שאלה קטנה..

שאלה קטנה..

אני רוצה להכין את צלי בקר ובצל של רקדנית הרוח רשום רולדת בשר מספר 5 רק אני לא יודעת איזה משקל..... מצורף המתכון: צלי בקר ובצל של רקדנית הרוח רכיבים: רולדת בשר מס` 5 (קונים בסופר) לבקש שיחתכו לפרוסות די עבות. 7-8 בצלים יבשים גדולים מעט שמן כורכום, מרק עוף, מלח אופן הכנה: לשטוף היטב את פרוסות הבשר. לשים בסיר מעט שמן, 2 בצלים חתוכים לרבעים , פרוסות הבשר מים עד שמכסים את הבשר , לתבל במעט מלח (מעט!!!!) ו1/4 כפית כורכום. לתת רתיחה אחת, לנקות את הקצף. להוסיף 1 כף אבקת מרק עוף. להנמיך אש, לבשל עד שכמעט נגמרים המים. להוסיף 5-6 בצלים חתוכים לקוביות אבל לא קטנטנות כמו לסלט, קוביות גדולות חשוב מאוד: עם הוספת הבצל , לכסות את הסיר ולבשל 20 דקות בלי לפתוח את הסיר. זה כל סוד הטעם, האדים הראשונים שיוצאים מהבצלים. אחרי 20 דקות לפתוח, להוסיף מים אם צריך ( מקס` 1/4 כוס כי הבצלים מפרישים מיץ) להמשיך לבשל על אש קטנה כשעה וחצי- שעתיים עד שהבצל ``סחוט`` לגמרי והבשר רך.

למתכון צריך 2 קילו

או שזה פשוט מגיע בנתחים בגודל של 2 קילו ?? אני צריכה את כל הגודל למתכון ?

pirge

New member
את צריכה לבקש במשקל 2 קילו. יש משק

משקלים שונים לנתחים.

תודה רבה ../images/Emo24.gif

וחג שמח !!

silvey

New member
כל הנתחים הקפואים מגיעים במשקל

של בין 1.5-2 ק"ג, בערך. אם תקני נתח קטן יותר, שימי פחות משאר המרכיבים. אני מכינה בחג כמות כפולה של 2 נתחים ואז הבצל והתיבלון=בהתאם. קל מאוד להכין צלי בקר, לאו דוקא מתכון זה - בכלל! אני מוסיפה גם כמה שיני שום, פרוסות גזר להעשרת הרוטב, למשל. קבלי גם מתכון שלי. אולי יעזור לך. ח ג - ש מ ח .

למעלה