שאלה קטנונית

• פותח הנושא a44
  • פורסם בתאריך

a44

New member
שאלה קטנונית ../images/Emo4.gif

במקום העבודה שלי ישנה בחורה, שאיננה קולגה ישירה שלי, אבל עובדת בצוות שלי (כ- 35 עובדות). מאז שהגיעה (חדשה יחסית אלי) לא סבלתי אותה... היא "בהמתית" בהתנהגותה בעיני... לפני יותר מחצי שנה היה לנו עשיתי משהו שלא נראה לה, ומאז היא לא מפסיקה להציק לי בענין ולהזכיר אותו, גם כשזה כלל לא קשור,אבל לא מוכנה בכלל לשמוע את הצד שלי. מה אתן מציעות לי?

תשובה ../images/Emo12.gif

יש מעליכן מנהל/ת שאפשר לעשות שיחה בנושא? משהו כללי - הרבה פעמים כשיש לנו איזה משהו לא פתור עם מישהו זה כי יש משהו לא פתור בתוכנו לגבי אותו ארוע/אדם/נושא ... היכול להיות שזה המקרה כאן? איך את מגיבה כשהיא מתחילה להציק לך בענין ההוא? האם את מתעצבנת/שותקת/אדישה?

a44

New member
תגובתי היתה...

די שקטה, לא הרמתי קול, אלא דיברתי... אבל היא גרמה לי "להאדיר" את עצמי בפניה, דבר שאני לא נוהגת לעשות. יתכן שזה באמת יושב על משהו, לא ברור לי על מה... תודה על עצתך לערב את המנהלת, אולם זה מזכיר קצת את המריבות בין הילדים בכיתתי... וזה לא דבר נהוג לעשות אצלנו.

Bavmorda

New member
האם

יש חדר שאת יכולה פשוט לסגור אותך איתה שם ולהעמידה במקומה ? למשל אולי חדר שהיא עובדת בו. פשוט להכנס, ביום שיש לך מצב רוח טוב וגם היא לא באיזה קריזה של מחזור או משהו, לסגור את הדלת אחריך ובנימה עדינה, אסרטיבית והחלטית לומר לה שאת רוצה לשוחח איתה על משהו ולישב את זה פעם אחת ולתמיד. תעשי לעצמך רשימה של נקודות בראש לגבי מה ש*את* רוצה להעביר לזה כמסר מצידך, ונקודות עקריות שאותן את *לא* תהיי מוכנה לקבל ממנה. חשוב להיות מוכנה לזה כי זו אמורה להיות שיחה אחת ויחידה בנושא, במובן של שלך לא יהיו עוד הזדמנויות שהרי את באה בגישה של "כאן ועכשיו בואי נדבר על זה וניישב את זה". אמרי לה בצורה פשוטה **ישר לתוך עיניה**, שאת לא מוכנה לעוד הצקות נוספות או תזכורות או מה שזה לא יהיה. שתשים את מה שיש לה כלפיך בצד וזהו. אם היא צודקת או לא צודקת זו לא הנקודה. "המסר שלך הובן, אין טעם לחזור על זה". היי חזקה ואל תוותרי.
בהצלחה
BAV.

a44

New member
הרעיון טוב, לו היתה מוכנה

לשמוע את הצד שלי... אולם היא אינה מוכנה, וכבר קבעה עלי את דעתה לפני יותר מחצי שנה, וזהו... אין ביכולתי להזיזה ממנה! האמת, לא בדיוק אכפת לי מה היא חושבת עלי... כי אני די בטוחה בעצמי ובמעמדי במקום העבודה, אולם מה שמפריע לי הוא שהיא מזכירה לי משהו מלפני חצי שנה שבכלל היא לא מוכנה לדבר עליו...

Bavmorda

New member
../images/Emo46.gif YYY

איך אני הייתי מתרגזת מכזה דבר
לוידעת איך את, אבל אני *לא* הייתי נותנת לה להשמיע אפילו ציוץ. "שמענו כבר את מה שיש לך לומר, הבנו את הרעיון. להביא אולי להביא לך כמה ספריי בשביל איזה גרפיטי יפה פה במסדרון
" a44 היקרה. העמידי אותה *פעם אחת* (
) על מקומה, ותאמיני לי שזה יספיק להרבה זמן.
BAV.

למעלה