שאלה קטנה

שאלה קטנה

שלום לכולם
עברתי טיפול אצל פסיכולוגית ופסיכיאטרית במשך שנה וחצי אני סובלת מדיכאון, OCD וחרדה חברתית הטיפול לא עבר- להפך. רציתי לדעת אם אימון אישי יכול ללהחליף את הטיפול שעברתי... קראתי שאתם ממליצים למישהו עם OCD להמשיך את הטיפול הרגיל ולשלב אימון אישי. אני אשמח לתגובות.

isaacm

New member
תשובה קטנה, ושאלה.

את הטיפול ב - OCD, לדעתי את צריכה להמשיך עם המטפלים שאיתם את עובדת. האימון האישי לא אמור לטפל בהפרעות. מה שיכול לקרות שכתוצאה מהטיפול תשתנה עוצמת ההפרעה. וזה לא דומה לטיפול בהפרעות. אם את תרצי, את מוזמנת לשתף במחשבות שלך, ואם כבר קראת, את יודעת שהחברה כאן יעזרו בשמחה. בהצלחה לך, איציק

אוריק3

New member
איציק אתה מאוד טועה

ניתן בהחלט לאמן אנשים עם הפרעות ללמוד לחיות עם ההפרעות בחיי היום יום..

שתי נקודות חשובות להבנה

OCD הוא מונח פסיכיאטרי הבא לתאר טווח של התנהגויות תחת אילוצים שונים (כגון שמפריעים לתיפקוד היום יומי). OCD או ההתנהגויות הללו אובחנו בפסיכיאטריה כנובעים מלקות תיפקודית של המוח. אני אינני פסיכיאטר ויודע מעט על OCD מקריאה בלבד ולא מהתנסות הנקודה המשמעותית היא שמכיוון ש OCD זו הגדרה מעולם הפסיכיאטריה שם המקום לטפל ב OCD יחד עם זה אימון אישי מאמן אנשים להפיק תוצאות בחיים שלהם, כל אדם בעל יכולת תקשורת בינאישית, ורצון להתפתחות אישית, עם OCD בלי OCD עם אוטו או בלי אוטו לצורך העיניין. כל אדם עם היכולות שלו, השאיפות שלו, הרצונות שלו וקצב ההתקדמות שלו. מכיוון שאת בפורום אימון אישי ולא בפורום פסיכיאטריה אני מזמין אותך לשים את ה OCD בצד ולהסביר מה את רוצה שיקרה בחיים שלך והיכן את רואה את עצמך היום ביחס לשאיפה הזו. יום מבורך

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
אימון OCD

את מוזמנת לקרוא את השרשור שהתנהל כאן בפורום בנושא. מהדיון עולה שרוב המאמנים לא מכירים את נושא ה-OCD, אבל שאימון יכול לעזור בהתמודדות עם תופעות והשלכות של OCD, כמו שהוא עוזר לאנשים להתמודד עם נושאים וקשיים אחרים בחיים, למשל הפרעות קשב וריכוז. את מוזמנת לשתף בנושאים שמטרידים אותך ונשמח לעזור.

מעתיקה את התשובה של tlingit

מהשרשור הקודם. "יש מקומות בהם אימון יכול להווסף לתהליך טיפול אבל בהחלט לא לבוא במקומו ולדעתי OCD הוא מקום כזה בדיוק עם כל הכבוד והאהבה שיש לי לאימון אישי, אנחנו צריכים תמיד לשמור על צניעות ןלהיות מודעים לגבולות שלו בעיני זה חלק מהאתיקה המקצועית שלנו"
מצטרפת לכל משפט, ומילה בהודעתך. ממליצה לך לבדוק עם עצמך, מה לא עבד בטיפול? מה החלק שאת מוכנה לקחת אחריות עליו? בהצלחה

גלעד63

New member
תנסי לחשוב על זה הפוך

כל בני האדם מופרעים במידה זו או אחרת. את אחת מברי המזל המעטים שמישהו טרח ונתן שם להפרעה שלהם ובכך איפשר להם להסתכל עליה בנפרד ממי שהם, כמו שאנשים אחרים מסתכלים על צהבת או נזלת - זה מחלה, זה לא הם. פסיכולוג/פסיכיאטר טוב יטפל בהפרעה. מאמן טוב יטפל בך. מבינה את ההבדל?

לכל המגיבים...

כמו שכבר ציינתי הייתי פטולת אצל פסיכולוגית ופסיכיאטרית שנה וחצי לא עזר, כלום. זה רק החמיר. הם לא מצאו שום דרך להקל עלי. היום אני מחפשת דרך שונה יש בי רצון, אין לי את הכלים. אני לא יודעת אם אני מוכנה לחזור לטיפול שעברתי, אני מכירה הרבה אנשים מטופלים ויודעת שלרובם זה לא עוזר. סליחה, אבל זה שיט אחד גדול. אני בחורה עם יכולות, אני יכולה להגיע להרבה מקומות בחיים שלי, אבל שוב, כמו שאמרתי- אין לי את הכלים. כבר הרבה זמן שאני מחפשת דרך טיפולית שונה. לא אכפת לי לחיות עם האו סי די כל עוד זה לא מטריד אותי יום יום. השאלה הנשאלת- האם כדאי, האם יש סיכוי שאצליח לצאת לעולם למרות ההפרעות...? כי כרגע אין לי כלום, אני לא עובדת בגלל החרדות, לא מנהלת חיי חברה נורמלים וכו' וכו'.

isaacm

New member
תעזב שאלות. תתחילי לעבוד.

מה דעתך? מעוניינת? אבי הזמין אותך - אז בואי, שתפי אותנו במה שקורה איתך. נסי - תקבלי הרבה תגובות - שונות. תבחרי לך מה שמתאים - ותזרמי עם זה. בהצלחה איציק

האלי

New member
לחתולת רחוב 21

התשובות לשאלות שאת שואלת נעוצות כולן בתשובה לשאלה כמה את מוכנה להשקיע. אחת מהנחות היסוד שלי כשאני פוגש מתאמן אומרת: "לעולם אל תאמין שהאדם שמולך חסר אונים". אז אני לא מאמין לך שאת לא יכולה. גם את בעצמך כותבת: "אני בחורה עם יכולות, אני יכולה להגיע להרבה מקומות בחיים שלי, אבל שוב, כמו שאמרתי- אין לי את הכלים." שנינו אם כך מסכימים שאת יכולה. והשאלה הבאה שלי היא: "אם יהיו לך את הכלים מה תעשי בהם?" נסי בבקשה לענות לעצמך תשובה כנה ואמיצה לשאלה הזו. עם התשובה הזו תוכלי ללכת את הצעד הבא.

shosh arie

New member
לחתולת הרחוב

שאלה לי אלייך: אם היו לך כבר הכלים, שכרגע אין לך - לאן היית רוצה להגיע? לאן הם היו עוזרים לך להגיע? שוש אריה מאמנת לחיים ועסקים ומאמנת להפרעות קשב וריכוז www.vcoda.co.il 054-3093096

תשובה

זה ישמע לך הגיוני אם הייתי אומרת "לחיים נורמלים כמו של כולם"? - עבודה, פיתוח תחביבים, נוהל חיים נורמלי.

shosh arie

New member
"חיים נורמליים כמו של כולם"

זה אולי נשמע הגיוני אך מאד כללי ולא מוגדר. מה זה חיים נורמליים? מי מגדיר מה זה נורמלי? לענייננו: מי את מאמינה שאת? מהם הדברים שאת עושה טוב? ממה את נהנית? שוש אריה מאמנת לחיים ועסקים ומאמנת להפרעות קשב וריכוז [email protected] www.vcoda.co.il 054-3093096

אוריק3

New member
כמה הערות ברשותכם..

חלק מהמאמנים החביבים אינם כנראה בקיאים בנושאי הפרעות אשיות והפרעות התהגותיות נרכשות ולכן אולי קיימת "בורות" בתחום. אנשים עם הפרעות אינם יכולים לבצע תיקון פתלוגי אבל בהחלט יכולים (לעיתים בעזרת תרופות מסויימות) ללמוד לחיות עם ההפרעות ולהתמודד איתן בחיי היום יום. אנו רואים זאת בעיקר עם ADD ADHD OCD כאשר בטכניקת אימון/טיפול פילוסופית פסיכולוגית ניתן לשנות את בררת המחדל ממצב ספונטני לכיוון הקוגניציה. ובכך לנטרל את האלמנטים ה"שלילים " התנהגותיים.

isaacm

New member
מאד הגיוני.

תראי מה שוש כתבה לך, ולא סתם. כל אחד מאיתנו רואה "נורמאלי" בצורה אחרת. עבודה, תחביבים, בילויים, מערכות יחסים, התפתחות אישית, אמונות, ועוד. כל אחד מאיתנו הוא מכלול שלם של יכולות, מגבלות, שאיפות, תכונות - את מבינה למה אני מתכוון. יש ים של דברים שאפשר לעסוק בהם, עם כל אחד. נסי לשתף אותנו במשהו שאת מנסה להשיג עכשיו. אולי תספרי על שניים או שלשה דברים שאת מנסה להשיג עכשיו, ותבחרי אחד מהם להרחיב ולהתמקד בו. מה דעתך? תהיי מעוניינת לעבוד על משהו משלך? אשמח לקרא איציק

איציק ושוש

שוש, לשאלותיך מי את מאמינה שאת?- האמת שבשבילי זו שאלה גדול. יש אותי כרגע- מושפעת מההפרעות. ויש אותי בלי ההפרעות, ואני יודעת מי אני. אני מאמינה שאני אדם שיכול להרגיע לאן שהוא ירצה, אני יודעת. אך מצד שני, נכון לעכשיו אני מאמינה שאני לא יכולה לעשות כלום רק בגלל שאני די מרשה להפרעות שלי לנצח אותי, אז אני נשארת "כלום". מהם הדברים שאת עושה טוב?- אירגון. אני מאוד טוב בלארגן ולנהל דברים. אני גם טובה בלדבר, יש לי המון תשובות. אני גם מאוד טובה בלחקור (משעמום חקרתי אין ספור דברים, שנים של למידה). ממה את נהנית? אמנות- כתיבה בעיקר. אני גם מאוד נהנת מניהול שיחות או אפילו ויכוחים. איציק מה אני מנסה להשיג עכשיו? יש לי מטרות מאוד ברורות 1. לצאת לעבוד 2. להתחיל סוף סוף, אחרי שנים על גבי שנים של רצון ללמוד פיתוח קול וללמוד לנגן. אני בוחרת באופציה הראשונה אני אוטוטו בת 23, לצאת לעבוד זה מאוד מאוד חשוב. אני לא אצליח לחיות ככה, אני לא רוצה. אני מאוד מודה לכם על התגובות ועל האכפתיות לכל העונים

isaacm

New member
יפה לך, כמה דברים

יש לי כמה בקשות אלייך (לא ממש בקשות, אבל בואי לצורך העניין נקרא להן בקשות). קחי לך דף נייר וחתכי אותו לחתיכות קטנות (בגודל שיאפשר לך לרשום בצורה ברורה 5-8 מלים). קחי לך שתי קערות (קטנות). רשמי על עשרה פתקים - על כל אחד דבר אחד שאת ממש טובה בו. שימי בקערה הראשונה. רשמי על עשרה פתקים - על כל אחד דבר אחד שממש חשוב לך. שימי בקערה השניה. הניחי את הקערות במקום כלשהו בבים (שלא ייתקלו בהן) את עצמך בצד ימין ואת הערכים שלך לידה בצד שמאל. תודה. תוכלי לספר לנו (או אפילו רק לעצמך) לאן את רוצה להגיע? יודעת, יש תרגיל כזה, אני קורא לו יום שישי של כיף. לא סוף שבוע אבל ממש לפני סוף השבוע: קחי לך זמן להתרגע, דמייני את עצמך בת שלשים וחמש. יום שישי טיפוסי. וספרי לעצמך: איפה את גרה? איך הבית/מבנה/חוה/דירה נראה? כמה חדרים? עם מי את גרה? מה הוא/היא עושה? כמה זמן אתם ביחד? איך הכרתם? יש לך ילדים? כמה? בני כמה? איך הם נראים? איך את לבושה? איך את מגיעה לעבודה? במה את עובדת? עם מי? כמה זמן כבר? תשלימי לעצמך את התמונה בכל דבר שעולה בדעתך, נראה לי שהרעיון די ברור. איך היה התרגיל? עכשיו אני מזמין אותך לעשות את אותו תרגיל שוב - רק שעכשיו את בת שלשים. רואה? את כבר יודעת הרבה יותר! (כי את הרי יודעת כבר מה יהיה בעוד חמש שנים). ואם עכשיו אבקש ממך לעשות את אותו תרגיל כשאת בת עשרים וחמש - הממממ. . . זה מאד יעניין אותי לשמוע איך זה היה לך (אם בחרת לעבור את הדרך). הלאה. מעניין אותי לשמוע קצת על השיגרה שלך, היום. לדעתי - אצלך השיגרה מאד חשובה. איזה דברים את עושה על בסיס קבוע בשיגרה שלך? אילו מהם בבית? אילו מהם בחוץ? איפה בחוץ? כל שתרצי לחלוק - אשמח לקרא. איציק

למעלה