שאלה קטנה..

יניבי211

New member
שאלה קטנה..

איפה עדיף ללמוד מדעי המחשב..? מכללה אקדמית ת"א-יפו מכון טכנולוגי חולון מכללת אפקה ת"א מקום אחר בעל דרישות לא גבוהות ושכר לימוד אוניברסיטאי..?

danby

New member
הייתי הולך על מכללת ת"א

הוותק שלהם ע"פ שני האחרים מעניק לתואר שלהם יתרון בשלב הזה. מעבר לזה, בסקר שפורסם לא מזמן שהתיימר לדרג מוסדות אקדמאיים בארץ, מכללת ת"א יצאה באופן מוחלט די גבוה. השאלה ע"פ איזה קריטריונים אתה מתכוון לבחור מקום ללמוד בו? (בהנחה שעלות הלימודים זהה ותתקבל לכל מקום שתרצה).

ron369

New member
והאופ'?

איזה מקום היה לה בסקר? למה שהוא לא ילמד בה?

johnny d

New member
none of which

אם אתה רוצה תואר אקדמאי, ללא דרישות תלמד באוניברסיטה הפתוחה. כך בחשבון שני דברים חשובים: 1. את אופי הלימוד בפתוחה (ואת העובדה שאם לוקחים הנחיה מוגברת זה יותר קרוב ללימודים באוניברסיטה רגילה). 2. התואר אינו קל, ואם אתה לא מתקבל לאוניברסיטה רגילה למדעי המחשב יש סיכוי שלא תצליח לסיים את התואר בפתוחה. (כמובן שיש יוצאים מן הכלל, תלוי בהשקעה שלך בלימודים, אבל ליכולת ההשקעה שלך יש לרוב קשר ישיר למדדים לקבלה לאוניברסיטאות רגילות).

יניבי211

New member
אוקיי אז ככה..

קודם כל תודה על כל העצות. אני מעוניין במכללה בעל שכר לימוד אוניברסיטאי כמו כל אלה שציינתי למעלה בהודעה הראשונה שלי, וכל אלה שציינתי הם אלה שהתקבלתי אליהם.. ולא אמרתי שאני רוצה "ללא דרישות". אמרתי שאני רוצה דרישות לא גבוהות. לאוניברסיטת ת"א ובר אילן לא התקבלתי כי להם יש דרישות גבוהות יחסית. אני מקווה שזה ענה לך ול-danny. נראה לי שבגלל שאני לא רואה הרבה הבדל בין שלושתם אז בגלל הקירבה הגיאוגרפית אני אלך בסוף על המכון הטכנולוגי בחולון.

ron369

New member
זה שלאופ' אין דרישות, לא אומר שהיא

פחות טובה.

GuestOfHonor

New member
../images/Emo127.gif

אני גם הייתי ממליץ על האו"פ אם נראה לך שתסתדר עם אופי הלימודים.

vinney

Well-known member
למה אתה רוצה דרישות לא גבוהות

אם אתה יכול לקבל רמה גבוהה יותר עם דרישות נמוכות יותר (0 דרישות, אם נדייק), באותו השכר?

ron369

New member
הנחה הגיונית בהרבה מקרים,

היא שתנאי הסיום יחסיים לתנאי ההתחלה. זו אפילו הנחה הגיונית, בקשר להרבה אוניברסיטאות. אבל יש יוצאי דופן. למשל, לאוניברסיטה שנמצאת במרכז תל אביב בוודאי יהיה ייתרון על גבי אוניברסיטה הנמצאת בנגב, מבחינת הסטודנטים - זה קרוב. לכן יכול להיות שהדרישות של את"א יעלו בהרבה על אלו של אב"ג, ללא כל סיבה משמעותית.

למעלה