שאלה - קליאו 2003 מנוע 1.2

enigo

New member
שוב חוזר הניגון...

ויש לי תחושה שלא סתם.
אבל איזה קטע, היום בערב - לא ארבעים מעלות - על כביש 1 - בקטע המישורי, לא עליות לירושלים - סופר-לאנסר עומדת בצד הכביש עם מכסה מנוע פתוח ואורות מהבהבים.
קטע, הא? יפנית - ובכל זאת עומדת בצד!
אבל אני בטוח שזה לא ישנה לך. באת במטרה מוצהרת, עם אג'נדה מוצהרת, אז קנה יפנית ישנה ועזוב אותנו במנוחה. (ומשום מה יש לי תחושה שבסוף תקנה איזו דייהו, ש"היא בדיוק כמו אופל קדט"...)

התבלבלת קצת-לא אני זאת ש...

באה לשאול את הפורום,לא אני זאת שמתלבטת מה לקנות.
אז אותי אין צורך לשכנע..
ואגב,לידע כללי -מה שקורה לך קוראים לזה דיסוננס קוגניטיבי.אתה לא מנסה לשכנע אותי-אתה משכנע את עצמך בנכונות דרכיך,אחרת תאבד את שלוות הנפש אם תודה בינך לבין עצמך שטעית ,בגדול....
אותך כבר שכנעו לקנות פחנוע יפני?יופי,תתחדש.אתה תסבול בגרוטאה רועשת ולא בטיחותית בת 15 ,לא אני.
אה,אל תשכח לתרגם את הבדיחה שלך לגרמנית ולפרסם בפייסבוק.תעשה לגויים מתנת חג (שעבר,אבל לא נורא)- תספר להם איזה חרא של מכוניות הם מייצרים שאפילו בגרמניה הן לא פופולריות כי הן לא אמינות בכלל.

wil

New member
דודי, אמינות זה לא הכל בחיים.

אם היפנים ימציאו דגם של מזדה3 שלא מתקלקלת אף פעם ולא זקוקה לטיפולים לעולם, רק לשים דלק ולנסוע, 30 שנה בלי לפתוח מכסה מנוע - אתה תקנה?
אני בטוח שתרוץ לקנות.
וגם 90% מעם ישראל.

אבל יש אנשים שעדיין יעדיפו לנסוע בBMW למרות שצריך להכניס אותה לסלון יופי (סליחה, מוסך) פעם-פעמיים בשנה. ובצדק.

העולם היה מקום מאוד משעמם מוטורית אם הבחירה היחידה היתה מזדה3 או קורולה.

הוא כל דבר חוץ מאמין

אשתי דאז קנתה קליאו מהדור ההוא. אפילו בתקופת האחריות היו בו בעיות. נזילה מהתיבה, משהו שהשתחרר בהיגוי ובעיות באלקטרוניקה. אני פוחד לחשוב איך האוטו הזה נראה היום במקרה הלא סביר שהוא עדיין על הכביש.

wil

New member
כמה דברים

1. כמו שכבר אמרו לך - אין שום "טיימר" שמודיע על החלפת כריות כל 10 שנים.
יש הנחיית יצרן לגבי הח' כריות אוויר אחרי 10 שנים, אצל כל היצרנים, ואף אחד לא מתייחס לזה, וכריות אוויר תקינות עובדות גם הרבה אחרי 10 שנים.
2. נורת כריות אוויר דלוקה יכולה להעיד על מגוון אפשרויות.
במקרה הגרוע מדובר על רכב שעבר תאונה, הכריות נפתחו, ותיקנו את הרכב מבלי להחליף כריות. כמובן אם זה המצב אז לברוח כמה שיותר מהר.
במקרה הטוב מדובר על קונקטור רופף מתחת לאחד המושבים הקדמיים. האם מדובר על דגם ה-3 דלתות?
אם כן אז זה מגביר את הסיכוי. בדוק את הקונקטור של קדם-המותחנים שנמצא מתחת לכל מושב. בדוק תחילה את מושב הנוסע. (שסובל מיותר הסטות קדימה-אחורה ולכן הכשל מופיע בו ראשון)
אם משחק עם הקונקטור מביא להיכבות נורת האזהרה אז זו הבעיה, והתיקון של זה הוא 200-300 שקל לכל היותר אצל כל חשמלאי רכב (עקיפת הקונקטור הדפוק הזה)

אם זה לא הקונקטור ולא תאונה מחרידה אז יש אינסוף אפשרויות ביניים.
מוסך עם ציוד דיאגנוסטיקה (כל המורשים של רנו וגם חלק מהמוסכים האחרים) יכול להתחבר למחשב ולאתר את התקלה במדוייק.
יכול להיות סליל הגה, יכול להיות נתק במקום אחר במערכת, כל מיני דברים.
בדוק אם לחצני הצופר בהגה עובדים. אם הם לא עובדים זו אינדיקציה לסליל הגה.
לא יודע כמה עולה החלק. לא מליונים לדעתי.

3. נורת SERV - דלוקה יחד עם נורת כריות האוויר. 99% שאין תקלה נוספת, אבל בלי תיקון תקלת כ"א אי אפשר לשלול ב100%.

4. אם אכן יש להחליף כרית אוויר (לא סביר, אבל אולי המוכר יודע משהו שאנחנו לא) אז העלות לכרית חדשה (לא מפירוק) היא לא 1000 שקל. הרבה יותר. מספיק כדי להפוך את העסקה ללא כדאית.

5. מבחינת אמינות - הבעיה הכי גדולה של הקליאו זה הגיר האוטומטי. מאחר והרכב הנ"ל ידני אז אתה פטור מבעיות גיר.
אם הרכב טופל באופן נורמלי (חשבוניות טיפולים שמראות רצף טיפולי זו אינדיקציה טובה מאוד) אז זו קניה טובה.
היא תהיה פחות אמינה מיפנית מאותו שנתון אבל בכלל לא בטוח שפחות אמינה מאיזו שרייד זקנה ב4 שנים.
מה שכן בטוח זה שהיא פי 1000 יותר בטוחה מהשרייד הנ"ל.
וגם סביר להניח יותר חסכונית, אגב.
ובוודאות יותר נוחה ונעימה לנסיעה ונהיגה.

גילוי נאות: אני בעלים של קליאו ספורט מודל 2001. כבר 7 שנים וקצת. אני מת על האוטו. המון המון תמורה ביחס למחיר. (אבל חלק מזה זה קשור לזה שזה דגם הספורט ולא רלוונטי אליך)
עלויות אחזקה - אז כן, ב7 שנים החלפתי מדחס מזגן, שסתום התפשטות במזגן (פעמיים), מעבה מזגן, רדיאטור, דוד אחורי באגזוז ושני מצברים.
והרכב גם עלה על גרר פעם אחת ויחידה בגלל נזילת דלק (הרכב יכל לנסוע, פשוט לא רציתי שייהפך למדורה. נזילה בתא המנוע.)

wil

New member
ולגבי משיכה לימין - שטויות

מלא אוויר בכל הגלגלים (חינם), בצע איזון גלגלים בפנצ'ריה (40 שקל) ובמקרה הגרוע בצע כיוון פרונט (250 שקל).

Dudi Elazar

New member
דווקא מזה לא התרגשתי.

ואפילו לא מכרית האויר, אני שואל בגדול על אמינות של הרכב שאמור לעשות בערך 10 ק"מ ביום זהו.

wil

New member
מכרית האוויר לא התרגשת?

אני לא הייתי קונה את הרכב לפני שיתברר בוודאות מה העניין עם הכרית.
אם זה קונקטור (הסברתי איך לבדוק) אז אפילו אל תגיד למוכר, רק תוריד המחיר כמה שאפשר וקנה.
אם זה סליל או משהו כזה אז קח הצעת מחיר כמה זה יעלה ממוסך מורשה ולפי זה תוריד.
אם זה להחליף כרית אוויר או מחשב כריות אוויר או שיש חשד שהיתה תאונה אז אל תיגע.

Dudi Elazar

New member
זה מצחיק כי גם אם לוקחים בחשבון את חוסר

האמינות ביחס ליפנית מקבילה, (לדוגמא אני יכול לקנות ניסאן אלמרה 3 שנים ישנה יותר שתיהיה אמינה בהרבה), אבל גם פה - יש מספיק אנשים שהיו להם / יש להם כאלה והם כן מקללים כל יום שהרכב אצלהם.

הרכב סה"כ היה נראה לי בסדר גמור, נסע בסדר גמור, והמוכר נראה לי סה"כ בסדר.

האם 175K למנוע צרפתי זה סביר?
(קלאץ אני מתאר לעצמי שאצטרף להחליף בקרוב)

wil

New member
אין בעיה עם 175K. המנועים זה לא החוליה החלשה

בצרפתיות. אף פעם זו לא היתה הבעיה.
הבעיה היא בעיקר במערכות חשמליות ובגירים אוטומטיים.
מנוע יחיה גם 400K ק"מ אם שמים לו שמן מנוע נורמלי ולא קורעים לו את הצורה. (לא נוסעים חזק בדקות הראשונות כשהמנוע קר)
וכמובן שגם מנוע עם 5000 ק"מ יכול למות תוך חצי שעה בהתחממות. אבל זה לא תלוי גיל או ק"מ.

אה, אפרופו מערכות חשמליות - גם שיפצתי מנגנוני חלונות פעמיים (פעם אחת כל צד). שכחתי מזה כי זה היה סמוך לקניית הרכב לפני 7 שנים.

dani666

New member
עזוב. אל תקנה רכב צרפתי. בגישה שלך ...

... בפעם הראשונה שהוא יתקלקל (והוא יתקלקל. אין רכב שלא מתקלקל ועוד בגיל הזה) אתה תקלל את זה שרכשת רכב צרפתי בניגוד לכל העצות החכמות שקבלת.

פשוט - אל תקנה רכב צרפתי.

(גילוי נאות :
אני נוהג ברכב צרפתי בן 13, עם קרוב ל180,000 ק'מ שהתחיל את חייו כרכב ליסינג ובוחר בו גם כשהליסומט שלי חונה ליד הבית ללא שמוש.
ולפני זה היו לי צרפתיים (c15, c15, ברלינגו) מהעבודה).

Dudi Elazar

New member
יש התקלקל. ויש התקלקל.

ישנים דברים שצרפתיות שמתקלקים שלא ידעת בכלל שמותקנים ברכב היפני שלך.

להיכנס למוסך על בלאי - הגיוני ביותר. מעבר לזה באמת לא.

wil

New member
רוב הפריטים שציינתי הם לא משהו מיוחד.

מנגנוני חלון - מתפגרים יופי גם ביפניות.
מצברים - לא קשור למוצא הרכב בכלל.
רדיאטור - נו אז אחרי מספר שש-ספרתי של ק"מ הוא נרקב. לא משהו שלא יקרה ביפנית. קצת קרעו אותי במחיר אבל זה בגלל הדגם הלא שגרתי, בקליאו "רגילה" (לא הספורט) המחיר של החלק אמור להיות הגיוני ורגיל (ויש תחליפי כנראה)
דוודים באגזוז נרקבים אחרי ק"מ גבוה בכל אוטו - לא מיוחד לצרפתיות.
המזגן באמת עשה יותר צרות ממה שמקובל, אבל מצד שני שמעתי גם סיפורי אימה על גרמניות שנכנסו למוסכים שוב ושוב על בעיות מיזוג, אז אולי זה דווקא הנורמה. אולי לא.

אגב לגבי מערכות חשמל - צרפתיות מסויימות מצויידות במערכת ה"מולטיפלקס" המשוכללת שאוכלי הצפרדעים המציאו. למשל ה-307.
זה מקור לא אכזב לכל מיני בעיות שונות ומשונות (אבל בד"כ לא משביתות)
הקליאו למזלי לא מצויידת בדרעק הזה.
מערכת חשמל רגילה לחלוטין עם בעיות חשמל רגילות שנפתרות באמצעים רגילים.
אה שכחתי, בעיות חשמל, בגלל העלויות האפסיות לא ציינתי:
1. קונקטור כרית אוויר תקול מתחת למושב, נעקף. (הקונקטור במושב הימני טופל עוד אצל היד הקודמת - מחלה ידועה. ראה שרשור אחר בפורום.)
2. מגע מינוס לא טוב בפנס אחורי. קצת ספריי מגעים והכל בסדר
3. כנ"ל בנורת תאורת רישוי. המוסך כבר רצה לשים מנורה חדשה ולגהץ לי עוד 200 שקל מהאשראי. לא אישרתי. קצת ספריי מגעים והכל בסדר כבר 3 שנים מאז.
4. ממסר (ריליי) של האיתותים החזיר נשמתו ליצרן. במורשה רצו 170+מע"מ על החלק בלבד. נמצא ממסר זהה בחנות חלפים ב26 ש"ח כולל מע"מ. עובד עד עצם היום הזה.

אני מזכיר שכל הנ"ל על פני 7 שנים, כן?

היפנית שהייתה לי, נפלאה, מדהימה ויקרה לתחזוקה

לא חושב שיהיה לי שוב רכב שאהנה ממנו כמו ההונדה סיויק, דגם הערסים מהשנתון הטוב ביותר לסיויק 1994, עם מנוע ה VTEC, כיסאות אורתופדיים, בקרת שיוט (כן, זה כיף בכביש 6, גם ברכב הילוכים), סחיבה מעולה, אחיזת כביש נפלאה (עם צמיגי כביש הטובים ביותר שיש). והיא הייתה יקרה לתחזוקה, והיו לי איתה תקלות לא מעטות.
לעומתה יש לי כרגע אוואו ביג (שזה דייהו לדעתי) בלי תקלות בכלל, וסבירה לנהיגה, ו 306 (הדגם עם הבגאז') שאצלנו כמעט 5 שנים בלי אף תקלה למעט בלאי טבעי. היא גם נוחה, סוחבת יפה, נעימה לעין ומתנהגת הפוך מכל מה שחשבתי על רכב צרפתי. ולא מגיעה לקרסוליים של ההונדה, שעלתה המון בתחזוקה.
אז מה עדיף? אם הייתי יכול למצוא רכב עם התכונות של ההונדה במחיר סביר, הייתי קונה אותו. למרות המחירים בהחזקת רכב כזה.

כמו שיש צרפתיות ויש צרפתיות!

אני הולכת להיפרד בצער מפז'ו 407 בת 8 שרק עשתה לי נחת גדולה. בכל שנותיה 2 תקלות משניות ופעם בשנה טיפול שוטף. אז נכון שיש לה רק רק 53000 ק"מ ובכל זאת. רכב נפלא!
ולפניה היו לי רק פז'ואים ולכל המשפחה וכולנו מרוצים ומחליפים צרפתייה בצרפתייה.

למעלה