שאלה קלולסית

אריאדנה

New member
שאלה קלולסית

במחלקה שאליה התקבלתי יש פרופסור שקיוויתי שיהיה המנחה שלי (למרות שיש עוד שניים שמתאימים). מוקדם יותר היום הוא כתב לי ושאל אם אני אולי רוצה לקשקש קצת בטלפון או בסקייפ לפני שאני מגיעה לביקור בתחילת חודש הבא. יש לי מלא שאלות לשאול על המעבדה והקבוצת מחקר שלו (ראיתי את המחקרים שהם עובדים עליהם עכשיו באתר שלהם, אבל חסר לי הרבה מידע). האם לגיטימי לענות "כן!!!!1" ולהתקיף אותו עם השאלות שלי? הוא אמנם אירופאי ולא אמריקאי במקור, אבל אני חוששת להבהיל אותו. ועכשיו החלק הקלולסי: הוא התכוון שהוא ישמח לדבר איתי, זה לא סתם קטע מנומס, נכון?

הוא כתב לך או

השיב לאי-מייל שלך? אם הוא יזם את הקשר, התשובה ברורה. אם רק ענה, מה שנראה לי יותר סביר, אי אפשר לנחש את כוונתו ללא הנוסח המדוייק של מה שהוא כתב (הרי הוא ככל הנראה לא באמת שאל בנוסח של האם את "רוצה לקשקש קצת בטלפון או בסקייפ"?). ובכל מקרה, אני הייתי מקבל את ההצעה בכל מקרה ועונה 'כן', תוך הבנה שההחלטה האם "להתקיף אותו עם השאלות שלי" או להסתפק בשאלות ספורות תהיה תלויה באינטראקציה במהלך השיחה עצמה. בהצלחה!

אריאדנה

New member
הוא כתב לי

למעשה, בגלל כל מיני סיבות פוליטיות נמנעתי מהלזכיר שמות ספציפיים בהצהרת כוונות שלי, אבל הוא בהחלט מי שלדעתי (ונראה עכשיו שגם לדעתו) הכי מתאים להיות מנחה שלי. בגלל זה אני גם די מתרגשת מכל הסיפור ו(אולי) שואלת שאלות טיפשיות

אריאדנה

New member
הוא כתב לי!

(כתבתי את זה כבר פעם אחת ותפוז בלע לי את התגובה, אני מקווה שזה יעבור הפעם). העניין הוא שבגלל כל מני סיבות פוליטיות לא הזכרתי שמות ספציפיים בהצהרת הכוונות שלי, ועכשיו אני נורא מתרגשת מזה שמי שרציתי שיהיה המנחה שלי זיהה אותי בתור סטונדטית פוטנציאלית ואולי זה גורם לי לשאול שאלות טיפשיות

אם כך בודאי שתיעני להצעה בחיוב.

אני מבין שעדיין אינך בטוחה שלבסוף תבחרי את ההצעה שלהם, אבל בכל מקרה זו הזדמנות מצויינת לא רק לאסוף עוד מידע וליצור יחסים ראשוניים עם מי שעשוי להיות המנחה שלך, אלא שגם אם לבסוף תבחרי לקבל הצעה מאוניברסיטה אחרת אולי יום אחד שוב יצטלבו דרכיכם וזה יועיל. האקדמיה עולם קטן יותר ממה שנדמה. מה שחשוב, מלבד הכנת השאלות שמעניינות אותך, זה שתהיה כנה בנוגע למקום שבו את עומדת כרגע. לדוגמא, לגיטימי לומר שאת וורי אקסייטד בנוגע להצעה שלהם אבל עדיין צריכה לשקול את כל המשתנים והעלויות. כלומר, להביע התלהבות אבל לא מחוייבות מוחלטת. בהצלחה!

tulkin

New member
מצד אחד...

כן. זה נימוס. מצד שני, מעכשיו ועד שאת מחליטה סופית על בית הספר אליו תלכי, את המלכה. הם כבר החליטו לקבל אותך, ועכשיו את צריכה לקבל אותם. כמו שאת עשית בערך כל דבר, הגיוני או לא, כדי להרשים אותם וכדי לעמוד בדרישות שלהם (ולעתים מופרכות, לפחות מבחינת הבירוקרטיה), עכשיו הם יעשו אותו דבר (בגבולות סבירים) בשביל שתחליטי לבוא את אליהם. אז הייתי מנסה לשמור על פאסון ועל התנהגות מקצועית ומנומסת, אבל לא הייתי מהסס לנצל את מה שהם מוכנים לעשות למענך, אם את באמת זקוקה לו. תזכרי רק שאחרי שניצלת כאלה מן דברים, יהיה לך הרבה יותר קשה להגיד להם "לא" אם וכאשר יגיע הזמן לכך ואם תהיה לך הצעה טובה יותר ממקום אחר. סוג של פסיכולוגיה בגרוש, שבגללה הם נחמדים אליך עכשיו הרבה מעבר לכל הגיון

d a p h n a

New member
כן, את בהחלט יכולה לענות "כן"

אם כי עדיף שתחשבי מראש מה מהשאלות באמת חשוב לך לשאול אותו ומה את יכולה לשאול מישהו אחר. שאלה טובה, אגב, יכולה להיות "האם יש דוקטורנט במחלקה שלך שאני יכולה ליצור איתו קשר אם יש לי עוד שאלות?" (וכן, זה מקובל לגמרי. אני עונה ללפחות 3 מיילים של דוקטורנטים פוטנציאליים בשנה כי המרצים בחוג שולחים אותם אליי). בגדול, כמו שטולקין אמר, במשך פרק הזמן הקטן שבין הרגע שבו מציעים לך הצעה לבין זה שבו את מקבלת אותה, הם עסוקים בלחזר אחרייך ולא להפך.

John the Savage

New member
עוד תשובה

ראיתי אמנם שכבר כתבת לו, אבל באופן כללי עוד משהו שרציתי להוסיף: זה שהוא כתב לך והזמין אותך לקשקש איתו בסקייפ זה לא סתם עניין של נימוס. הצורה בה מסתכלים באוניברסיטאות בארה"ב על תהליך הקבלה היא שעד רגע הקבלה, את זו שצריכה להוכיח את עצמך והם צריכים לבחור מבין המועמדים. ברגע שהם כבר קיבלו אותך, המצב מתהפך. מכיוון שנהוג שכל סטודנט נרשם לא רק לאוניברסיטה אחת אלא לכמה אוניברסיטאות שונות, ההנחה היא שאם היית מספיק טובה בכדי שיקבלו אותך למחלקה שלהם, סביר להניח שהתקבלת גם למקומות נוספים, ועכשיו התחרות היא הפוכה: הם כבר החליטו שהם רוצים אותך, והם צריכים לשכנע אותך לבוא אליהם ולא למקומות אחרים. וזו בדיוק הסיבה בגללה הוא יצר איתך קשר באופן אישי והזמין אותך ליצור איתו קשר ולשאול אותו שאלות. בשלב הזה של הריקוד, האוניברסיטה והמנחים הפוטנציאלים הם אלו שמחזרים אחריך. ומהסיבה הזו, התשובה היא כן, הוא בהחלט ישמח לדבר איתך.

John the Savage

New member
אוף, אם הייתי קורא קודם

את התגובה של טולקין עד הסוף, הייתי מגלה שהוא כבר כתב את מה שכתבתי.

Gidi Shemer

New member
זה לא מפתיע אותי בכלל

כשהתחלתי לקרוא בפורום הזה ובפורומים קרובים מבחינת הנושא, חשבתי שאתה, טולקין, ורוקד עם שבלולים זה בעצם אותו בן אדם
וזו מחמאה, לשלשתכם.

אור302

New member
לי התברר בידעבד, פעם, שמרצה יצר

איתי קשר גם משום שהוא פשוט... היה סקרן לדעת אם אני גבר או אישה כנראה שזה לא צוין באפליקיישן או משהו כזה.

אריאדנה

New member

לא היתה אוניברסיטה שלא התעניינה מה הג'נדר שלי בטפסי הקבלה, ובכל מקרה השם שלי לא משתמע לשתי פנים, אי אפשר לפספס את זה שאני בחורה (והשם שלי אמריקאי, כך שאפילו הם לא יכולים לפספס את זה
).

נצל"ש

כסיסת הצפורניים הסתיימה עם הקבלה ל-NYU לתוכנית הדוקטורט שלהם (יום שישי, בשעה חמש בערך, אני די בטוחה ששמעו את צווחות הגיל בכל רחבי ירושלים). השאלה היא לגבי האופן בו אני מקבלת ויזה כדי לבקר ביום הפתוח, לא הייתי בארה"ב (אם כי אני חושבת שהם נפלאים) ולכן פשוט אין לי ויזה שאני צריכה בדחיפות לסוף מרץ. השאלה הנוספת היא אם אני צריכה ליצור קשר עם הפרופסור שרציתי שיהיה המנחה שלי ודברתי איתו די הרבה בסקייפ לפני הגשת הטפסים, למרות העובדה שאת המייל שלחו לי הדיקן ובית הספר עצמו.

אריאדנה

New member
מזל טוב!

לגבי הויזה - תיכנסי לאתר של השגרירות בתל אביב או בירושלים (זה שרלוונטי לך). באתר יש קישור לאתר שבו את ממלאת את הטופס DS-160. אחרי שאת ממלאת אותו את משלמת אגרה (140$). אחרי ששילמת אגרה את יכולה לקבוע תור לראיון בשגרירות. את יכולה לראות מתי יש תורים זמינים. לי היה תור זמין תוך כמה ימים (הייתי בראיון השבוע). לפני הראיון את צריכה להדפיס החלק של הטופס שיש עליו ברקוד (עמוד אחד) ואת הקבלה על התשלום, ולהכין תמונה על רקע בהיר, עם אזניים חשופות, בלי משקפיים, בגודל לא סביר של 5x5 ס"מ. לראיון עצמו תביאי את מכתב הקבלה. כל הסיפור, כולל לחכות בחוץ, לקח לי משהו כמו ארבעים דקות. הם אמרו שאקבל את הויזה תוך 7 ימי עבודה, כך שיש לך מספיק זמן להוציא את הויזה.

אריאדנה

New member
שכחתי

להביא לראיון, חוץ ממכתב הקבלה, את כל מה שהדפסת, את התמונה ודרכונים.

כל הכבוד ומזל טוב!

בנוסף למה שכתבה אריאדנה - אם יש לך מכתב או מייל מהאוניברסיטה שמזמין אותך ליום הפתוח הנ"ל זה יהיה טוב (כי זה ההסבר למה את מבקשת ויזת תייר חודשיים לפני שתבואי שוב ותבקשי ויזת סטודנט). וכמובן - ברוכה הבאה ל-NYU!
.

למעלה