שאלה קטנה

dharani

New member
שאלה קטנה

איך הכינוי הבוטני לכל מישפחת הצמחים שמיצרים גזעים מעובים כגון פיקוס פלמרי, אדניום, נולינה, ועוד

איתן em

New member
תשובה לdharanhi

שלום ארי,הצמחים האלו נקראים צמחי קודקס.caudiciform',המאפין שלהם הוא התעבות הגזע בחלק התחתון (מעל פני האדמה) בצורה של "בצל", יש לי צמחים כאלו באוםף ,חלקם באדמה וחלקם בעציצים.מלבד המינים שהזכרת , יש לי עוד צמחי קודקס מיוחדים ונדירים. אני מתכוון להעלות תמונות בקרוב מצמחים אלו,גם "כבונסאי" על אף שהדעות חלוקות על היותם ראויים להקרא ולהחשב כ בונסאי. להבדיל מהברכיכיתון שמגדלים בארץ כשהוא חשוף שרשים,הצמחים האלו מופיעים כך בטבע כיצירי כפיו. כל טוב מאיתן

dharani

New member
בונסאי קודקס כן הוא לא

לתשובה כנסו בגוגול תמונות ותקבלו את התשובה bonsai.caudiciform' יש ליראות את האתר בישיבה

סן תאי

New member
בונסאי לא

ממש לא הייתי מכניס תחת השם בונסאי, אבל באמת דברים מוזרים ומעניינים יש בתחום הקקטוסים/סיקולנטים

איתן em

New member
בונסאי כן -או לא

בוקר טוב לכלם, גלשתי באתר התמונות של גוגל,יש לעשות הפרדה בין צמחי קודקס (caudiciform(סוקולנטיים וקקטוסים ,לבין צמחי קודקס -שנחשבים לעצים לכל דבר ,גם לפי הקריטריון הבוטני. ficus petiolaris' ficus palmeri'bombax ellipticm 'bursera fagaroides'bursera microphylla'pachycormus discolor'moringa ovalifolua'ועוד"... אלו עצים המתנשאים לגובה של יותר מ 10 מטרים,והמכנה המשותף המייחד אותם -הוא היותם בעלי קודקס,כלומר ההתעבות בתחתית הגזע. אי לכך יש לעשות הפרדה לבין קבוצות שונות אלו. הווי אומר:יש הבדל גדול לבין צמחי קודקס סוקולנטיים וקקטוסים ושיחים- לבין צמחי קודקס שהם עצים. ולכן הוויכוח לפי מיטב הבנתי על ההגדרה -:בונסאי כן ,או לא? נשאר פתוח. בברכת יום-טוב ,איתן

kfirik

New member
אם כך.

אמר ידידינו איתן "יש לעשות הפרדה בין צמחי קודקס (caudiciform(סוקולנטיים וקקטוסים ,לבין צמחי קודקס -שנחשבים לעצים לכל דבר ,גם לפי הקריטריון הבוטני." אם ככה אז האם בונסאי שעשוי משיח (הדס,רוזמרין וכו'..) יכול לפי דעתך להיקרא בונסאי? מה אתה חושב? האם יש חשיבות להגדרה הבוטנית בבחירת הצמח? האם בונסאי חייב להיות מעץ? או שמא להיפך,מכל צמח שיוכל להיראות כעץ עתיק יומין בטבע כולל סיקולנטים? אני התרשמתי מאוד מהתמונות,אכן צמחים מדהימים!!!. תודה ויום טוב כפיר.

איתן em

New member
תשובה "לאם כך"

שלום כפיר,לא כך אמרתי ,כי אם כך אמרתי:יש להפרוד לבין שתי הקבוצות של צמחי הקודקס(caudiciform)'צמתי קודקס שהם סוקולנטים,שיחים וקקטוסים,- לבין צמחי קודקס שהם:נחשבים לעצים!!! שכן צמחי הקודקס (קקטוסים,סוקולנטים ושיחים)שלא אציין כרגע את שמותייהם,הם לדעתי קבוצה נהדרת בפני עצמה ובזכות עצמה,שאני עוסק בגידולם מזה הרבה שנים,אבל בהחלט מקובל עלי הספק באם יש לקרוא להם -בונסאים. לעומתם הקבוצה השניה של צמחי הקודקס העציים,אלו כבר לעניות דעתי קטגוריה אחרת. לדעתי הצנועה ,בעיני הם נחשבים לבונסאים,למרות שהרבה מגדלי בונסאי יחשבו אחרת,ולכן בעיני-הווכוח נותר פתוח. בדברי התייחסתי אך ורק לצמחי קודקס למיניהם,ולכן תמוהה בעיני וגם קצת מוזרה טענתך כאילו אני פוסל צמחים סוקולנטיים או שיחים אחרים על היותם בונסאים! נהפןך הוא- להזכירך,גס בתמונות ששלחתי בפורום,הצגתי סוקולנטים כמו: ieuphrbia balsamifera " portulacaria afra ועוד... בפרוש כבונסאים.!!! "ושיחים"כמו ערערים אף הם כבונסאים!!! ולכן טענתי היא שיש להפריד איפה בין שתי הקבוצות של צמחי הקודקס. יום- טוב איתן

איתן em

New member
הבהרה נוםפת לאם כך

יש הבדל מהותי בין צמחי קודקס (םוקולנטים ,קקטוסים ושיחים).לבין צמחי םוקולנט ,ושיחים שאינם צמחי קודקס. עדיין לא זכיתי לראות ערער שהוא קודקס,או רוזמרין שהוא קודקס וכו" אשמח מאוד באם מישהו יוכל להראותם לי!!! איתן

סן תאי

New member
מבחן התוצאה

אני חושב שהוא המבחן הנחוץ לצורך הגדרתו של עץ/שיח/סקולנט כבונסאי ולאו דווקא קיטלוגו הבוטני.

איתן em

New member
מבחן התוצאה

אני חוזר איפה שנית-אין לי כל מחלוקת בהגדרת צמח כבונסאי, אני התייחסתי אך ורק לצמחי קודקס.caudicifurm.וכפי שאתה בעצמך ציינת: "בונסאים הם לא" ולכן עשיתי את החלוקה המתבקשת,לשתי הקבוצות של צמחי הקודקס. לעניות דעתי ,ואני חוזר שנית:בעיני צמחי הקודקס העיציים הם בונסאים לכל דבר- לעומתם,צמחי הקודקס האחרים כגון:םוקולנטים ושיחי קןדקס שונים אף הם בעיני נחשבים לבונסאים,אבל ישנה על כך מחלוקת גורפת. יום-טוב ,איתן

kfirik

New member
אם כך הכל בסדר../images/Emo20.gif

איתן היקר,שמחתי לקרוא את הבהרתך,הנני מצטרף במקביל לדעתו של שגיא שכן מבחן התוצאה קובע...אם הצמח ניראה כעץ או לא ולכן אין מחלוקת בינינו. תודה כפיר.

למעלה