שאלה קטנה...

babykeren

New member
שאלה קטנה...

היי, אני אומנם מהמועצות תלמידים "של משרד החינוך", אבל אני באה בתור תלמידה... מי אתם? ממי אתם מורכבים? האם אתם מייצגים את כלל הנוער ואיך? אשמח אם תענו לי... תודה... קרן סובול

wizibusy

New member
שלום,

זה בסדר גמור שאת ממועצת התלמידים "של משרד החינוך", אנחנו נשמח לקבל אותך
אנחנו בני נוער מכול רחבי הארץ,מכלל שכבאות הגילים. אנחנו מייצגים את כלל הנוער, אנחנו נותנים מקום פתוח וקשוב לבני הנוער ובכך מייצגים אותו. בכללי אנחנו ממתקדמים לעבר מדיניות של התפקדות לארגון התלמידים, מועצות תלמידים עירוניות ובית ספריות יוכלו להתפקד לארגון התלמידים כארגון גג שיחליף את מועצת התלמידים הארצית. אנחנו כרגע עדין דנים בנוגע למדיניות זו, ואנחנו כבר בקשר עם כמה יו"רי מועצות תלמידים, בקרוב תתקיים פגישה ביננו ואז נחליט סופית על המדיניות. אך לפי איך שזה נראה אנחנו מתקדמים לכיוון הזה. מאיזה מועצת תלמידים את?

babykeren

New member
כנס...

אני אענה לך בכל הכנות בלי לפנות אליכם כאל אוייבים, אני פשוט אהיה אובייקטיבית. זה נחמד לדבר בסיסמאות, ככה גם ראיתי בשתי הכתבות... את המשפט "מועצת התלמידים (לשם דוגמא) היא גוף א- פוליטי שמטרתו לפעול לטובת התלמידים ולייצג אותם...." גם אני מכירה ומשננת שנים, תאמין לי שמתישהו המשפט הזה יימאס, פשוט בלט מאוד בשתי הכתבות (שד"א היו כמעט זהות חוץ ממילה או שתיים). דבר שני... אתם אומרים שיש מכל הארץ, זה באמת ככה? פשוט דיי קשה לי להאמין, האם יש לכם מכל המחוזות נציגים? גם מהמגזר הערבי? (שד"א נחשב למגזר גדול) במועצה יש שמות של יו"רי מחוזות, לכם יש דבר כזה? אני כבר בארצית... מחוז י-ם, וסליחה שאני מתקיפה פשוט אני מזכירה לכם את כל הארגונים שקמו כנגד הארצית.... ונכשלו...

wizibusy

New member
אנחנו, לעומת מועצת התלמידים.

לא פועלים בצורה הזאת. אנחנו לא פועלים בצורה של נציגים ממחוזים שונים וכו'. כמו שכתוב, אנחנו לא מתיימרים להחליף את מועצות התלמידים העירוניות,הבית ספריות, והמחוזיות. אנחנו שואפים להחליף את מועצת התלמידים הארצית. בבקשה תעייני באתר הארגון בה"דרך", תראי שחלק המדרך שלנו היא בעצם התפקדות לארגון התלמידים כארגון גג חלופי למועצת התלמידים הארצית. זו השיטה. אני כבר הייתי נוכח במספר ישיבות של מועצות מחוזיות, ואני מצטער מאוד, אבל זה פשוט בדיחה מה שהולך שם, לצערי. יש רצון טוב לפעמים, אבל לרוב הוא מתבזבז. השיטה שמועצת התלמידים הארצית מפעילה לא עובדת. ובנוגע לשינון, את יכולה לשנן את זה בנוגע למועצת התלמידים, אבל זה ישאר רק שינון, כי אין בזה אמת וחצי אמת. כאן בארגון החדש הזה, בארגון שקורה לשינוי חברתי-חינוכי אמיתי זה באמת קיים. כן אנחנו ארגון בחיתולים, אבל לכול דבר יש התחלה, וההתחלה שלנו עד עכשיו הייתה מעולה. אני אשמח אם יהיה ביננו שיתוף פעולה, אם לא עכשיו, אני בטוח שבעתיד. השאלה שאת צריכה לשאול את עצמך, היא לא האם הארגון הזה פועל, כי הוא פועל בחודשיים האחרונים יותר טוב ממה שמועצת התלמידים הארצית פועלת כבר הרבה שנים. את צריכה לשאול את עצמך עד כמה את מרוצה ממועצת התלמידים הארצית, עד כמה יש לך כוח לשנות, עד כמה את מקבלת מספיק ממשרד החינוך. והאם מה שמשרד החינוך מספק לכם היא אשליית כוח. אני כבר דיברתי עם מספר יו"רים של מועצות עירוניות,בית ספריות,מחוזיות וכו', בנוסף גם דיברתי עם אנשים שהיו בארצית - מכולם לא שמעתי תמיכה או אהדה למועצה. כמה אפילו התגלו כעסקנים שבעצם נשארים שם בגלל הכיסא, שבעצם מרוקן מתוכן. מה שכן, אני חייב להגיד שיש לכם מספר אנשים מדהימים, אני מתאר לעצמי שאת אחת מהם, ואני בתקווה שהאנשים האיכותיים האלו ירצו לקדם משהו חדש, שקורא לשינוי רציני בחינוך בישראל.

niromy

New member
אנחנו שואפים להחליף

את מועצת התלמידים הארצית?? אני אישית נציגה של מועצת התלמידים של בית הספר שלי, אומנם לא נציגה ארצית ורק של בית ספר אבל אני לא שואפת שהארגון יחליף אותה. אני גם לא רואה בפעילות שלי כאן סתירה לפעילות שלי במועצת תלמידים. אני רוצה לשנות ולהשפיע ומועצה/האירגון זו רק הדרך. אני חושבת שבשורה התחתונה למי שחבר במועצות ולמי שחבר באירגון יש מטרות דומות (בחלקן גם זהות) ואנחנו רוצים לשפר את החינוך בארץ ועוד מספר דברים שפועלים לא כשורה. אני אהיה שמחה אם האירגון ישיג את המטרות האלו אך באותה מידה אהיה שמחה אם המועצה תשיג אותם. אני לא חושבת שאנחנו במעיין תחרות.. אני פשוט חושבת שבכל מה שקשור לבית הספר שלי אני אשפיע יותר דרך המועצה ובעניינים יותר גדולים אני אוכל להשפיע יותר דרך הארגון מקווה שהצלחתי להבהיר מה אני חושבת ולא הסתרבלתי יותר מידי :\

wizibusy

New member
יש שאלה עקרונית בנוגע

למנדט שיש ל"ארגון התלמידים". השאלה שכול יו"ר של מועצת תלמידים בית ספרית ועירונית היא האם מועצת התלמידים הארצית עושה מספיק? האם נותנים כוח? האם אפשר לדבר בחופשיות? האם מתקדמים לאיפשהו? הדברים שהארגון והמועצה עושים בחלקם לא עומדים בסתירה, אך הארגון הזה קם עקב חוסר המעש של המועצה הארצית, חוסר הייצוג שלהם, וחוסר האמונה בציבור בהם. אני מקווה שהסברתי. ראי זאת ככה, רק דוגמא : האצ"ל יצא מההסתדרות הכללית והקים את ההסתדרות הלאומית, זה בערך המודל שלפיו אנחנו עובדים, כמובן לא במדיוק במאה אחוז. מה שאנחנו בעצם מייצגים זה ארגון גג חלופי למועצות התלמידים העירוניות והבית ספריות.

niromy

New member
אבל..

אתה שואף להחליף את מועצת התלמידים?? כי אני חושבת שזו טעות.. כי התרומה המקומית (הבית ספרית) של מעוצת התלמידים חזקה יותר מהתרומה שיכולה להיות לאירגון, דווקא בגלל שהמועצה בנויה אחרת..

wizibusy

New member
שוב,

מועצות התלמידים העירוניות והבית ספריות לא יוחלפו, ואין שאיפה שכזאת. אנחנו נפקוד את המועצות הקיימות, העירוניות והבית ספריות, לארגון גג חדש, ארגון התלמידים. המועצות ימשיכו לתפקד, ואף יתחילו לתפקד יותר טוב. הגוף היחידי שאנחנו שואפים להחליף זה את מועצת התלמידים הארצית. אני אשמח לענות על עוד שאלות

niromy

New member
אוקיי סבבה

פשוט לרגע חשבתי שאני ממש לא מסכימה עם האירגון ושאיפותיו חח :)

Alladin007

New member
יש לך עוד פחות משנתיים להיות תלמיד

אתה חושב שבפרק זמן הזה תוכל להקים גוף תלמידים מבוסס? לפי מה שידוע לי מועצת התלמידים והנוער הארצית קיימת למעלה מעשור.. תשמע אני באמת חושב שאתה מוכשר והכל ושבאמת איכפת לך. אבל אני לא מבין למה אתה לא מנסה לשנות לטובה את מה שקיים? יש לך את האפשרות להיבחר לפי גלגל המועצות למועצה הבית ספרית ומשם לעירונית, מחוזית ואז לארצית. גלגל המועצות נועד לגרום לכך שרק הטובים ביותר מגיעים להיות חברים בארצית. זה נשמע לי כמו ילד שמנסה להרכיב פאזל ולא מצליח, מתייאש ומתחיל פאזל חדש במקום לנסות לגמור את הפאזל הראשון.

wizibusy

New member
תשובות.

קודם כול הארגון הזה כך שהוא ימשיך להתקיים לאחר שאני אעזוב, זו תהיה עבודה קשה, אבל אפשרית. כבר עכשיו יש מישהי שהיא בשנה מתחתי, מאוד נמרצת ומאוד מוכשרת, זה כבר נותן לארגון שנה נוספת לאחר שאעזוב, וזה משהו שהשגנו בפחות מחודשיים. אני בטוח שיש עוד הרבה בני נוער נהדרים שירצו לקחת את המושכות בבוא היום. מה שגם עדיף שנתיים של מהפכה בחינוך, מאשר שנתיים של הדרדרות דרסטית בחינוך. אני קיבלתי את המנדט מבית הספר שלי ללכת למועצת התלמידים המחוזית אך החלטתי לבסוף שלא לשלוח את הטפסים, זאת מכיוון וכבר התגבשה לי דעה מסודרת לגבי דרכי הפעולה או יותר נכון חוסר הפעולה של מועצת התלמידים הארצית. לכן החלטתי לא להיות שותף לגלגלים השונים של המועצות. אני חושב שארגון תלמידים חזק,יציב,ומייצג נחוץ במדינת ישראל, ואני מקווה שאני וחבריי נוכל לקדם את הארגון והחינוך בישראל בכלל. הרבה פעמים צריך לנסות לשנות את המערכת מבפנים אבל במקרה הזה החלטתי ללמוד מקודמי שלא הצליחו להזיז שום דבר במועצת התלמידים הארצית, שמעתי דעות רבות מהרבה אנשים. גם אנשים שפרשו, גם אנשים שלא רצו להתקבל למועצה הארצית, וגם מאנשים שכבר במועצה הארצית ובעצם רק מחממים את המושבים שם. יש מועצות תלמידים עירוניות ובית ספריות שעושות עבודה נהדרת, אני מקווה שמרבים ירצו להצטרף לארגון הגג החדש, ארגון התלמידים.

Alladin007

New member
שמע אחי

זה נשמע כמו איזשהו פרק בסדרה "פינקי והמוח" שמנסים להשתלט על העולם. זה לא יעבוד לך בגלל כמה דברים ובעיקר בגלל הכסף שאין. אתה יודע כמה כסף מושקע במנהיגות הנוער? מאות אלפי שקלים אם לא מיליונים. סמינרים של מנהיגות עולים הרבה מאוד כסף והם מרכיב חשוב בהכשרת הנציגים במועצות סמינרים כאלה עולים הרבה מאוד כסף. חוצמזה מדובר פה על משרדים של ממש שמתוחזקים באופן שוטף ויש בהם את כל הציוד שדרוש לעבודה שוטפת של המועצה. אל לכם להסתמך על כך שהתלמידים ישלמו מכספם וזה מה שיחזיק את הארגון שלכם מבחינה כלכלית.

Alladin007

New member
בנוסף: הודעה לכל התלמידים בירושלים

יש מי שדואג לכם! מועצת התלמידים והנוער העירונית ירושלים דואגת ומטפלת בפניותיכם כבר למעלה משבע שנים. המועצה מייצגת את התלמידים ובני הנוער בירושלים מול גורמים חיצוניים כגון העירייה, בתי ספר, גופים ממשלתיים ועוד. תלמידים שזכויותיהם נפגעו מוזמנים לפנות אלינו בכל ימות השבוע דרך אתר האינטרנט של המועצה (מצורף קישור). בנוסף, מועצת התלמידים והנוער העירונית מביאה אליכם מידי שנה את פסטיבל בירת הנוער, תחרות פזמון תיכון ועוד הפקות לנוער. גם בחופש אנחנו פועלים בשבילכם. למידע על הפרויקטים השונים של המועצה ועוד אתם מוזמנים לגלוש לאתר האינטרנט שלנו שכתובתו: http://www.y-jer.org אסף מועצת התלמידים והנוער העירונית ירושלים

wizibusy

New member
מאיפה לך שאין לנו מימון../images/Emo13.gif?

יש הרבה דברים שלא ידועים לך, או לתקשורת. הרבה יתגלה בהמשך, הרבה. ד"א בכללי אני לא חושב שזה ראוי שתפרסם כאן מודעות של מועצת תלמידים ירושלים, אך מכיוון ובכללי אני רוצה שמועצות התלמידים יעבדו אני ארשה זאת. אני עדין לא בטוח בנוגע למדיניות ארוכת טווח.

Alladin007

New member
ממה שהבנתי

אתם פונים לחברות מסחריות שירתמו לארגון ויתנו את חסותם עליו. מן ארגון "מיונז תלמה" התלמידים. והאמת אני ממש שמח שיש התעוררות של תלמידים שמבקשים להיות מעורבים וזה דבר מבורך! בין אם אתם במועצה הארצית ובין אם אתם בארגון הזה. בכל מקרה, אני חושב שיהיה לכם נורא קשה להגיע לבתי הספר בדרכים המקובלות, מניסיון.

meitush123

New member
הבעיה היא

שכמו שאני שמה לב זה די בעיה להיות שותף כאן ומעורב אם אתה לא מתל אביב

הומ...

אני מרמת הגולן, ים (מנהל הפורום ויוזם הארגון) הוא מראש פינה, אומנם אנחנו דוגמאות קיצוניות במעט, אבל יש גם אחרים שבהחלט לא גרים בתל אביב.

wizibusy

New member
חחח../images/Emo13.gif כמו שאבוקדו אמרה../images/Emo13.gif

אני מראש פינה...היא מרמת הגולן, בטח שבטח לא תל אביבים. מה שכן זה דורש הרבה רצון ועבודה קשה מהבית, וגם מדיי פעם נסיעות לתל אביב, אבל זה שווה בשביל החינוך שלנו.

למעלה