שאלה קטנטנה.

שאלה קטנטנה.

נרשמתי בהצלחה לטאובאו והזמנתי לשיחה כמה מוכרים שמוצריהם מעיניים אותי. לאחר כאב ראש קטן מצאתי סיני שמדבר אנגלית, הגענו להסכמה בנושא מחיר המשלוח והוא מוכן לקבל פייפאל. השאלה שלי היא: איך נעשה את זה? הרי אם אני סתם אשלח לו כסף הוא יכול להעלם ויכול גם לטעון ששלחת לו את הכסף כי אני חבר שלו - זאת אומרת, צריך איזושהי קבלה שעבורה אני משלם - כמו באיביי, אני משלם על המוצר והוא מופיע באיביי. תנו לי עצות איך עושים את כל השטויות האלו כדי שאני לא אפול בפח...

pvzed

New member
אתה צריך לשלוח לו כ GOODS וככה יש לך הגנת

פייפל שהיא דומה להגנת איביי. שיפרט מה הוא שולח בדיוק בדיוק,הוא יכול להוסיף גם תמונות. הכי טוב שהוא ישלח לך INVOICE של GOODS עם הפירוט המלא

pvzed

New member
אין מה לומר,הוא צריך לתת לך את האימל פייפל

שלו,או שאתה נותן לו את שלו והוא עושה REQUEST MONEY ורושם את הסכום,או שאם האימל שלו אתה עושה SEND MONEY תחת אפשרות GOODS. תרשום לו ככה: My Paypal email is [email protected],please send me an invoice for 300$ that we agreed on X cellphones/products. Thank you אם הוא אומר לך שהוא רוצה PERSONAL זה אומר שאין לך הגנה.

ozitex

New member
לפני שאתה כובש את העולם..

יש לי כמה שאלות אליך: כבר הגעת למצב שבו יש לך לפחות חשבון אחד אם לא יותר שיש לו מעל 1000 פידבקים ואתה פאואר סלר או טופ רייטד? מיצית כבר את כל האפשרויות של מציאת סחורות ונישות בתחומי מדינת ישראל? אתה חושב שיש לך ניסיון מסחרי בינלאומי מספיק על מנת להתחיל לנהל קשרי מסחר בינלאומיים? ושאלה אחרונה: אם אתה מבקש ממישהו שירשום לך את הניסוח באנגלית על מנת לנהל תקשורת רצינית עם מוכר מסין או מכל מקום אחר שבו אין דוברי עברית....בקש רלזה אני רק יכול להציע לך לקחת קורס אנגלית רציני כי בלי זה אין סיכוי שתצליח בכל פורמט של מסחר בינלאומי שהוא. הערה: כל האמור לעיל אינו בא על מנת לרפות את ידיך אלא רק לחדד נקודה חשובה שרבים שוכחים וכבר חזרתי עליה מספר פעמים: בניית בניין אינה מתחילה בפנטהאוז אלא ביסודות. בהצלחה.

אנגלית אני יודע מצויין (מגן 95), העניין הוא

שיש כמה דברים שאני לא יודע לנסח בקשר לפייפאל מכיוון שאני לא מבין בזה, כן, לא נורא לבקש לפעמים עזרה, בסך הכל ניסוח קטן, זה אומר שלא יודעים אנגלית? הבעיה אצלך שאתה תמיד שופט מהרגע הראשון, כן, אין לי יותר אפשרויות בארץ, סרקתי, חיפשתי, זהו כולם כבר לא עובדים עם מה שאני מחפש.

ozitex

New member
ידידי

לי אין שום בעיה. הבעיה היא אצל מי שלא יודע. הבעיה היא שתמיד מתמקדים בטפל ולא בעיקר. הבעיה היא כשלא מבינים את מה שאומרים בעלי הנסיון. שלא לדבר על לא לומדים או לא רוצים ללמוד. הבעיה היא כשמנסים לבצע עקיפות במקום שלא ניתן לבצע את העקיפות. הבעיה היא כמשנסים כל הזמן לבצע קיצרוי דרך, לא שזה רע אבל צריך להיות חכם על מנת להבין מתי זה בכלל ניתן ומתי לא. הבעיה היא שכשמנסים לעזור נתקלים במה שקרוי "הדרך לגיהנום מובילה דרך כוונות טובות". הבעיה היא שיש כאן מספר אנשים שעושים ככל יכולתם לעזור לאחרים על סמך ניסיונם אבל כל מה שהם עושים לא מספיק.. הם גם מקבלים קיתונות של ביקורת וטענות על הדברים הטובים שהם עושים וזו הבעיה ידידי, הבנת את זה? עכשיו לך תנסה את מזלך במקום שבו יש אנשים קצת יותר טובים מהמקום הזה כי אתה שכחת לא רק מה קיבלת כאן אלא כנראה שעוד כמה דברים. לא שכחתי את הביקורת שלך על המקום המבורך הזה ואת ההתבטאויות האומללות שלך בנוגע לאחר הפורומים הטובים, המצליחים והעוזרים ביותר שקיימים לא רק בתפוז אלא , לעניות דעתי בעולם הפורומים בישראל בכלל! חבל על הזמן...

אנשים לא מושלמים, גם אני וגם אתה.

אין לי שום דבר נגד אף אחד כאן, להפך, אפשר להבחין בכך שכל אחד עוזר עד כמה שהוא יכול מנסיונו לאחרים, כן, זה בולט אבל לפעמים יש את אלו שלא יודעחם להגיב בכבוד ופוגעים (כן, קרה לי פעם אחת בהודעה עם ה"התבטאויות האומללות" אבל זה קרה בשל תגובה מכוערת של אחד החברים). יש לי מין הרגשה שאתה די נגדי כאן, לא מבין למה.

ozitex

New member
ההודעה הזאת תהיה האחרונה בשרשור הזה

"הפורום המזורגג הזה" מזכיר לך משהו? I rest my case הביקורת שלך עלי מעניינת אותי כקליפת השום. בעיקר בגלל שלא רק שהיא אינה רלוונטית אלא בגלל שאין ביקורת כלשהי על אנשים באופן פרטני נוגעת לנושא הפורום הזה. אני לא נמצא כאן בכדי לשפוט אחרים ולא בשביל להישפט על ידי אחרים. זה מה שנקרא להפריד את המוץ מהתבן, או להתייחס לעיקר ולא לטפל. אני לא נגד אף אחד, אין לי שום סיבה להיות נגד מישהו ומי שחושב שיש לי משהו נגדו שילך ויבדוק בציציותיו הוא. אני רק מנהל כאן פורום שכל מטרתו היא אחת: לסייע לכל דיכפין בכניסה כמה שיותר נכונה לעסקי איביי בפרט ומסחר אלקטרוני בכלל. על הדרך אנחנו גם עוזרים בעניינים לכאורה לא קשורים כמו מסים, מכס, דואר, שילוח בינלאומי ועוד זוטות שבלעדיהם אין עסק. סוף פסוק. כל הודעה אחרת מהסוג הלא רלוונטית תימחק לאלתר.

למעלה