שאלה קטנה...

שאלה קטנה...

אני רואה בהבה מקומות שכתוב בוטלג או משהו כזה... מישהו יכול להסביר לי מה זה?

wommer

New member
זה לא בעיקרון

הקלטה, שלרוב היא לא חוקית? גם לרוב בוטלגים זה הקלטה לייב של הופעות. אז זה לא ~ממש~ אלבום..

בוטלג זו הקלטה שנעשתה ללא הרשאה

או הפצה ללא הרשאה של הקלטה שנעשתה בהרשאה. היינו, הקלטות בהופעות, שנעשות למרות איסור לעשות כן, הן בוטלגים. הפצתן של ההקלטות - בין אם בתקליט, אלבום, דיסק, קלטת, או קובץ נתונים, אסורה גם כן. וכן הקלטות אולפן ואחרות, שלא יצאו רשמית - כגון outtakes וכד' - המופצות ללא הרשאת בעלי הזכויות, אף הן בוטלגים.

wommer

New member
אוקיי... :)

אז אממ בואי נגיד ככה: אחי הביא דיוידי של dream theater, של הופעה שהיתה לא מזמן. עליה רשום: official butleg. איזה מן בוטלג רשמי זה יכול להיות? כאילו, רשמי ממי? להקה? הנהלה? חוג אוהדים כלשהו(כי זה כן דיוידי של חוג האוהדים העולמי)איפה ה"רשמי" נכנס פה? כי בד"כ רשמי, זה ההוצאות החוקיות...

אוקיי ../images/Emo13.gif

בשנים האחרונות יש "טרנד" כזה, של אמנים ולהקות, שמוציאים הופעות שלהם על גבי דיסקים או DVD, או סתם מאפשרים להוריד מהאתר שלהם, מתוך הנחה שזה מיועד לאוהדים שרופים, ולא לקהל הרחב. אלו בד"כ נקראים "official bootleg". פרל ג'אם עשו את זה גם כן. אלו אלבומים רשמיים וחוקיים לכל דבר, למרות השם המתחכם. אגב, ניק מייסון דיבר על לעשות דבר כזה גם להקלטות של הפלויד מההופעות, כי לדבריו יש להם ארכיון ענק של הופעות מוקלטות, החל משנות השבעים ועד בכלל.

RoieL

New member
אבל מייסון

לא רצה להפיץ את זה ברשת בלי שידעו שהלהקה היא המפיצה?

וודאי שלא

הוא דיבר על מתן אפשרות לאנשים להוריד את ההקלטות חוקית, מאתר הלהקה או מהסדר דומה אחר.

RoieL

New member
חחחח

כתבתי על זה
יש לי בוטלג "רשמי" של הביצוע שלהם ל- DSOTM

RoieL

New member
אבל זה לא הגיוני

Dream Theeater ביצעו את DSOTM בהופעה, והלייבל שלהם מוכר "בוטלג רשמי" עם ההופעה. וגם הפלויד שיחררו בפולס צילומי בוטלג.

נתתי תשובה לזה במקום אחר כאן

אלו אינם בוטלגים, אלא דיסקים רשמיים. השימוש במילה "בוטלג" נעשה כאן כקריצה לאוהדים השרופים שלהם, בלבד. ההופעה של Dream Theatre שנמכרת ע"י הלייבל שלהם מיועדת בעיקר לאוהדים "שרופים"; כך גם דיסקים עם הופעות של פרל ג'אם, שהוציאה הלייבל שלהם. אלו אינם מוצרים שיהיו להם קונים רבים מהציבור הרחב. וכך גם ב-PULSE, שם הלהקה צוחקת על הבוטלגרים ב- Bootlegging the bootleggers, היינו: אנחנו נכה אותכם בדרך שלכם -בכל שלושת המקרים שציינתי, הסיבה להוצאת ההקלטות האלו באופן רשמי היתה |הדגשה|למנועמכירתם והפצתם של בוטלגים עם ההקלטות הלא חוקיות, מההופעות האלו.

למעלה