שאלה קלילה בפורים, בפעם , בבטחון-כל אלה דוגמאות לשאלה שלי, שהיא- האם יש או אין דגש באות השנייה?
T three New member 21/9/03 #1 שאלה קלילה בפורים, בפעם , בבטחון-כל אלה דוגמאות לשאלה שלי, שהיא- האם יש או אין דגש באות השנייה?
H hillelg New member 21/9/03 #2 אין אלא אם כן יש פתח באות הראשונה (המלמדת על ה' היידוע מושמטת), ואז יש דגש חזק אפילו. אחרת, אין דגש כי אין סיבה (האות כבר אינה בתחילת המילה).
אין אלא אם כן יש פתח באות הראשונה (המלמדת על ה' היידוע מושמטת), ואז יש דגש חזק אפילו. אחרת, אין דגש כי אין סיבה (האות כבר אינה בתחילת המילה).
H hillelg New member 21/9/03 #5 אני לא בטוח במקרא זה לא הולך ככה. גם שמות של מלכים זרים (כמו 'פול', 'פרעה') מודגשים ונרפים לפי הכללים. אמור מעתה: לְפנמה (פ' רפה), לפקיסטן (כנ"ל), לפולין...
אני לא בטוח במקרא זה לא הולך ככה. גם שמות של מלכים זרים (כמו 'פול', 'פרעה') מודגשים ונרפים לפי הכללים. אמור מעתה: לְפנמה (פ' רפה), לפקיסטן (כנ"ל), לפולין...
ע עגנון New member 21/9/03 #6 ואני כן, הדבר נכון למקרא, אך כיום, בעידן העברית החדשה, אין משמיטים את הדגש מן המילה הלועזית.
H hillelg New member 22/9/03 #7 אם כבר מדברים על עברית חדשה הרי שגם פעמים רבות אין משמיטין את הדגש גם במילים עבריות למהדרין.