שאלה קלה...

paranoids

New member
שאלה קלה...

אני מעוניין לבנות תוכנה שהיא אימייל קליינט בVB, ואני לא יודע עם איזה פקודה אני נותן פקודות של טרמינל, אני רוצה לתת התחברות, שהתוכנה מתחברת לטלנט, ועוד משהו מהן פקודות שם המשתמש והסממא בטלנט?

MaD-d0g

New member
אין בעיה

כדי להתחבר :
user [USERNAME] pass [PASSWORD]​
כדי לקבל מידע על מצב התיבה
stat​
כדי להוריד דואר
retr [MAILNUMBER]​
כדי למחוק
dele [MAILNUMBER]​
הממ.. מה עוד? כדי להתנתק
quit​

MaD-d0g

New member
אה אוקי

אתה צריך להגדיר פקד ווינסוק ואז
Winsock1.Connect "mail.netvision.net.il"", 110​

paranoids

New member
למשל אני ידול לעשות

dim server,port server= servertxt.txt port= val(portext.txt) winsock1/connect server,port ועוד משהו, איך אני מוסיף פקד ווינסוק??? דרך אקטיב X?

MaD-d0g

New member
הממ

אחרי שהתחברת אתה עושה
winsock1.Senddata "user " & UserName & vbcrlf וככה הלאה..​

paranoids

New member
לא כ"כ הבנתי

למשל winsock1.Senddata "user zzz " & UserName & vbcrlf מה זה VBCRLF? אולי נדבר בMSN מסנג´ר?

paranoids

New member
לא משנה....

הקודה ההפוכה לsenddata היא getdata נכון? כן אבל שאלתי היא איך מנסחים משפט כזה, נניח שלחתי פקודת STAT ואני מקבל תגובה, ואני רוצה שהיא תופיע כמסג´ בוקס, כיצד?

MaD-d0g

New member
תשובה

ב Event DataArrival תכתוב
dim StrData as String winsock1.GetData StrData​

paranoids

New member
משהו מוזר

דבר ראשון אני כותב dim x x =x.text ויש לי שגיאה! דבר שני אני מנסה את התוכנה ולא עובד, אני העלתי אותה, שנו את הפורמט לזיפ, ותגידו לי מה לא בסדר, ואם אפשר תסדרו את זה

MaD-d0g

New member
אחי..

אחי, אין לי ממש מה לומר לך.. חוץ מ-: user = user.Text ? מה זה אומר? זה לא ויזואל בייסיק.. ואתה לא יודע בדיוק לעבוד עם הפקד ווינסוק.. ועוד יותר, אתה לא מוכן לבנות תוכנת דואר אלקטרוני. אני מציע לך לחפש קצת מידע על הפקד הזה ואח"כ לחזור לפרוקיט הזה... תנסה לבנות תוכנת צ´ט פשוטה (לאחר שתלמד) אם תצטרך עוד עזרה, אני וכל צוות הפורום פה

paranoids

New member
אז איך מנוסח משפט?

למשל dim a as variant חוצמזה כל אחד ומטרתו, תנסה לכתוב משהו למשל תעשה תיבת טקסט וכפתור dim a a=text1.text msgbox "aaa" &a& vbcrlf &"a" יצא משהו, אם אני רוצה להצהיר כמשתנה נניח לשם של שרת אז נניח זה וריאניט, אם זה לא ניסוח, אז תלמד אותי איך אני מנסח?

MaD-d0g

New member
הממ

הממ אני לא בטוח למה התכוונת בדיוק לדעתי כתובת של שרת דואר הוא מחרוזת ולא ואריאנט
Dim d0g as String d0g = "mail..."​

paranoids

New member
מה לעשות, קראתי מעט...

אני קילומטרים דרומה מהמטרה, חוצמזה אין לי את הAPI VIEWER למלרות שיש לי את האנטרפרייז, משהו יכול להגיד לי איפה זה?

למעלה