שאלה קטנה.

ne ro

New member
שאלה קטנה.

( אם זה לא קשור לפורום תמחק) איך אתם חושבים שניתן לשפר את תדמיתה של ישראל בעולם? הכוונה. כאחד שעוקב על התקשורת הבינלאומית אני שם לב שישראל נתפסת כצד החזק והרשע והפלסטינים כצד הכבוש והפגוע ופיגועי התאבדות נעשים ע"י אנשים אחוזי ייאוש נגד הכיבוש ( מה שדי נכון).. אבל בכל זאת. למשל: * בטלוויזיה הדנית והשבדית מקרינים כמעט כל שני וחמישי איזה סרט על מחסומים * בהולנד משדרים את גרטה דאוזנברג וגם מראים סרטים על מחסומים * גם הטלוויזיה בקנדה לא כ"כ אובייקטיבית .. .

a e q u i t a s

New member
בטח שכזה קשור לפוליטיקה עולמית

ויש לי כמה תשובות אפשריות... אבל הדבר העיקרי הוא שמדינת ישראל תיקח אחריות כוללת ותפסיק לשלוח דוברים עם אנגלית מקרטעת לאולפני הטלוויזיה של הרשתות הזרות. ישראל לא עושה דברים לא חוקיים, אבל השאלה אך אנו מציגים את הדברים, ופה ישראל נכשלה בגדול, אפילו ההוכחות חותכות שנגלו לעיני המודיעין הישראלי בזמן מבצע "חומת מגן" בדבר צ'קים חתומים על ידי ערפאת לטרור הוא הוצג כראוי לתקשורת הזרה.

ne ro

New member
זה באמת נכון

ההסברה של ישראל בעולם באמת לא עובדת.. ומה לעשות אבל זה מה שרואים בתקשורת העולמית ולמרות שאני אישית תומך בפלסטינים אני חושב שזו ראיית עולם מאוד חד צדדית.

ne ro

New member
ויש לי דוגמאות לעוד הרבה עיתונים

קנדים ארסיים במיוחד ..

ne ro

New member
אתה צריך לראות את הטלוויזיה

ההולנדית.. כל פעם שיש איזה בלאגן בשטחים מיד יש כמה תוכניות עם כתבים ופרשנים לענייני המזרח התיכון ( לא בדיוק ) פרו ישראלים ( בלשון המעטה) ..

ne ro

New member
תראה פעם אחת ..

דייוקים בערוץ France 2 על המצב במזרח התיכון.

a e q u i t a s

New member
הטייה תקשורתית זה מחלה של עיתונאי

הטייה תקשורתית ודיווח שגוי בזדון כתבה עיתונאים זה מחלה של התקשורת, ואנו כמדינה חייבים להתמודד עם המחלה הזו, הן בכלים הסברתיים ואולי אפילו בלחץ פוליטי או משפטי. אבל חשוב להדגיש, שעיתונאי זר הוא בעצם מושפע מדעת הקהל של המדינה ממנו הוא בא, בכל זאת זה פגיעה מהותית בקוד האתי.

ne ro

New member
זה לא הכי נכון..

כי זו לא הטייה זו פשוט אימוץ דרך ודעה של אותו כותב או ערוץ חדשות..

ne ro

New member
וחוץ מזה..

יכול להיות כתב מארץ מסויימת שמדווח בצורה כזאת על נושא מסויים, אבל שדעת הקהל באותה מדינה שונה לחלוטין.

a e q u i t a s

New member
עיתונאי צריך לדווח עובדות

כל אימוץ דעה של צד מסוים אשר משפיע על אוביקטיות שלו - נקראת הטיה עיתונאית.

ne ro

New member
נכון..

אבל במקרה מדובר גם בפעילים פרו-פלסטינים. אז הם לא חייבים להיות אובייקטיבים. וחוץ מזה עיתון יכול לאמץ קן פוליטי כלשהו במאמרים שלו .. ( למשל בעיתון קומוניסטי על המלחמה בעיראק יכתבו שהיא מלחמה של האימפריאליסטים האמריקנים (..).

למעלה