שאלה קטנה

SHARON 103

New member
שאלה קטנה

היי, אני מעוניין מאוד לקבל מושג אמיתי בכל מה שקשור למה שמסביבי בכלכלה ואני לא יודע במה להתחיל. קודם כל , אני בן 19 ואין לי ידע בכלכלה בכלל חוץ מכסף בכספומט וריבית עבור פק"מ וזהו בערך... אני רוצה להבין את כל מה שקורה סביבי בתור תחביב חיובי ואפילו הכרחי בימים האלה. אני רוצה להבין למה כולם נבהלים מזה שהדולר יורד כל כך ורוצה להבין יותר גם בכל מה שקשור אליי, להשקעות ולמושגים של כלכלה בבנק וכו'. בקיצור, מאיזה ספר/אתר אני יכול למוד את זה? הרי מידע כללי אפשר לשאול את ההורים וזה בסדר, אבל אני רוצה להבין קצת יותר מזה ולקבל ראייה מרחבית בנוגע לכלכלה. מה אתם ממליצים בתור הדיוט כמוני?

shay6748

New member
עיתונות יומית

אני ממליץ על הדה-מרקר חפש באינטרט ותתחיל להתעניין לדעתי הגרסא המודפסת מוצלחת יותר

randomalit

New member
קניתי אתמול ספר מעניין בנושא

בשם "הדרך אל העוש"ר" מאת יוסי אש ונחמן לידור (קניתי אותו בצומת ספרים אבל אני מאינה שיש גם בשאר הרשתות). גם אני שאלתי את עצמי שאלה דומה לשלך בזמן האחרון (אני בת 21) והחלטתי שאני צריכה לדעת קצת יותר על מה שמסביבי. הספר ברור מאוד ומתעסק בכלכלת המשפחה (לזוגות נשואים, אולי גם עם ילדים), אבל נותן רעיון כללי על המון מושגים מתחום הכלכלה היומיומית שנותן לפחות קצת מושג מה לחפש הלאה. מקווה שזה עוזר.

תתחיל מאבא עשיר אבא עני

או ספר אחר של אותו כותב. רוברט קיואסקי. בדיוק עכשיו סיימתי. ואני יכולה לעודד אותך אם אומר שאתה בדיוק בגיל המתאים להתחיל. כך על פי הספר. בשלב ראשון תחסוך כסף. ותחפש נתיבי השקעה לסכומים הקטנים שתחסוך. אחר כך תתקדם עם הספר ועם החברים בפורומים כאלה. יש גם פורום מקביל.

למעלה