שאלה קטנה

LuNa MaJnUnA

New member
שאלה קטנה

נכון רחוב כץ? אני יודעת שהוא על שם מיכל לייב כץ (ווהו קראתי את השלט!), מישהו יודע מה היא עשתה או מי היא היתה בדיוק? אפילו סתם כי באופן כללי זה בערך הרחוב היחיד בעיר שאני מכירה שקרוי על שם אישה..

Bardug0

New member
יש עוד כאלה

חביבה רייך, אנה פרנק, חנה סנש...... לא עולים לי עוד שמות.

LuNa MaJnUnA

New member
אבל חנה סנש ואנה פרנק

אלה שמות שאיכשהו חרוטים אצל כולם. אם זאת מישהי שעד כדי כך לא מוכרת, נראה שהיא עשתה משהו בשביל פ''ת במיוחד.

Moreiro

New member
גם בי עלתה אותה תהייה ../images/Emo121.gif../images/Emo187.gif

ואפילו חקרתי על זה מעט לשיעור אזרחות פעם. אבל זה היה בכיתה ט' אז כבר הספקתי לשכוח, מה חבל

Moreiro

New member
האמ. ../images/Emo121.gif../images/Emo187.gif

"עם מייסדי המושבה נימנה גרעין של יהודים אמיצים, שעסקו בשמירת המושבה ושדותיה והיו למופת בעוז רוחם. שומריה ואיכריה הראשונים היו: יהושע שטמפפר, יהודה ראב, יעקב זרמתי, דאוד אבו יוסף, מיכל לייב כץ, סנדר חדד, מנדל קופלמן, אברהם שפירא ואחרים. "

Moreiro

New member
היא לא היחידה ../images/Emo121.gif../images/Emo187.gif

לפני כמה שבועות יצא ואיבדתי את דרכי בתחנה מרכזית ולא הצלחתי לצוא את התחנה הנכונה של האוטובוס [אני כשרון, מה לעשות
], אז בחרתי באקראי כיוון [שלמרבה המזל היה הנכון
] והתחלתי ללכת בו בתקווה שהוא אכן יוביל אותי לאיזור מוכר. כל הסיפור המיותר הזה רק בשביל לומר שבדרך נתקלתי בשלט עם תמונה של איזו מישהי ושם, הספקתי כבר לשכוח, ורשום משהו כמו "הידעת? גם היא הקימה את פתח תקווה" או משו כזה, שאומר שלא רק שטמפפר וכל הבלאגן עשו את זה. אה נזכרתי, הכותרת היתה "שטטמפר בא, וגוטמן בא, וגם ________[השם של ההיא]". ואז תמונה ובלה בלה.

YaEloNeT

New member
סבתא של סבתא שלי אחת כזאת ><.

באמת נו *0*. מרים זפרן. יש איזה 15 שלטים שלה ברחבי העיר, אוצו רוצו לחפש
. היא היתה פמניסטית במשרה מלאה
. אני? פה?! מה פתאום... רק קפצתי לסגוד קלות לשירי :) ומזלטוב מורן^^.

Moreiro

New member
מצד שני ../images/Emo121.gif../images/Emo187.gif

"בשנת 1896, נבנו בתיו והוא יושב מחדש. מתיישביו סבלו הן מחבלי הקליטה כאיכרים ומחסור במים, הן מהתנכלויות הערבים והן מנהגי המשטר הטורקי (אחת מצרותיהם, מנהג ה'עושר' [מלה טורקית-ערבית לתשלום עשירית היבול לשלטונות]. איכריה פנו אל אחד העסקנים, רבי מיכל לייב כץ, וביקשוהו שייסע להם להיפטר מצרת ה'עושר'." אני חושבת שההודעה הקודמת היתה יותר הגיונית

שיעור אזרחות של כיתה ט ../images/Emo99.gif

לימד אותנו המנהל (הייתי בט-5) זה היה שיעור מגניב שחקרנו את עירנו ואת מדינתנו בגוגל

Moreiro

New member
כן, גם אותנו [אותו מנהל מן הסתם]

אם כי הוא דווקא רצה שנחפש בגוֹגוֹל
ולימד אותנו [כאילו שלא ידענו. וכאילו שזה באמת היה נחוץ] לפרמט דיסקטים ואת ההגדרה של כיסאO__O

מיכל שב

New member
הנה - מתוך אתר עירית פ"ת

כץ מיכל ליב נולד תר"ו בהונגריה, מת תרפ"ג בירושלים. גבור היה האיש, יהודי גאה, ולא פעם לימד "דרך-ארץ" את הערבים והחיילים התורכים. כשנקנה שטח האדמה הראשון ליסוד פ"ת עלה יחד עם המייסדים על הקרקע, למד ערבית על בוריה ושימש עזר רב למתישבים גם בישובים אחרים. כבדהו בכל ישובי הארץ והעריצוהו על עוז רוחו ואומץ ליבו. עסק בהעלאת יהודים לארץ ישראל שלא ברשות. רכש את האדמה שעליה נבנתה עין גנים. המלצה חמה - באתר של עירית פ"ת (שנמצא כמובן בקישורי הפורום) ניתן לקרוא על כל רחוב.

למעלה