שאלה - קליאו 2003 מנוע 1.2

Dudi Elazar

New member
שאלה - קליאו 2003 מנוע 1.2

שאלתי בעבר על מה ללכת, המלצתם ללכת על משהו אירופאי ולא יפני בגלל סעיף המבחני ריסוק.
ראיתי קליאו 2003 יד 2, עם 175K קילומטרים, סה"כ הרכב נראה דיי שמור ונוסע לא רע (ביחס ל1.2)

בעל הרכב הראה לי חשבוניות וטיפולים וסה"כ הכל היה נראה סביר בלי דברים מיוחדים.
הרכב עדיין על הקלאץ המקורי (מוזר אבל נגיד).

דברים ששמתי לב:
* לרכב יש נטייה קלילה למשוך לימין, כמעט ולא מורגש.
* ברכב דולקת נורת SERVICE וכרית אויר.

הוא אמר שאחרי 10 שנים צריך להחליף כרית אויר והוא החליף את כרית הנהג בעלות של 1000 שח,
והוא אומר שהנורה מציינת שגם הכרית השניה דורשת החלפה.

שאלות:
1. האם באמת עלות החחלפת כרית היא כמו שהוא טוען? 1000 שח?
2. בכללי - האם הרכב נחשב אמין? שווה בכלל להתעסק עם צרפתי?

הגעתי לעבודה ואמרתי שראיתי רכב, אחד העובדים שאל אותי איזה - שאמרתי לו קליאו - קילל את כל העולם ואשתו ואמר שזה הרכב הכי גרוע שהיה להם (ועוד חדש) וכל שני וחמישי היו תקלות.
מהי האמת? האם הם באמת כאלה לא אמינים? כל שני וחמישי יהיה משהו חדש? אולי בכל זאת שווה ללכת על שרייד / פייסטה / יורוסוויט / וכו'?

dani666

New member
בעל הרכב עובד עליך. ברח.

אחלה ספור על כריות האוויר. ואחלה מחיר ...

Dudi Elazar

New member
חיפשתי מעט בפורומים.

הבנתי שלא תמיד זה הכרית אלא הסליל של המנגנון, התיקון באמת לא אמור לעלות את ה1000 שח.

לא קונים רכב עם תקלה וסיפורי

אלף לילה ולילה של המוכר.
(המזגן אחלה רק צריך לחכות לחורף שהוא יקרר, זה רק הגז או טרמוסטט...)

אם האוטו מוצא חן בעיניך חוץ מזה תוודא שהוא מתקן את כרית האויר (ולא רק מנתק את המנורה...) ותציע מחיר לאוטו תקין

Dudi Elazar

New member
תודה.

חן 1111

Active member
הוא משקר, או שעבדו גם עליו.

1. לא נדלקת שום נורה אחרי 10 שנים. אז במקרה הטוב יש שם תקלה במערכת כריות האוויר, ובמקרה הגרוע הרכב עבר תאונה וכריות האוויר נפתחו. בכל מקרה, אל תקנה רכב עם תקלה. שיתקן ואז ימכור. והנורה צריכה להידלק כשפותחים סויצ', ואז לכבות (זה כדי שתדע אם תקנו באמת ולא רק ניתקו את הנורה).
2. הרכב לא נחשב אמין במיוחד, במיוחד אם הוא אוטומטי. מצד שני אם תקנה יורוסוויפט, למשל, אז באותו מחיר הוא יהיה בכמה שנים יותר ישן.

enigo

New member
לא חושב שהיה את ה-1200 אוטומטי

והיורוסוויפט לא רק תהיה ישנה יותר באותו מחיר, אלא גם צפופה יותר, מאובזרת פחות ובטוחה פחות.

Dudi Elazar

New member
בטוח במאה אחוז.

בכל סטטיסטיקה שתיקח, בכל בן אדם שתשאל, ובכל ביקורת שתקרא.

השאלה היא עד כמה אני אמור לפחד מהצרפתית.
עובדה שבכל ביקורת שניה שאני קורא גם בארץ וגם בחול כותבים את זה שחור על גבי לבן , הרכב הכי בעייתי שהיה להם ולא יעיזו לגעת בו שוב.

מעט מטריד.

enigo

New member
אז אם אתה כזה בטוח - אל תגע בצרפתית

לי, לעומת זאת, היו צרפתיות ויש צרפתיות, ויש גם במשפחה צרפתית (קליאו ידנית מודל 2001) שרובן גילו אמינות מכובדת בהחלט. יודע מה? ה-306 1400 שהיתה לי, אחרי חיים בהשכרה ועם נסועה גבוהה, עשתה לי פחות בעיות ממה שעשתה הבאלנו של השכן שלי מאותה שנה, עם פחות קילומטרים והיסטוריה על טהרת הפרטיות. אז מה?
זכור תמיד כי סטטיסטיקה היא מדע נהדר, אבל חסר משמעות אמיתית לך כמקרה פרטי. כי אותך לא מעניין אם הסיכוי לכשל של אלטרנטור הוא 30% או 50% - אותך מעניין, בסופו של דבר, אם האלטרנטור שלך התקלקל או לא...

Dudi Elazar

New member
זאת השאלה - מה זה לא נחשב אמין במיוחד?

במילים אחרות לחפש משהו יפני?

חן 1111

Active member
השאלה מה העדיפויות שלך

לא אמין במיוחד זה אומר שיהיו יותר תקלות בשנה, וכמובן גם תוציא יותר על התיקונים. כמה יותר? לא יודע, אבל לא כל כך הרבה. בוא נניח שעוד ביקור אחד בשנה במוסך בהשוואה ליפנית, ועוד 1000-2000 שקל יותר על תיקונים. סתם נניח. מצד שני אתה מקבל רכב יותר מודרני, יותר נעים לנהיגה, נוח, ובטיחותי. תחליט אתה אם יותר חשוב לך כל התכונות האלו, או שיותר חשוב לך לחסוך את ה-1000-2000 שקל, את הביקור במוסך ואת הכאב ראש סביב זה.
זו סתם השערה כמובן. אני לא יודע ואף אחד לא יודע אם זה באמת הסכום, וגם למזל יש כאן תפקיד.

אתה מדבר על רכב בן 10.

די ברור שבגיל כזה כל אוטו ייכנס למוסך פה ושם.אבל לא כל כניסה למוסך זה חוסר אמינות.בגיל הזה יש בלאי טבעי-סדקים בחלקי הפלסטיק,יובש בצינורות וכו'.
אם תשמע לכל אלה שמיעצים לך לקנות יפני אתה הולך לקבל (כמו שכבר אמרו לך) רכב ישן עוד יותר,שלא רק ייכנס למוסך אלא גם סכוי סביר יחזיר את נשמתו לבורא.אם במקום קליאו בן 10 תקנה יפנומט בן 14 -תקבל רכב עם בטיחות של קופסת קרטון ועם גיר /מנוע קרובים לסוף דרכם.יש הבדל גדול בין ללכת למוסך בגלל תקלת חשמל (אומרים שזה ה"קטע" של צרפתיות) לבין להחליף מנוע שיעלה כמעט כמו הרכב כולו.
בעלים של קליאו (WIL) כבר כתב לך את הרשמים שלו.לדעתי לא רע בכלל.
לי אין נסיון עם צרפתי ולא עם יפני (וסביר להניח לא יהיה כי בשבילי מה שלא גרמני לא אוטו),אבל אני יכולה לתת לך רשימת מכוניות שהתפגרו אצל החברים שלי(ממעגל הקרוב,לא חברי פייסבוק,כן?)

יורוסוויפט(ישן,לא זוכרת שנה)-הלך המנוע
ג'סטי(ישן,לא זוכרת שנה)-הלך המנוע
מיצובישי סופרלנסר(98)-הלך הגיר בשנת 2008.
מזדה 323(שנת2002 )- ב2012הלך המנוע
אופל קורסה(שנת92)-הלך המנוע
פז'ו פרטנר(2000 אבל עם 650K ק"מ-שימש כרכב עבודה)- לפני שנה הלך המנוע.
2אירופאיות מול 4 יפניות.יפניות שהתפגרו מראות שאין מה לקחת ברצינות את ה"יפני זה אמין" -אז סבבה,אולי אין ליפני תקלות חשמל,אבל גם יפני מת,לפעמים אף מוקדם מאד.

לסיכום -קניית רכב ישן זה תמיד הימור.תבדוק טוב טוב וחפש אחד שמור ביותר.תעשה יישור קו ותחליף את כל מה שצריך -כך תאריך את חיי הרכב.

wil

New member
שאלה לגבי כל ה"הלך מנוע" האלו

מה סיבת המוות המדוייקת של המנועים הנ"ל?

אני מאוד אופתע אם מדובר במוות מסיבות "טבעיות".
סביר יותר להניח שרובם זה התחממות שלא נתפסה בזמן או לחלופין נסיעה בלי שמן.
אני טועה?

על הסיבות ....

אין לי את כל המידע.לא שמעתי מאף אחד על התחממות -ייתכן שזה היה מה שאתה כותב "התחממות שלא נתפסה",אבל שוב - בלי לדעת בוודאות אני לא אוכל להגיד לך "כן".
את כל הסיפורים אני מכירה כך: "גרר-->מוסך-->הודעה על מוות ".
אם זה באמת חשוב -אנסה לברר ואעלה בכתב ברגע שיהיו לי הפרטים.

פלגיה

New member
כמה אנשים אתה מכיר

שיגידו בפה מלא "נסעתי 8 דקות עם התראה על מנוע חם ולא עצרתי בצד"?
נדיר שמישהו יודה שהמנוע הלך בגלל רשלנות שלו, זה תמיד עדיף לומר "נדפקתי, הלך המנוע, היצרן דפוק, המוכר רימה אותי" וכו'.

חן 1111

Active member
ויותר מזה, כמה אנשים יעצרו מיד

באמצע שום מקום, כשעוד כמה ק"מ יש תחנת דלק?
וזוהי מניסיון הסיבה העיקרית שהולך מנוע. התקלה עצמה היא בדרך כלל נזילת מים, תרמוסטט, מאוורר, דברים קטנים ולא יקרים שלא מעידים כלום על אמינות הרכב.

Dudi Elazar

New member
יקירתי, עם כל הכבוד, ובאמת שיש.

את חיה בסרט.

יש באמת אנשים שחיים בסרט שרכב גרמני זה "הרכב היחיד",
ואכן יש כאלו שחושבים שרכב יפני ישן פחות טוב מאירופאי חדש יותר, רק שבתכלס הרכבים הישנים היחידים שנוסעים עדיין אלו היפנים.

אהבתי את הסיפורים של חברים שלך ...
בינתיים מספיק לראות את העליות לירושלים ב40 מעלות חום, מי עומד בצד ומי נוסע עם טרנטה בת 20 שנה...אבל נוסע.

בלי קשר לא פסלתי את קניית הקליאו, אבל בחייאט קצת צניעות וחזרה למציאות לא תזיק.

יקירתי, סתם שתדעי - גם בגרמניה עצמה - רכבים יפנים מנצחים את התוצרת המקומית במבחני אמינות...
ככה שלא יעבדו עליך...

הכי טוב סיפורים של חברים...

למעלה