שאלה קטנה

יויוני

New member
שאלה קטנה

היי מצאתי מערכת תופים במקלט שלי והיא כבר איננה שייכת לאף אחד. הבעיה היחידה היא שהמצילות קצת שבורות. השאלה שלי היא האם אפשר לתקן איכשהו את המצילות ואיך ? תודה רבה !!!

daku77

New member
נצל"ש בקשר למערכת אלק'

אז אנחנו עוברים דירה, ואני מוכר את האקוסטית שלי.. לא בא לי על שכנים חדשים וכל הסיפור הזה מחדש, וחודר אקוסטי הוא לא אופציה.. רציתי לדעת מה הטווח מחירים למערכות יד שנייה אלק' ( עדיפות רצינית לרולנד TD 6 - 10 ), ואם בכלל מישהו מוכר בפורום, אז עדיף :)

Vdrums

New member
מתחיל ב6000 בערך לTD6

ה10 וה8 כבר יצאו מפס הייצור ויש רק יד שניה. ה12 עולה בערך 15000 וה20 מגיעה ל25000+

קרןמכבי

New member
עזרה

אלהן, יש לי שאלה.. מישהו פה מכיר תשיר אשם של סינרגיה? אני לא בטוחה שאני חושבת על התוויים הנכונים כדי לנגן אותו..ואני צריכה עזרה.. ועוד שאלה כללית: למה אין לתופים פאקינג תווים בחוברת מסודרת של שירים..?! כמו בגיטרה ואורגנית ואנערף..זה מעצבן! אם מישו יכול לעזור בקטע שיצור איתי קשר במסן בבקשה: [email protected] טנקס K.K

djdubon

New member
בקשר לשאלה השניה-

כי פשוט לא צריך את זה. ב99% מהשירים שנתקלתי בהם הוצאתי את התופים ע"י שמיעה, ואם לא הולך אז מקסימום יש גיטר פרו... שמיעה מוזיקלית זה דבר שמתפתח אצל כל מתופף עם הזמן, והיא נורא חשובה להמשך העבודה על תופים... הוספתי אותך לMSN, אשמח לדבר איתך :]

GhostDrummer

New member
הלו אבאל'ה מה קורה פה?

תפריד בין שמיעה "מוזיקלית" (כביכול) לבין שמיעה קצבית. לא מתפתח אצל כל מתופף שמיעה מוזיקלית.

ringo rulz

New member
../images/Emo45.gif

למרות שאפשר לפתח...אבל לא מתופים אלא אם אתה מנגן מלודית על הטמטמים

GhostDrummer

New member
גם מלודית על טמטמים לא משנה לך כלכך.

כי אין לך צלילים בטמטמים. חשוב להבין שתופים לא מפיקים צלילים ברורים. אי אפשר לתת מכה על טמטם ולהגיד "או! זה סי במול!". למה? כי האוברטונים משתלטים על הצליל, העור לא נותן צליל אחד ברור ועוד כל אוברטון שנוסף מבלבל. הכלי הקשה היחידי שהוא באמת מלודי ומורכב עליו עור זה טימפני. הדרך לפתח שמיעה מוזיקלית- ללמוד תאוריה, להקשיב לפסנתר או לכל כלי מלודי. כשהוא מנגן צליל כלשהו, שיהיה פסנתר לידך ותנסה למצוא את אותו הצליל.

GhostDrummer

New member
למרות שככה מפתחים שמיעה הרמונית.

אבל כשיש לך שמיעה הרמונית, אז כבר יש לך שמיעה מוזיקלית.

המ.. אתה טועה

אני מכיר כמה אנשים עם שמיה אבסולוטית שכן מצליחים לזהות את התו (לא בהכרח משהו מדויק למשל, שמינית טוב מתחת לסי במול).

GhostDrummer

New member
אוי ויי...

בוא נתווכח על זה. לתוף אין צליל מוגדר, אלא אוברטונים. מה שחבר שלך הצליח לזהות זה סך הכל אוברטון שיותר שולט על הצליל. באותה המידה, בנאדם אחר עם שמיעה אבסולוטית יכל לשמוע לה ולא סי במול. אתה לומד באיזושהי מסגרת מוזיקלית? לך תשאל את המורה שלך. לתוף אין צליל מוגדר.

GhostDrummer

New member
או שאתה יכול לעשות ניסוי.

בחיים דפקת על דלת? לך תדפוק על דלת, ותנסה להגיד לי איזה צליל הוא מוציא. תוסיף לזה הדהוד, וזה מה שיש לך מתוף.

bmt29

New member
../images/Emo45.gif

לתופים אין תדירות קבועה. כדי שיהיה לצליל גובה מוגדר הוא זקוק לתדירות תנודות אוויר קבועה. לתוף פשוט אין את זה. JB

אחי לא באתי לתקוף

אבל תאכלס התכוונתי למה שאתה אמרת בהודעה הזאת, שהם מזהים את הצליל שיותר "שולט" בסאונד שיוצא. קח את זה בקלות :)

GhostDrummer

New member
../images/Emo13.gif הכל בקלות י'גבר. כל עוד שהבנת שאין צליל

מוגדר לתוף.

למעלה