שאלה קטנה

קרם פטיסייר תפוזים

250 מ"ל חלב קורט מלח אבקת וניל/תמצית וניל/מקל וניל 3 חלמונים 60 גר' סוכר 40 גר' קמח 20 מ"ל מיץ תפוזים גרירת תפוז מרתיחים את החלב עם המלח והוניל. לקראת סיום ההרתחה מוסיפים את מיץ התפוזים (לא בזמן הבישול, כי אז התופזים נותנים טעם מריר מידי). אפשר, עם סיום ההרתחה, להוסיף גם טריפק סק או גרנד מרינייה. בד בבד עם ההרתחה מקציפים את החלמונים והסוכר. עם סיום ההקצפה, מכניסים את הקמח, ומערבבים למסה חלקה. כאשר החלב רותח, מוסיפים למיקסר עם הביצים והקמח, מערבבים טוב, ומחזירים לסיר (נקי, לא זה שהרתחנו בו את החלב קודם) ולאש. מערבבים עד שנוצרת בועה של סמיכות, מצננים ומזריקים לפחזניות. בזמן הצינון רצוי מאוד (אפילו חובה) לכסות את הקרם בניילון נצמד, אחרת הוא מקבל קרום צמיגי.
 
למעלה