שאלה קטנה...

JessicaRabbit

New member
שאלה קטנה...

מישהו יכול להסביר לי קצת על תפקיד קש"ח... מה זה? מה עושים שם? תודה לכל העונים!

בגדול מאוד-

קש"ח (חטיבת קשרי החוץ) אחראית לקשרים של מדינת ישראל עם הנספחים הצבאיים של מדינות שונות - ועל הנספחים הצבאיים שלנו במדינות השונות. היחידה מחולקת לאיזורים (לא זוכר את השם המקצועי) שמטפלים באירופה, צפון ארה"ב ואמריקה הלטינית ועוד משהו (א.א.א?). יש ליחידה מרחבים שונים בארץ בגבולות. בלבנון, מצרים, ירדן וסוריה.. הם מדברים עם הצבאות השונים ועם האו"ם...

זה בעצם אומר......

שצריך נתונים מאוד מאוד ספציפיים לתפקיד, נכון? או אולי פרוטקציות מאוד חזקות? :) עמי

הממ.. לא ממש...

תאכלס, יש שם מלא תפקידים. התפקידים הנחמדים יותר מיועדים לדוברי שפות שונות ברמה רהוטה/שפת אם.

Tomak19

New member
דורון, אתה מפר את כללי ב"מ

אתה לא אמור לגלות פה לפני כל את החלוקה למדורים בחטיבה שלי(מזל גם שאתה לא יודע בכלל על מה אתה מדבר ואתה דיי מדבר שטויות בקשר לקש"ח), אתה לא רוצה שאני אקרא למחב"ם נכון??

Dizen

New member
אהלן לך ../images/Emo13.gif

גם אני הולכת להיות בקש"ח. אבל אני לא בטוחה מה אני יכולה להגיד כאן, ומה לא... דברי איתי במסרים. בכל מקרה בגדול- מדברים עם כל מיני או"ם ודומיהם... דרושה שליטה טובה בשפה זרה כלשהי.
להסתדר בשני טורים ולזוז לכיוון האודיטוריום
ותעשו את זה... לא לאט

Tomak19

New member
את לא קש"ח קש"ח

את קש"ח ששייך לגוף צה"לי מסויים, זה לא בדיוק קש"ח...

Dizen

New member
אני לא יודעת על מה אתה מבסס

את מה שאתה אומר. אני יודעת בדיוק לאן אני שייכת. ולראיה- אני כנראה עושה את הקורס איתך ביום ראשון...
אין לי זמן

Tomak19

New member
מוזר, מאוד מוזר

את בטוחה שאת הולכת לאמ"ן קש"ח ולא לקש"ח? בדרך כלל אנשי קש"ח של גופים צה"ליים לא עושים קורסים קש"חיים רגילים. אם את נכנסת לחטיבה- ברוכה הבאה!!!

Dizen

New member
כן, אני בטוחה.

אני עושה מסלול קצת לא שגרתי... אני לא יודעת לאיזה חטיבה אני נכנסת... אין לי מושג
"הייתי רוצה לפרוץ לך את המיצרים..."

Tomak19

New member
טוב, אז את כנראה מצטרפת לחטיבה

שלי(ברוכה הבאה...) ולא, אנחנו לא שייכים לאמ"ן... אל תדאגי, בקורס תלמדי הכל וחוץ מזה אני אשמח להסביר לך מה שאת צריכה(תזכרי שאני בתפקיד שלי חודשיים וחצי, בלי קורס).

tty2

New member
גם במסרים אסור להגיד את...

מה שאת מתכוונת להגיד! זה מסווג!

Dizen

New member
אתה בכלל לא יודע

מה אני הולכת לומר לה במסרים...
טיזי

Tomak19

New member
אני בקש"ח

קש"ח מחולק ל2 חלקים- קישור- אלה שאחראים לקישור בגבולות למדינות\ארגונים הרלוונטים, ויש את קש"ח- שאחראים על קישור לנספחויות השונות בארץ. יותר מזה אני לא יכול לפרט... אבל אם את באה למיונים אצלנו בחטיבה אני אשמח להרצות לך קצת(מקווה שלפני יום ראשון- יום ראשון אני מתחיל קורס קש"ח על תקן בסיס סגור...). כדי להיות קשח"ניקית את צריכה אנגלית טובה ולהיות מסוגללת להתמודד עם הרבה דברים בבת אחת, ואם את מתעניינת ביחסים בין לאומיים ועונה על הדרישות הנ"ל זה המקום בשבילך.

אין כזה דבר "תקן בסיס סגור".

בסיס סגור אלו תנאים. אמור "תנאי בסיס סגור". יא "מדבר שטויות" שכמותך. (להמשיך למצוא כל מקום שבו אתה לא מדייק?)

Tomak19

New member
זה כן על תקן בסיס סגור, כי זה

מתקיים בתנאי בסיס סגור. כיוון שמתקיים הכלל- סגירת שבוע בבסיס, זה נחשב על תקן בסיס סגור. וכדאי שתתחיל להרגע, אלפי אנשים עוברים קורס קצינים כל מחזור, ואין אף אחד מתלהב כמוך... זה שעברת את הקורס לא הופך אותך לאלוהים חיים, הגיע הזמן שתקלוט את זה...

למעלה