שאלה קטנטנה

tomizaur

New member
שאלה קטנטנה

בימים שלישי ורביעי האחרונים, איבטחתי בחגיגות היין בראשל"צ וראיתי שם הרבה מאוד מתנדבים בני גילי (17) שמסתובבים עם אזיקים או עם אלות ורציתי לדעת אם ישנה איזושהי הגבלה למתנדבים לגבי נשיאה ושימוש באזיקים ובאלות. עוד שאלה קטנה, באחת הבות בחגיגות היו מספר נערים שעשו בלאגן והייתה לנו סיבה מאוד טובה להאמין שיש ברשותם סכינים ואגרופנים, מה עושים במצב כזה?? כלומר איך אני תופס כזה נער בלי להסתכן יותר מידי בדקירה?? בתודה מראש. Tomizaur

גם אני הייתי באירוע

ב"ה הייתי באבטחת היין ביום שלישי, וראיתי מה הולך שם. לא ממש הבנתי מה ילדים בני 17 עם אפוד של אק"מ עושים עם אלות (מתקפלות). אזיקים עוד מתקבל, אבל אלות? מה הם שוטרי יס"מ???? ומה הצורך באלות במקום כ"כ מאובטח? אותי דחף צלם מול התחנה מרכזית הישנה (בבנק לאומי) הוא צילם אנשים מוצאיים כסף מהכספומט, ביקשתי ממנו תעודה מזהה, הוא דחף אותי, ולא הספקתי לתת סימון עם העין לצוות שלי, כבר היו במקום שלושה שוטרים על מדים. כך שאני ממש לא מבין למה צריך אלה......! לגבי מה שכתבת על בדיקת סכינים: השטח היה עמוס עמוס שוטרים ומאבטחים. במידה והיה לך חשש סביר, תבקש מעוד שוטר או שניים שיבואו לתת לך סיוע... הם לא אמרו שם את המילה ´לא´ לאף מתנדב! וראיתי את זה. כך שזה הדרך לבדוק, ואל תנסה לבד. ועכשיו סיכום שלי לאירוע. אירוע יפה מאד, היו מס´ קטטות לא מי יודע מה, מס´ שיכורים ומטרידים (אירועי היין בל נשכח) היה בסה"כ נחמד מאד. ותודה לא´ל שזה עבר בשלום. שבת שלום לכולם וחג שמח Kיציק

מתנדב

New member
אני בכלל לא מבין מה יש למתנדבים

להחזיק באלות?, ובפרט בני נוער? ואם חלילה הם היו משתמשים באלות, מי היה נותן להם גיבוי? (הרי למתנדבים אסור להשתמש באלות, ישנם מספיק דרכים בשימוש בכוח, במידה וצרכים להפעילו). ולגבי הדבר מה שכתבת, באם הנך מזהה או שיש לך חשש שאחד מחזיק בידו סכין, או כל אמצעי לחימה אחרת, הצעתי היא לעקוב אחרי אותו חשוד שנראה בעיניך, ובאותה הזדמנות לבקש סיוע משוטר שנמצא באזור, ושאותו שוטר יבצע חיפוש עליו, והיו נותנים לך מענה.

Deathatred

New member
אלות? בטוח שזה לא היו הקרבינים?../images/Emo13.gif

נ.ב. איבטחתי את החגיגות ביום שלישי ורביעי וכן את המופע אתמול של צביקה פיק (לא יודע לשיר) ותזמורת צה"ל (היו טובים).

אכן, אלות! ראיתי בעיניים.

ואני מאשר את דבריו של פותח השרשור, בדבר נשיאת אלות ע"י בני נוער. והם לא היו חמושים. הלכו שלושה, אחד בוגר ו-2 בני נוער עם אזיקים ואלות.

Mashaz

New member
שאלה

אני נער מתנדב, ואם אתם אומרים שעם אלות אין מה לעשות אז איזה אמצעי הגנה צריך להיות לי? איני גבוה ממש , ואם יבוא לתקוף אותי מישהו, איך אני אגן על עצמי? עם הקרבין? לכן יש לי שאלה, אם אני אקנה גז מדמיע + נרטיק, מותר לי לשאת אותו בזמן תפקיד? (רק לצורך הגנה עצמית)

tomizaur

New member
לפי מה שאני הבנתי

אין בעיה לשאת והשתמש במקרה הצורך בכגז מדמיע, ישנם גם אקדחים של גז מדמיע שמוסיפים אפקט רציני של הרתעה כי הם נראים ממש כמו אקדח אמיתי. מה שמעניין אותי, האם מותר לי להשתמש באזיקים בתור מתנדב, כלומר אם אני מנסה לעצור מישהו ואני שם עליו אזיקים, לא יעשו לי עם זה בעיות אחר כך??

Deathatred

New member
הגנה עצמית

היה כבר שרשור בנושא. הרעיון הוא שאתה אף פעם לא מסייר לבד! זה אסור! אתה מסייר תמיד אם לפחות עוד שותף וביחד יותר קל להגן. חוץ מזה, תמיד אפשר להזעיק שוטר (או ע"י כפתור מצוקה אם יש לכם קשר). אם אין לך לאן לברוח ואתה צריך להגן על עצמך מפני מכות (בנאדם לא חמוש) אתה יכול להשתמש בקרבין בתור אלה. רק תיזהר שלא יקחו לך אותו. בקשר לאזיקים, בעקרון אסור למתנדבים (לפחות למתנדבי נוער) להשתמש באזיקים אבל אם מתברר שהשימוש היה ראוי אז בד"כ מעלימים עין. אני לא בטוח כי לי אין אזיקים אז בוא נמתין לתשובה של מישהו שיש לו.

alamishmar

New member
יש ויש

שימוש באזיקים היא סמכות נלוית למעצר בלבד!!! לכן אם השתמשת בהם הרי שבוצע ע"י אותו אדם עבירה המחייבת לעצור אותו. אם יש לידך שוטר הרי שהשוטר יבצע את המעצר ויכבול אותו באזיקים. באפשרותו גם להורות לך להשתמש באזיקים שלך במידת הצורך. אם אין שוטר בסביבה או ישנו חשש שהחשוד ימלט, באפשרותך לכבול אותו באזיקים כמובן רק אחרי שהזדהית והודעת לו שהוא עצור. המלצתי להמנע כמה שניתן ממצב שכזה.רצוי ומומלץ שמעצר יתבצע רק אחרי שמוצו כל האפשרויות האחרות. אפשר לעכב את החשוד עד בוא שוטר. אפשר לעכב אותו לניידת ולתחנה ובאופן טבעי אם יסרב אז השימוש בחלופת המעצר הגיוני יותר ויראה טוב יותר בדוח הפעולה. בהצלחה...

Deathatred

New member
איפה זה היה?

אני באתי יחד עם 35+ בני נוער למתחם גן-העיר ולאף אחד מהם לא הייתה אלה.

Deathatred

New member
איפה זה היה?

אני באתי יחד עם 35+ בני נוער למתחם גן-העיר ולאף אחד מהם לא הייתה אלה.

רמירז..

New member
הא? רגע...איך קוראים לך?

מאיזה בסיס אתה? אתה באת עם המפקדת נוער באוטובוס אולי?

רמירז..

New member
אמממ...תפרט! אתה שייך למפקדת נוער..

בגיסין? מי המב"ס/ית שלך? איך קוראים לך?

למעלה