שאלה קטנטונת..

שאלה קטנטונת..

אומרים שמתנדב בוגר נחשב לבוגר ברגע שהוא סיים י"ב ויש לו 18. עכשיו יש לי מלא חברים שמסיימים י"ב השנה ויום הולדת 18 יש להם הרבה אחרי... ובכל זאת הם יחשבו כבוגרים. למה זה לא תקף לצד השני שברגע שיש לי 18 אני בוגר. ומה נותנת לי העובדה שאני בוגרת ממנה זה מבדיל מזה שאני נוער.כי זה לא שנותנים לי לעשות משהו שונה... במקרה הטוב אני מקבלת מדים(משהו שיש לי כבר...)וזהו פרט לזה זה לא נותן לי כלום...נכון? או שבתחנות אחרות זה שונה?

עקרונית, זה אמור להיות ככה...

וחוץ מבעניין משמרות לילה, אצלנו כל אדם שעבר את גיל 18 נחשב לבוגר. בעניין המדים, כידוע לי (אולי בגלל קמצנות של מד"א, אבל כבר גידפתי וקיללתי את הארגון הזה יותר מדי בימים האחרונים), רק מתנדב אחרי צבא אמור לקבל מדים. כך שכאמור (בשרשור השני בעניין), מתנדב שעבר את גיל 18 נחשב עדיין למתנדב נוער רק בלי הזכויות של מתנדב נוער ולא למתנדב נוער עם הזכויות של בוגר.

ShinShin101

New member
שאלה

מהן ה"זכויות של מתנדב נוער שאין למי שעבר 18" שאתם מדברים עליהן?

נגב 15

New member
בעקרון

נוער זה אדם שלומד בבי"ס מבחינת מד"א ולכן כל חוקי הנוער של משרד החינוך חלים עליו מבחינת שעות וכו'... מבחינת סמכות רפואית אדם בגיל 18 שעדיין לומד בבי"ס יכול להפוך להיות חובש ובמידה והוא חובש אך עדיין תלמיד יקבל מדים מלאים של חובש, או מע"ר בכיר (מע"ר שעבר השתלמות לידה ופתיחת וריד) כנ"ל. ומדריך נוער מד"א מדיו גם כן הם מדים של מלאים כמו של מע"ר בכיר אך אינם רשאים ליילד או לפתוח וריד.... יש אזורים שבהם אחראי מתנדבים אזורי (בלי להזכיר שמות) מונע ממתנדביו זכויות אלו, הוא רשאי לעשות זאת ומפ"ה לא יריבו איתו על זה...

אומרים הרבה דברים

בתכלס כל איזור עושה מה שבא לו...למתנדבים בוגרים אין שום זכויות מיוחדות שאין לנוער. אולי לעשות לילה,וגם את זה אני לא מבין. מה ההתלהבות בלעשות לילות, במקום לישון במיטה שלך אתה יושן במיטה מצוקמקת וכל הזמן עם עין אחת פתוחה שלא בטעות תירדם חזק מידי. וחוץ מזה הכל קומבינות , לא צריך יותר מזה. אני מכיר המון מתנדבים שקיבלו מדים לפני 18, עשו לילות לפני 18...אבל גם ההפך, כאלה שנחשבים בוגרים ואין להם מדים(אפילו נהגים מתנדבים!!!-עם חולצות מע"ר). ד"א,אני כבר בן 18 וחצי,סיימתי י"ב שנה שעברה ועכשיו אני בעתודה ז"א לומד י"ג ובדח"ש (אני חייל עם חוגר אבל בדחיית שירות) ועדיין החליטו שאני לא נחשב בוגר.(ההחלטה ממש לא ממניעים טהורים במיוחד...ככה זה שמנסים לשנות משהו) קיצר, אין מה לעשות, תתחנפו לאחראי מתנדבים ותקבלו הכל,תנסו להגיד משהו ותקבלו כלום.

paradan

New member
חוסר הבנה בסיסי

עפ"י נהלי הפעלת מתנדבים (יש חוברת מסודרת אצל אחראי מתנדבים) המחייבים את כל מד"א, מתנדב בוגר נחשב כמי שמלאו לו 18 שנים ולאחר שסיים כיתה יב' המאוחר מביניהם. ההבדלים המשמעותיים בשינוי המעמד מנוער לבוגר הם: מבחינת מועמדות לקורסים, זמני פעילות והחשוב מכולם - הזכות לבחור ולהיבחר למוסדות המתנדבים קרי ועד סניף, וועדת משמעת. כאשר צירים (מועד הסניף) בהתאם לגודל הסניף מגיעים לוועידת מד"א הנערכת פעם ב4 שנים בערך וממנה ניתן להשפיע על עתידו של מד"א וגם להיבחר לוועדות השונות בכללן הועד הפועל של מד"א. וזה המשמעות האמיתית של המעמד. זה שאתה רשאי לעשות לילה או לקבל זוג מדים זה שולי יחסית בראיה הכוללת אם כי זה מה שחשוב מאוד לרמת הפרט...

יש נהלים ויש ביצוע

כמו שאמרתי,כל אחד עושה מה שהוא רוצה. אולי אתה תסביר לי איך אני בן 18 וחצי ועוד שבוע בוגר י"ג ואני לא בוגר?

paradan

New member
אולי תשאל את האחראי שלך?

ולא אותי. ובמה בדיוק מתבטא שאתה עוד לא בוגר?

paradan

New member
אולי תשאל את האחראי שלך?

ולא אותי. ובמה בדיוק מתבטא שאתה עוד לא בוגר?

drorled

New member
לא לגמרי מדויק לדעתי

כל מה שכתוב במה שקורי "נהלי הפעלת מתנדבים", ועם כל הכבוד לפלוני כזה או אחר שאישר אותם בחוסר רצינות משווע, יש תקנון מד"א משנת 1992, אשר נקבע בהתאם לחוק מגן דוד אדום. תקנון זה אושר בין היתר ע"י שר הבריאות. ככזה, הוא עומד מעל נהלי הפעלה כאלו או אחרים. בקיצור, לגבי זמני פעילות אני לא יכול לסתור אותך. אבל באשר לבחירות לועד הסניף/משמעת וכו'- התקנון קובע. אםזכרוני אינו מטעה אותי, ע"פ התקנון הזכות לבחור ולהבחר היא מגיל 18 בלי קשר ללימודים כאלו ואחרים אשר אינם רלונטיים לצורך בחירות/ייצוג. דרור

ועד סניף וועדת משמעת....

בחיים לא שמעתי על דבר כזה...לפחות באיזור שלי אין דבר כזה בכלל,לכל תחנה יש 3-2 מתנדבים ש"אחראים" על הדברים. ואצלנו הם ממש ממש לא נבחרים בבחירות או משהו כזה אלא לפי מידת הקירבה לא. מתנדבים ורק כאלה שעושים הכל בלי להגיד כלום. ואני בכלל לא מדבר על ועד ארצי? שאני לא יודע מה זה בכלל.

יוני43211

New member
למה שרשמתה בתגובה שלך

אני חושב שמתנדב בוגר או נוער שמתנדב יותר ומתמיד בהתנדבות למרות שהוא חדש (סיים קורס חדש) מגיע לו יותר ומתנדב שכבר שנתיים שמתנדב פעם כן ועשרים לא יכול לבוא םתאום ולהביע התנגדות למה המתנדב החדש קבל מדים והוא מתנדב לפנו כבר שנתיים ולא קבל ויתחיל ללכלך על אחראי מתנדבים ומד"א בכלל יוני

יוני...

בוא נתחיל מזה שאני מתנדב כבר כמעט 4 שנים, והמינימום של שעות שאני עושה בחודש זה 50 וכמעט 1000 בשנה. אני לא מפספס אף משמרת,בלי קשר לצבא,לימודים וכל השאר. חוץ מזה הייתי שנה וחצי אחראי מתנדבים בתחנה שלי וכן,יש לי מדים. ואף אחד לא מלכלך על מד"א, הקטע שלפחות אצלנו עושים מה שרוצים. כל אחד יכול להחליט מה שהוא רוצה וככה זה נראה.אני בחיים לא שמעתי על ועד מתנדבים(לא סניפי...ולא ארצי ולא יודע מה עוד יש). ויוני,אל תתנשא ואל תחשוב שאתה יודע הכל ובבקשה תרשום עם סימני פיסוק או משהו...ציצו.

MdaMen

New member
שאלה...

האם מישהו שעבר קורס תאר"ן, שעבר את גיל 18 אבל עדיין לומד בבי"ס יכול לעלות לפיגוע למרות שהוא לא נחשב בוגר לפי מה שרשמתם פה?

kerendre

New member
יכול לצאת לפיגועים

לפני חצי שנה שאלתי את אפי בר (מנהל מוקד איילון ולשעבר פראמדיק אחראי -מד''א ראשון) אם עברת 18- את/ה לצאת לפיגועים לחמצן אם יש הסמכה - לפתוח וריד בקיצר רק לא לילות (ואולי גם אי אפשר לבחור ולהיבחר למוסדות מד''א )

בעניין הוריד

שזו הבעיה העיקרית שלי, נאמר לי שהעניין הוצא מהתקן וגם למי שעבר 18 (גם אם עבר השתלמות פתיחת וריד) אסור לפתוח וריד.

זה לא מדוייק

תראי, לפי הנוהל הרשום עד סיום יב או עד גיל 18 המאוחר מביניהם המתנדב הוא מתנדב נוער פר הגדרה וזה את מוזמנת לקרוא בספר נהלים ולכן מתנדב בן 18 שעדיין לא סיים יב נחשב עדיין מתנדב נוער ולכן לא יכול לעלות לפיגועים אם זאת מתנדב בכיתה יב שיש לו 18 הוא כבר בגיר בעיני החוק, מה שאומר שבמידה ויש פיגוע ויש צורך בכוח אדם נוסף בשטח (מה שדי ברור שיקרה) אני לא מאמינה שיעשו הבדלות בין מתנדב בן 18 שביב או אחד שסיים יב

paradan

New member
איזה הפתעה לראותך כאן

אתה בגדול צודק אבל כמדומני יש איזה סעיף בתקנון שאומר שניתן לקבוע נהלים להפעלת האירגון כי הרי התקנון איננו מפרט את הכל. ורק לידיעתך הנהלים אושרו במפ"ה וכן בוועידת מד"א האחרונה.

drorled

New member
נהלים

מפ"ה? ועידה? חרטה ברטה. כאמור, תקנון מד"א עומד מעליהם (חוק יסוד -> חוק -> תקנות...), נהלי הפעלה (ולא משנה מי אישר אותם) אינם יכולים לסתור, לגרוע, או להגביל את התקנון, אלא אך ורק להוסיף עליו! אם תקנון מד"א אינו מגביל את עיסוקו של המתנדב הזכאי לבחור, על אחת כמה וכמה שלא יכולים נהלי הפעלה להגביל זאת, ואינני מאמין שהם עושים זאת. אגב, גם תקנון מד"א אינו יכול להציב הגבלות הקשורות בעיסוקו של המתנדב כמו היותו תלמיד, לאור חוק יסוד חופש העיסוק... עם כל הכבוד למפ"ה, הוא רחוק מלהיות משפטן... אגב, מעניין לעניין באותו עניין- שמעתי כי בארה"ב כלל ידוע הוא שבקורות חיים אין מציינים כלל, וגם למקום עבודה אסור לשאול, לגבי מין המועמד, גיל והלאום.

למעלה