שאלה קטנה

OLYMPIAKOS8

New member
שאלה קטנה

יש לי פיאט פונטו, xtz מודל 2000 השאלה שלי האם יש צורך בחימום מנוע לפני הנסיעה, למי שיש עוד אוטו כזה שיענה בבקשה

Mis Anna

New member
נראה לי שכן

ברכבים ישנים מאוד יש צורך בזה כי האוטו יכול להתכבה בנסיעה בהתחלה כל עוד המנוע לא חם.. לא צריך להגזים אבל לפחות קצת בתחילת נסיעה. במיוחד בבוקר.

be_roo

New member
ממש לא

בשביל מה להטעות אנשים ולענות על שאלה בלי שיש קצה של רקע וידע מתאימים. 1. רכב משנת 2000 לא ממש מוגדר כרכב "ישן מאוד" ממילא. 2. גם ברכבים ישנים מאוד אם הם תקינים אין כל בעיה 3. אין צורך לעמוד במקום ולחמם את המנוע לפני הנסיעה או לפמפם את דוושת הגז כדי להאיץ את החימום. 4. מה שכן צריך לעשות, זה: א. לא להתניע ולהתחיל לנסוע באותה שניה, אלא להמתין כמה שניות כדי לתת לשמן הזדמנות להגיע מהאגן לחלקי המנוע. שוב, מדובר בשניות ספורות] אפשר להתניע, לשים חגורה ולהדליק את הרדיו ואז להתחיל לנסוע בשקט. ב. בדקות הראשונות של הנסיעה לנהוג בצורה מתונה ולא למשוך הילוכים. לא בגלל חשש שהמנוע יכבה אלא כדי להקטין את הבלאי היות והשמן עוד לא התחמם והוא צמיגי יחסית וסיכוך החיכוך שלו קטן יותר אין טעם להגיע לסל"ד גבוה בשלב זה

Daemonlior

New member
טוב לדעת =)

חשבתי שחום דרוש רק למנועי דיזל.. יש עוד סיבות חוץ מהקטע של השמן? (סתם שאדע לידע כללי)

be_roo

New member
מנוע שמגיע לטמפ' עבודה עובד

טוב יותר, גם בגלל השמן וגם נצילות הדלק טובה יותר בגלל הצתת תערובת הדלק. לכן אין טעם לעמוד סתם 5 דקות ובטח שלא לפמפם את הגז, זה סתם גורם לצריכת דלק גבוהה, זיהום (בעיקר אם אתה נמצא בחניון תת קרקעי), ובלאי מיותר. כשאני נכנסת לאוטו אני מתניעה (עם קלאץ' בפנים), חוגרת, שמה את הפאנל של הרדיו, מכוונת כיסא ומראות ואחרי 20 השניות הללו מתחילה בנסיעה רגועה. עוד משהו לזכור, המחוג של חום המנוע עולה יחסית מהר, אבל לשמן לוקח יותר זמן להגיע לטמפ' עבודה, ולכן גם אם המנוע הגיע לטמפ' עבודה, עדיין רצוי להמשיך בנסיעה רגוע למשך כמה דקות נוספות.

be_roo

New member
ואספקט נוסף: הצמיגים

גם הצמיגים מתחממים בעת נסיעה ויש לכך השפעה על האחיזה שלהם. בחלק מדגמים זה מורגש יותר ובחלק פחות, אבל צמיג קר אוחז פחות טוב, אז הזהרו בפניות הראשונות, בעיקר בגשם.

Mis Anna

New member
זה בסדר לא נעלבתי

רק נפגעתי קשות

Mis Anna

New member
יואו איזה שרוטה אני חחח

רק אני קראתי את זה פיאט אונו ולא שמתי לב ל2000??
סליחה על ההטעיה..

Mis Anna

New member
אתה או אני?

כי כתבת "כי גם קראת אונו" התכוונת גם קראתי? יעני אתה חחח?

Daemonlior

New member
לא, הוא התכוון אליך..

כי גם רשמת בהודעה "פיאט אונו" ולא "פיאט פונטו"..

Mis Anna

New member
סיבכתם אותי

התכוונתי שקראתי את ההודעה המקורית אונו במקום פונטו וחשבתי הוא גם קרא ככה בגלל זה שאלתי אם הוא התכוון אלי.. כי למה להגיד "כן כי גם קראת אונו" אחרי שבפירוש אמרתי שקראתי אונו???

Daemonlior

New member
הממ..

אז את סיבכת את שנינו.. אני לפחות הבנתי בהודעה הראשונה שלך שהבלבול היחידי שהתכוונת היה רק לגבי השנה.. עכשיו אני מבין שהיית מודעת גם לזה שקראת "פיאט אונו" ולא פונטו.. =)

8-AN

New member
קיצור...מה שהיא התכוונה זה

שהיא קראה פיאט אונו ולא פונטו ובגלל זה שיערה שמדובר ברכב ישן(אאל"ט המודל האחרון של האונו היה בסביבות ה95 ז"א לפחות 10 שנים על הכביש)

למעלה