שאלה קטנה

yatsek

New member
העונש הוא קנס כספי או מאסר בפועל

למרות שיש לך טעות בשאלה: על בזיון בית משפט אין "עונש" במובן המשפטי של המילה. יש סנקציה כל עוד אתה לא מקיים את ההחלטה. עם זאת, במידה ותקיים את ההחלטה ייפסק המאסר הואיל ונפסקה הסיבה לקיומו: הניסיון לאכוף עליך קיום הוראות בית משפט.

אנדרי ז

New member
ואיך חיסיון של שר או של ח"כ משפיעה?

האם הכנסת יכולה להסיר לו את החסינות כדי שיבוא על עונשו במקרה של אי קיום החלטת בית משפט?

אנדרי ז

New member
בתור הדוגמא התורנית (תרתי משמע)

למרות שאני בטוח שזאת לא הפעם הראשונה שדבר כזה קורה. בכל מקרה, באתי לכאן רק על-מנת לבקש תשובה עובדתית ולא כדי להצית ויכוח פוליטי, אלא אם אתם תתעקשו.

shaio

New member
תשובה מידיעה כללית

החסינות של שר היא כפולה: מהותית, שאינה ניתנת להסרה, על מעשה שעשה במסגרת מילוי תפקידו כחבר הכנסת; פרוצדורלית, חסינות מפני העמדה לדין, חיפוש, מעצר וכדומה. החסינות המהותית לדעתי אינה רלוונטית, שכן אי-ציות לבית-המשפט אינו מילוי תפקיד כלל, ובפרט לא כחבר כנסת (אפשר לזכור בהקשר זה את שבועת חבר-הכנסת "לשמור אמונים למדינת ישראל ולחוקיה"). החסינות הפרוצדורלית איננה מגינה, לזכרוני, מפני סנקציות בשל בזיון בית-המשפט.

אנדרי ז

New member
כלומר מה שאתה אומר בעצם

שאפשר להעמיד אותו לדין ואפילו לא נדרשת הסרת חסינות לשם כך. האם הבנתי נכון? ומה העונש שהוא יכול לקבל? וגם, כל בית משפט יכול לשפוט אותו? תודה.

לכל מטבע יש שני צדדים

ואם יוודע בציבור על כך שתבעת את כבוד השר "ירום הודו"? כלום לא פתוחה הדרך בפניו - להיפרע ממך בתביעת דיבה, נאמר במיליון או 2? הרי "ירום הודו" שווה במוניטיו לא מעט כסף- מה המצב הכספי שלך?? הסיכוי - סיכוי התוצאה אפשרית, ולמטבע - לפחות שני צדדים. כמה "שווה" פרסומו של מי שתובע תביעה כזו ולאיזה תוצאה פרסומית יגיע? העשוי או עלול הדבר לקרות?

אנדרי ז

New member
אני שאלתי רק מבחינת לשון החוק

מי שיוכל לתבוע אותו בפועל זה ארגון ציבורי מסודר, או מפלגה כמו שינוי שבה אני חבר, ולא אדם פרטי. אדם פרטי מקסימום יגיש נגדו תביעה במשטרה, ולי בטוח אין זמן לזה.

shaio

New member
בזיון בית המשפט.

בית משפט שהורה הוראה שלא קוימה יכול להטיל קנס או מאסר (לתקופה מוגבלת) על מי שלא מקיים אותה, עד שהוא ימלא אחר ההוראה. אלה הליכי בזיון בית-המשפט והם אינם "העמדה לדין". במקביל, הפרת ההוראה היא גם עבירה פלילית. עליה אפשר להעמיד לדין, אבל בשביל זה תנאי מקדמי הוא להסיר את החסינות.

אנדרי ז

New member
שתי שאלות המשך

1. מה העונש על העבירה הפלילית? 2. האם גם עבור הליך המאסר לתקופה מוגבלת דרושה הסרה של החסינות? ותודה על העזרה.

למעלה