלים, שזה המקום שבו הורדת המשקל היא המורגשת ביותר. בגדול, עיקרון הורדת המשקל אומר שהורדת המשקל בקצוות האופניים (צמיגים,אוכף) תהיה הורדת המשקל המורגשת ביותר. הייתי ממליץ לך להשקיע את הכסף בגלגלים איכותיים כמו לדוגמא: מאביק קרוסמאקס SL טיובלס. יש כמה אוכפים איכותיים וקלים בצורה מפחידה (וגם יקרים בטירוף!!) של "סלה איטליה" ושל "סלה סאן מרקו". המחיר של האוכפים היקרים מגיע ל1500 ש"ח. אם אתה באמת מוכן להשקיע הייתי ממליץ להוסיף גם כידון קליל, יש כידון קרבון של איסטון ששוקל 99 גרם. וחוצמזה הייתי ממליץ לך להשקיע בי, השקעה נהדרת ותחושת סיפוק של תרומה לדור הצעיר
רן

Tweenies

New member
רן האם הורדה במשקל ה-

גוף לא תהיה זולה יותר, פשוטה יותר ואפקטיבית יותר. זולה מכיוון שלא צריך שדרוג. פשוט מכיון שמספיק שבוע שבועיים של הפחתת הכמויות. אפקטיבי כי לא צריך לטפס ולרכב עם משקל "עודף" מה אתה אומר?

meshoamam

New member
כשרוכבים עם ארנק

אחרי קנייה של סט מערכות XTR אז החיסכון העיקרי במשקל הוא בארנק שהופך קליל לפתע...

shl17

New member
אל תשמע לכל הבכינים

רוב האנשים שאומרים למה לך xtr הרי xt עושה אותה עבודה לא רכבו מעולם עם xtr הכל יותר טוב ולמרות שהמעביר נראה חלש יותר הוא הכי חזק מכולם והחלקים מחזיקים מעמד יותר אני רוכב עם קרנק xtr יותר מ18000 קמ והחלפתי פלטה אמצעית בלבד אם יש לך כסף לך על זה תהנה מכל רגע אין לי נסיון עם הסריה החדשה שלהם (רק מעביר קדמי שהרכבתי לאחרונה והוא עובד פיצוץ)

stavmax

New member
מאיפה לך שלא רכבתי על XTR ?

דווקא כן רכבתי... הכל סבבה ועובד בן זונה אבל זה לא שווה את הכסף רכבתי על אופניים של פול XTR 2003 מחו"ל

yoram232

New member
שאלה נוספת

הבנתי שהביצועים הם חבל"ז,לא היה לי ספק ותודה שחידדת לי את זה. מה לגבי המשקל,זה משמעותי? אם יש לך נתונים מספריים זה יעזור

מיכאל34

New member
מדובר בגרמים - כמה עשרות ותו לא...

אני מצטרף לדעה שאומרת שיותר חשוב להתאמן ולהתנסות מאשר לשדרג מ-XT ל-XTR זה ממש לא נראה לי מהותי. דרך אגב, היום הייתי במירוץ בפארק בריטניה. במירוץ הזה היה חשוב יותר הניסיון לבחור את הנתיב שלא יגרום לאופניים לשקול 22 ק"ג. כל טעות בנתיב עלתה הרבה הרבה יותר מכמה גרמים.

yoram232

New member
קודם כל תודה...

אתמול ניסיתי לדלות אינפורמציה לגבי המרוץ שהיה היום,לשווא. מה היה?

למעלה