שאלה קטנטונת

• פותח הנושא IC4
  • פורסם בתאריך

IC4

New member
שאלה קטנטונת

טוב האמת שזו שאלה מאד לא קטנה, פשוט בגלל שאני סתם רק עוד איזה מספר תעודת זהות מהלך וצרכן מנוי אינטרנט, אז זה ממש שאלה קטנה וחסרת השפעה: האם להתגייס???? או לא.... החוכמה בתשובות שלכם תהיה לא! להתיחס לפוליטיקה... אבל באמת... אם מישהו יענה לי תשובה שמקורה בעמדה פוליטית או דעה כלשהי על המצב בארץ אני לא אשמח. אני שואל באופן יותר אוביקטיבי ולא קשור, אלא לפחות קשור אליי ולא אל מה שהצבא הספציפי הזה עושה.

נירש

New member
דעתי

אני יוצא מנקודת הנחה שאתה רציני בעניין... לדעתי, השתמטות מצה"ל היא בושה. כל ישראלי (לא כולל ערבים ישראלים, שמפאת מגבלות מסוימות לא יכולים לשרת בצבא) צריך לשרת בצבא ולתרום את חלקו. אין מה לעשות, אנחנו חיים במדינה שבה כל אחד צריך לתת כתף, בין אם זה בשרות צבאי או במיסים(אני מתעלם מסוגיית הדתיים בכוונה, כי זה לא נראה לי לעניין). בנוסף, תחשוב על החיים אחרי הצבא - כשתבוא לחפש עבודה, יבדקו אם יש שרות צבאי מלא או לא, ולדעתי זה לגיטימי. מבחינת השרות עצמו, יש מגוון עצום של תפקידים בצבא, כך שאם אתה חושש שיתקעו אותך בתפקיד קרבי או, לחילופין, בתפקיד משעמם, תמיד תוכל לבקש העברה, או מראש לא להיות קרבי. לעניות דעתי, השרות הצבאי תורם הרבה לבנאדם, הן מבחינת עיצוב האישיות והן מבחינת ידע ונסיון בחיים. בשורה התחתונה - כן. אני מקווה שעניתי לך על השאלה כמו שרצית.

IC4

New member
תודה אבל פספסת את הנקודה שלי

שאולי לא הבהרתי בעצם אין לי ממש יחס לאני = ישראלי אני לא יודע אפילו אם אני אמשיך לחייות פה הרבה אחרי השירות ואני אף פעם לא הצלחתי למצוא את עצמי כחלק מהמדינה הזאת (למרות שלאחרונה אני מנסה לחשוב שאולי איכשהו אני כן קשור לשאר בני המקום אבל גם זה בספק) וזה לא הענין בשבילי אם לתרום כתף או להשתמט מלתרום כתף. ענין העבודה - אוקיי נכון יש פאשיסטים אבל אני לא חושב שזה כזה ביג דיל כמו שזה נעשה, גם כי אפשר לנסות לדבר איתם על זה ואם עדיין לא , אז למצוא עבודה שבה הבוס לא כזה טמבל מקובע. וזה גם בעיקר דופק לי משרות צבאיות שגם ככה לא הייתי עובד בהן. ענין הקרבי - אני מת הייתי להיות קרבי אך איני יכול. ומת זה לא משחק מילים. בקטע של עיצוב אישיות וזה, זה באמת מה שמושך אותי בצבא. ולכן יש בכלל דילמה. תודה על ההתיחסות

נירש

New member
תשמע, תראה...

אם ככה, נקודת ההתייחסות באמת שונה. השרות הצבאי אכן מעצב את האישיות, וזה דבר נתון. כל אחד שעשה צבא משתנה בדרך זו או אחרת ומקבל פרספקטיבה שונה על החיים. לדעתי, הדוגמה הכי טובה לכך (ובטח יחלקו עליי) היא השוואה בין ישראלי ואמריקאי בגיל 21. מנסיון, אני יכול להגיד שהאמריקאים הרבה יותר ילדותיים ולא ממש בוגרים (בגיל הזה, לפחות. לא מכיר מעבר לזה). לדעתי זה נובע מהאופי של החיים בארץ (שפיגועים וכו´ זה משהו שבשגרה, לצערי הרב) וגם כתוצאה ישירה של השרות בצבא. להיות שלוש שנים תחת מרות של מישהו, שלא תמיד יותר חכם ממך, נותן לך נסיון לחיים... איך להתמודד עם בוסים, איך לתפקד בצוות ועוד ועוד... שלא נדבר על זה שחיילים קרביים, לדעתי, בכלל יוצאים כלים.

פגעסוס

Well-known member
מאחר ו....

כבר קיבלת את העובדה שלא תשרת בקרבי בגלל הפרופיל, אני מניח שהשאלה היא בעצם האם להיות ג´ובניק או לא להיות חייל כלל... (אלא אם ההודעה בפורום 21 נאמרה בצחוק..) אני תמיד אומר שעדיף להתגייס. ואני לא אומר את זה מבחינה אידיאולוגית או מבחינה ציונית. שירות בצבא בתור ג´ובניק הוא בד"כ שירות במקצוע מסויים, אתה רוכש נסיון במקצוע מסויים כמו גם כמה קורסים על חשבון הצבא ולכן יהיה לך קל הרבה יותר למצוא עבודה לאחר מכן. GYXOIO

נירש

New member
ועוד משהו לגבי הג´ובניקים

אולי זה קלישאה, אבל שתדעו - יש ג´ובניקים התורמים לבטחון המדינה לא פחות מהחיילים הקרביים (בחיל המודיעין, למשל...)

ויש גם קרביים שלא תורמים כלום

אז מה. מה שאנשים לא תמיד שמים לב, שזה תלוי בך. אתה קובע במידה רבה את אופי ותוכן השרות שלך, גם אם אתה "סתם" נהג. או עפיפון שמדליק ממטרות והולך הביתה. כלומר, אם שמו אותך להיות נהג, אתה יכול לעשות 1001 דברים שיגרמו לתפקיד להיות מעניין, למצוא קומבינות, להיות בבסיס מעניין, לעשות קורס קצינים, להיות מדריך(!)... מלא דברים. אם כבר הדרכה, אז הדרכה זה דבר שלמרבה ההפתעה אין לו כמעט קשר למקצוע אותו מלמדים. בהדרכה אתה מתנסה ולומד איך לארגן, ללמד, לשכנע, להזיז אנשים. (דעתי באופן כללי על השרות היא כדעתו של ניר.)

IC4

New member
הממם רעיון חביב אבל...

אני לא חושב שאני אתקבל בצבא לשום קורס שיענין אותי לעסוק בו אחרי הצבא למרות שעדיין עבודה מענינת או לא זה ... זה משהו, לפחות בשביל לצבור כסף להתחלה של חיים מי הרשה לך לקרוא את פורום 21?! סתם אבל איזה הודעה שם בצחוק? לא זכור לי למה אתה מתכוון... אני באמת 45 על דברים פיזיים שהצבא לא אוהב באיש קרבי

נירש

New member
שתי נקודות: . .

א. ברור שלא כל הג´ובניקים תורמים באותה מידה כמו חיילים קרביים, בגלל זה אמרתי "יש". ב. גם אם לא תתקבל לקורס שיעניין אותך לעסוק בו אחרי הצבא, יכול בהחלט להיות שיהיה לך שרות מעניין הרבה יותר מסתם עבודה פקידותית. ולדעתי זו גם נקודה חשובה: בצבא אתה תחשף לדברים שבחיים לא היית יודע עליהם בצורה אחרת. אולי זה חשוב לך, אולי לא, אבל שתדע שזה נתון.

אני יודעת על מה פגעסוס מדבר...

על הקונספירציה של המספר 21..... כתבת שם פרופיל 21. אייסי, תתחיל לקרוא את הפורום שלך...<סתם, סתם, יקירי, בצחוק
> ובקשר לצבא? איך אפשר לוותר על התענוג של לקבל קרוב ל-300 (!) ש"ח בחודש. זה מדהים מה שאפשר לעשות עם כ"כ הרבה כסף. אישית כבר יש לי שני בתים ויאכטה <אומנם מקרטון אבל מה זה משנה הפרטים הקטנים>. עכשיו ברצינות, ואני בכלל לא אכנס לקטע הפטריוטי, כיוון שאני יודעת שזה לא מה שאתה רוצה לשמוע. יש משהו בשירות שעושה טוב על הלב, תכיר מלא חברים, נותנים לך תקופה שאתה לא צריך להתחיל לדאוג לעבודה, לכסף, יש לך את כל החיים אח"כ לדאוג לזה- המפקדת שלי היתה אומרת שהצבא זה חממה, אתה ממש גדל בשנים האלה, תחת השגחה צמודה. אני חושבת שזאת הגדרה טובה. ולמרות שאני חושבת שיש דברים בצבא שבדיעבד בהחלט הייתי מוותרת עליהם, וזאת לפעמים המערכת הכי סקסיסטית ומעצבנת שיש,זאת סה"כ די חוויה שלדעתי בגדול חשוב לעבור, יש איזה בגרות אחרי הצבא.

dmoran

New member
כן, וגם

כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, כן, למה? כובע!

dmoran

New member
וברצינות:

מהצבא תצא עם: 1. ידע (לא תצא גאון, אבל סביר שתרכוש מקצוע) 2. חברים (ויש שישארו חברים טובים ולנצח) 3. נסיון בעבודה עם אנשים (שלפעמים הם מגעילים, צעקנים ומגלומניים) 4. תחושת סיפוק (מלאתי חובה כלפי המדינה) ואם זה לא מספיק אז....תתגייס בכל זאת.

Reznik

New member
תראה

אני בתור בן אדם שהשתחרר משרותו הצבאי לפני 5 חודשים טוען לכל מי ששואל שחובתך שלך בתור בן-אדם שברי בגופו ובנפשו לשרות בצהל ולא משנה באם בתור קרבי או תומך לחימה מחוייב לשרת כי מי קבע שדווקא אתה לא תשרת???? הסיבה היחידה שבגללה אני רואה סיבה מספיק טובה לא לשרת היא נכות קשה (לא עלינו) מה שגם ראיתי אנשים שמשרתים בצבא גם עם נכות כזו או אחרת לפי דעתי השרות הצבאי הוא אחד הדברים שמשפרים את האדם ואני יכול לתת מליון ואחד דוגמאות לאנשים שלא התבגרו נפשית בלי שירות צבאי לכן לסיכום אני אומר אפילו אם אתה לא יכול להיות קרבי כמו שמישהו מעלי כבר אמר זאת גם תומכי לחימה עוזרים למדינה אז שוב בעיני משתמט הוא לא בן-אדם (ואני שוב לא מדבר על אלה שמוגבלים בריאותית לשרת) כי אין שום דבר שמפריד ביני בתור בן אדם בריא לבינך ואם אני יכולתי לשרת בצבא ולהיות תחת אש ולראות חברים שלי נהרגים (לא שאני מאחל את זה למישהו) אז אם אתה בריא בגופך ובנפשך לשרת וגם בתור ג´ובניק אתה מחוייב!!!! לשרת בצבא REZNIKH סמ"ר (במיל)

IC4

New member
את רואה תותי

התכוונתי למשל לשימוש הזה במילה "דווקא" שתי/3/4 שורות ראשונות שלו ----- אגב ה"(לא עלינו)" ממש לא במקום, נראה לי די פוגע במי שכן נכה, או שאני OVERLY POLITICAL CORRECTIVE משהו בקשר למשתמט לא בנאדם יש לי חבר טוב מאד ש אתה יודע עזוב אותו יש לי חבר שהשתמט, יש לי חבר אחר שלא יכול לסבול את הצבא וחבר אחר שניסה לצאת מהצבא ולא נתנו לו בגלל שהוא לא פסיכי. אני מעריך כל אחד מהם ואני לא מוצא לנכון לזלזל במתשמטים, כי כל אחד והבחירה שלו, וצבא לא מתאים לכולם. הקטע של הבגרות נראה לי דווקא מושך ונכון איכשהו.. אגב לא ממש קשור- אח שלי שהיה בשבילי ממש הדוגמא הכי טובה לבנאדם בעל מוטיבציה בריאה להתגייס לצבא ולעשות מעצמו מעל ומעבר (עבר גיבוש שייטת , החליט שלא בא לו ושירת בפלסר שריון) הפתיע אותי מאד כשבא אליי פעם אחת ואמר לי "אתה בטוח שאתה רוצה לשרת ? לבזבז 3 שנים מהחיים שלך על המדינה המסריחה הזאת?" ככה שאני יודע שכל קרבי מורעל עד כמה שיהיה , יודע בחלק ממנו שהשירות סתם דבר מאוס בשלב מסוים שמוביל לעישון (טוב אולי לא כל)

נירש

New member
אתה צודק, אבל זאת לא הנקודה

גם אחי, צנחן במיל´, ספג יחס מחורבן בחלק מהשרות שלו שגרם לו להתבאס (ולא, הוא התחיל לעשן בעקבות זה), אבל אין לי ספק שאם תשאל אותו היום הוא יגיד לך שהיה שווה את זה. וגם אני, שאי אפשר להגיד שסבלתי עשירית ממה שהוא עבר, קבלתי יחס מחורבן ביותר (הדגש על המילה "מחורבן", כשאומרים לך לנקות מתחת לקו המים של האסלה, בלי כפפות חס וחלילה) והיו חלקים שבהחלט לא סבלתי את השרות, אבל זה לא שינה כהוא זה את העמדה שלי לגבי השתמטות, ואפילו חיזק אותה.

בשביל האיזון,

יש כמובן גם דברים משוט מיותרים בצבא, שלא לדבר על הדברים שמזיקים לך לבריאות: ש"ג בבקריה בשער קפלן זה אחד התפקידים הכי מזהמים את הראות שאני יכול לחשוב עליו. קרינת מכ"מ, דפקות בברכים מריצות או סחיבת משקל לא נורמאלית או שרות על אוניות, חוסר שינה שגורם לשברי מאמץ, חרשות חלקית עד מלאה, סרטן, מה לא. אבל לא נדבר על אלה, כי היום כל פַספוס מסתובב עם מחולל-סרטן-נייד צמוד למוח, ומוחק את תאי המוח עם ג´וינטים וסרטים. אני מדבר על טקסים מיותרים, מסדרי בוקר, עבודות רס"ר שלא תורמות כלום, אפילו לא מזיזות לאגו שלך לכאן או לכאן, ישיבות משעממות, ונסיעות מיותרות לירוחם שבמהלכן אי אפשר לעשות שום דבר. כאילו דאאא.

Reznik

New member
כל מה שכתבת שמשון

זה נכון אבל כל זה ועוד דברים רבים אחרים מהווים את ההווי של השירות הצבאי נכון יש יחס משפיל ויש עוד הרבה דברים רעים בצבא אבל כל אחד ואחד מאיתנו מחוייבלשרת בצבא ובעיני כל משתמט הוא לא בן אדם כי כמו שכתבת (IC4) שלא בא לו על הצבא??? זה לא בן אדם שראוי ליחוס!!!!! מי אתה בתור בןאדם תקבע שאתה!!! לא תמות בשטחים ואני כן יכול להלחם שם???? (וזה לא משנה הקטע של הפרופיל עכשיו) ודרך אגב הקטע עם הלא עלינו זה לא בא לפגוע באף אחד ונחזור לנושא אני אח שלישי ששרת בצבא שני האחים שלי לפני שירתו ושניהםן סבלו והיו בגישה של חרא מדינה אבל בחיים לא אמרו שלא צריך לשרת בשבילה אני שריתתי סבלתי המון בשרות אני עדיין סובל מהלם קרב אחרי היתקלות אם מחבלים וכל בןאדם ששואל אותי אם להתגייס או לא בלי שום קשר לתפקיד המיועד לו יקבל ממני את אותה התשובה כן כן כן ושוב פעם כן אז לפי דעתי כל מי שמנסה לברוח מהצבא פשוט מבחינתי אין לו מה לחפש בארץ לך תעבור לקנדה ותקרא לעצמך יהודי שם!! REZNIKH סמ"ר (במיל!!! וגאה בזה)

אני קצת שונה בקטע הזה

דווקא מהיחס המשפיל ואכילת חרא אפשר ללמוד ולהתפתח. (יענו בקטע האישי - עצמי) ואני עומד 100% מאחורי המילים האלו. נרחיב פעם אחרת. לא טענתי (ואני לא טוען) שבגלל שעמום פה ושם צריך להשתמט. גם לא בגלל יחס חרא. סגן-עציץ שמשון (מיל.)

למעלה