שאלה קטנה..

Noams11

New member
שאלה קטנה..

עשיתי מודל מעיסת נייר ועל מנת לתת מרקם חלק מרחתי שפטל אמרקאי ו...עכשיו נוצרים לי סדקים. למה??? מה עלי לעשות על מנת להיפטר מהם?

lilachh

New member
זו הסיבה שאני לא מחליקה עיסה

עם שפכטל ודומיו.......אין מה לעשות, לפעמים זה נסדק ולכן אני לא לוקחת את הסיכון...כנראה בגלל לחות/רטיבות..אני הייתי ממלא את הסדקים בעיסה מאוד משחתית ופעם הבאה מוותרת על החלקות עם חומרים כאלה, למרות שיש לא מעט שמחיליקים עם שפכטל ודומיו ואין להם שום בעיה, אבל אין מה לעשות זה חומר בעייתי למטרה הזו.

lilachh

New member
אני עושה כך:

כשהעבודה עוד רטובה טובלת את היד בדבק טפטים ועוברת על העבודה, זה מחליק יופי. אם עדיין אחרי הייבוש את לא מרוצה יש אפשרות למרוח ג'סו, לשייף במידת הצורך ולמרוח עוד שכבה במידת הצורך, כך עש קבלת החלקלקות הרצויה לך. אישית אני לא אוהבת מראה חלק לגמרי כי אני אוהבת ש"מרגישים" את העיסה ולכן אני דווקא אוהבת את המראה המעט מחוספס.

michallev

New member
זו בעיה דומה למה שקורה עם פוסטר

ומשחת עיצוב. הנייר סופג נוזלים ומתייבש לאט יותר מהחומר. כתוצאה מכך, השפכטל מתייבש על שטח מסויים, רטוב עדיין, וכאשר הניר מתייבש הוא מתכווץ, ואז נוצרים סדקים. תופעה דומה מתרחשת כאשר יוצרים מסגרת שפכטל מסביב לפוסטר המודבר על קנבס או עץ.. תשאלי את המנוסות...

Noga222

New member
לא ממש קרה לי אבל...

תמלאי את הסדקים בעוד שפכטל. אני מיחה שהסדקים קטנים ולא ואדיות רציניים, ולכן קחי קצת על האצבע ותמרחי על הסדק עד שיתמלא. נראה לי שלא יראו בכלל שהיה שם סדק...

1 כרמלית

New member
לי אמרו להחליק את נדמות עם דבק

פלסטיק או דבק דפט אני יחלקתי עם דבק פלסטיק והאצבע

למעלה