שאלה קטנה

שאלה קטנה

למה יש לי את ההרגשה שלאנשים עילגים יש זכויות יתר בפורומים? גם לאנשים שלא מתעצלים לכתוב כמו בני אדם יש זכויות. וכמו שכל הדיסלקטים העצלנים נורא "נעלבים" ונורא קשה להם לכתוב בצורה נורמלית, גם אותי מעליב כשמישהו כופה עלי מסה בלתי קריאה של הודעות קופיות ועילגות, וגם לי נורא קשה להצליח לפענח את הזבל המילולי. האם נדמה לי שאני היחיד שמפריעה לו הסלחנות כלפי אנשים שלא מנסים אפילו לייצר הודעות קריאות? האם זכותם לטנף גדולה מזכותי לקרוא? אם כך, למה שלא נשנה את שם הפורום ל"קבוצת תמיכה ועידוד לנפגעי השפה כמכלול" או "משחקי תפקידים לאנאלפבתים"?

Illithid

New member
אתה חייב לגלות מעט הבנה כלפיהם.

הגישה התוקפנית שלך ממש לא לעניין (וגם לא תעזור). אני מבטיח לך שהם לא באים לפורום במטרה לטנף אותו או לכפות עלינו מסה בלתי קריאה של הודעות. רוב ההודעות האחרונות שראיתי שהיו קשות להבנה היו של אנשים שבאו לפורום באופן חד פעמי, וכנראה לא היו מודעים לחוסר הנוחות שהם יכולים לגרום. בבקשה אל תבין את הבעיה שלהם כפעולה אלימה נגדך. אני מסכים שיש אמצעים להתגבר על הבעיה, וגם די הרבה. כמובן שאפשר לכתוב הודעה קריאה עם מעט סבלנות וספלר בוורד. אם מישהו כבר מחליט לכתוב מספר הודעות, באמת חובה עליו לעשות את המאמץ ולתקן שגיאות... אבל עוד פעם, יש דרכים לדבר.

והם מגלים הבנה כלפי?

פעם אחת אומרים שאי אפשר לקרוא את זה, והם שולפים לך את הדיסלקציה המזוייפת שלהם. מבקשים מהם להשתמש מתקן שגיאות - אבל לא בזין שלהם. זו גישה של "אני ואפסי עוד" - לעזאזל עם כולם, שיסבלו, שיראו טקסטים שחתול שירוץ על המקלדת מפיק טובים מהם בכל הודעה שנייה שנתפתחת - העיקר שהדיסלקטים הקטנים והיקרים שלנו יוכלו לבטא את עצמם. הודעה כתובה איננה נפיחת-אחוריים. היא נועדה שיקראו אותה, לא להוציא צחנה שמעיקה בבטנך - אם מישהו רוצה שיקראו אותו, שישקיע את המאמץ הנדרש בכתיבה. אם הוא חושב שהעיקר לכתוב ולעזאזל הקוראים אז שיכתוב למגרה.

ננסק

New member
יאללה,

אז תלמד, אל תצעק! אני לא יודע על איזה מקרה ספציפי מדובר, אבל מתערב איתך שאפילו לא ניסית להסביר? ואני מתכוון, להסביר בלי לצעוק עליו שהוא טמבל גמור ושצריך להעיף אותו מכל המדרגות על כך שהוא מעז להתקיים?

אני זה שלא בסדר, מה?

לא מדובר על מקרה ספציפי אלא על תופעה מתמשכת - המקרה האחרון פשוט מילא את מכסת המיאוס. מדובר בילדים חוצפנים, שחושבים שהכל מגיע להם - כולל הזכות לכתוב באופן לא קריא במדיום שסובב סביב קריאה וכתיבה. מבחינתך זה בסדר שככה יורקים לך בפרצוף?

ננסק

New member
ממש לא

וגם כתבתי בהודעה הראשונה שלי בעץ הזה שגם אני חושב שהם פשוט, ובבירור, לא בסדר. אין שום תירוץ לכתיבה בשגיאות כתיב. אבל זאת לא יריקה בפרצוף, כי אתה מניח שהם עושים את זה *בכוונה*. רובם, למעשה כולם, עושים את זה כי הם לא יודעים יותר טוב מזה. הם לא מנסים להעליב אותך בעצם כתיבתם, הם בכלל לא יודעים שזה כל כך חשוב. הם לא מנסים לעשות לך דווקא! במקום ללעוג להם - שזה אפילו יותר גרוע מסתם לצעוק - אני מעדיף להסביר. להבהיר את החשיבות של העניין.

Illithid

New member
אתה בהחלט זה שלא בסדר.

אולי הם התחילו את ה"בעיה", אבל אתה זה שעשית מזה באמת בעיה. ומאיפה החוצפה שלך לדבר על החוצפה שלהם? ה"חוצפה" שלהם היא כאין וכאפס לעומת החוצפה שאתה מראה פה. זה ממש נהיה בלתי נסבל... הרבה יותר מההודעות שלהם (האמת שהם לא כל-כך מעצבנות... אני לא יודע למה אתה עושה מזה סיפור)

ננסק

New member
כרגיל, הקיצוני

גם לדעתי יש סלחנות רבה מדי לאנשים עם שגיאות כתיב - חבר'ה, פשוט תקראו שוב ותתקנו, או שתדביקו את ההודעה לוורד ותבדקו דרכו. זה מרגיז לקרוא הודעות עם שגיאות, ומרגיז עוד יותר כשמתחילים להסתתר מאחורי הסברים ותירוצים ודברים אחרים. *זה לא כל כך קשה לבדוק שגיאות*, וזה הדבר הראשון, וגם מאוד עיקרי, ביחס שנותנים לכם בפורומים. אבל בלש, לא צריך להגזים. הפורום אומנם קצת סלחני מדי, אבל אתה מתרגז יותר ממה שראוי, וכרגיל, לועג בתור תגובה ראשונית. יש לי עצה לדיונים עבורך, באמת - שום דבר טוב, לא שיפור ולא שינוי ולא כלום, לא יכול לצאת מהתקפות מהסוג של ההודעה שלך. להעליב, עד כמה שאתה מרגיש טוב כשאתה עושה את זה, לא יוביל לכלום. יש דרכים אחרות להיות תקיף.

DDN

New member
אתה מגזים

יש כאן חבר חדש אחד בפורום שיש לו בעיה גדולה של שגיאות כתיב. המרחק בין זה לבין התיאור התוקפני שלך להיות אמת הוא כמו המרחק בין כדור הארץ לפלוטו. אחד הדברים שמקוממים אותי בכל מקום ומקרה זה קיצוניות, לכל כיוון, לכל דיעה, ובלי לעצור שניה לחשוב על הצד השני. זה כל הזמן אני אני אני אני אני. אז יש מישהו שיכולת הכתיבה שלו חלשה. אני מאמין בלעזור לחלשים כדי שיוכלו להגיע ולהיות שווים יום אחד. המשתמע מההודעות שלך זה למנוע מהם להתבטא, כי הם חלשים. אז אולי בגלל שהם חלשים, תמנע מהם בכלל את הזכות להשתמש במחשב? או ללכת לבית ספר? או לקולנוע? או בכלל לצאת מהבית? כל כך קשה לנסות לקבל ולעזור לחלש? יש שמות לסוגי חברות ומשטרים בהם עודדו את החזק ואת החלש דחפו הצידה או גרוע מכך.

ננסק

New member
כן, דמוקרטיה =)

הממשל שלנו, וגם כל ממשלי הרווחה האחרים בעולם, הם לא כזה שוס. אני מציע שלא תביא אותם כדוגמא.

DDN

New member
האמת?

אני לא נתתי את דמוקרטיה כדוגמא חיובית. על הדמוקרטיה של היום לא תשמע ממני מילה חיובית.

יש גם שמות

למצבים בהם נותנים זכויות יתר לחסרי היכולת על חשבון אלו שכן. בנוגע לטולרנטיות המתחנפת כלפי שגיאות כתיב (ועוד בסביבה כמו פורום, שמבוססת על טקסט בלבד) אני אוהב לכנות זאת "הדיקטטורה של הפיגוריון".

major mouse

New member
שימו לב, שימו לב !!!

באופן חד פעמי אני אסכים עם הבלש. רק הייתי רוצה להסתייג מהמילים אנאלפבתים, ונפגעי שפה והייתי מחליף אותם ב- "אנשים שלא שמים ז@# על הפורום". להתלונן זה קל, צריך פתרון.... למישהו יש אחד?

הבנתי..

טוב... לא נורא.. אני יחפס לי פורום אחר של DND... תודה למי שאזר לי עם המשימה שלי ותודה למי שהגן אלי.. ביי.. :(

DDN

New member
לא! לא הבנת!

אף אחד כאן לא אמר לך לא לכתוב כאן יותר. להיפך, מה שאנשים אמרו זה שתתאמץ לכתוב הודעות עם פחות שגיאות. יש לך את בודק השגיאות בוורד, ויש הרבה מילונים שאתה יכול להתקין שיעזרו לך בעניין. ככה - כולם מרוויחים - אתה ממשיך לכתוב פה ותורם מעצמך לפורום. וגם אתה מרוויח - שאתה משפר את השפה ונלחם בדיסלקציה שלך.

לא הבנת כלום

אין לי בעייה שתכתוב - אני רק רוצה שתכתוב בצורה שאנשים יוכלו לקרוא. אני לא היחיד שזה מפריע לו, אבל כנראה אני היחיד שיאמר לך את זה בפרצוף. אם לא ידרשו ממך לכתוב כמו בנאדם, אף פעם לא תהיה לך סיבה לעשות את זה. אם אתה רוצה שיקראו אותך ויתייחסו לזה ברצינות - תתאמץ. לא הוגן? החיים לא הוגנים - תתאים את עצמך למציאות, או שהיא תקרע אותך לגזרים ותגמור עם הרעלת אלכוהול או עופרת.

snift

New member
מכל מה שכתבת עד עכשיו

כתבת רק דבר אחד נכון : "אם אתה רוצה שיקראו אותך ויתייחסו לזה ברצינות - תתאמץ." אבל השיטה היא לא להשתלח בו ולהתנשא מעליו. לא מתאים לך לקרוא את מה שהוא כתב - אל תקרא. אם זה יפריע למספיק אנשים, אז תהיה לו מוטיבציה לשנות. גם כשאומרים למישהו משהו "בפרצוף" יש דרכים נכונות לעשות זאת, למשל להתחיל במסרים אישיים.

אם זה יפריע למספיק אנשים..

ולכן אני מעלה זאת לדיון פומבי. בימינו עתירי ההקלות והדיסלקטים (רמאים במקרה הרע, סתם מטומטמים במקרה הטוב), יש בון-טון מסויים בלהיות עילג. זה לגיטימי ואף מקובל מאוד. שים לב לזעזוע בו מתקבלת הדרישה ה"נוראית" שלי - לכתוב בלי שגיאות. באמת, איך אני מעז לצפות שמישהו שרוצה שיקראו אותו יעשה את זה לפי הכללים. חצוף שכמוני - מה הצעד הבא? לדרוש מאנשים להוציא רשיון נהיגה לפני שהם עולם על הכביש? הרי אני פוגע בזכותם לנסוע, ואם זה מפריע לי שהם משתוללים בכביש, אז זו בעייה שלי ואני תמיד יכול להישאר בבית...

gambakupu

New member
הזעזוע הוא מהאופן בה בחרת להביע

את דעתך, לא מדעתך. אני בספק אם יש פה מישהו שלא מסכים איתך, שאנשים צריכים להשתדל לכתוב בצורה ברורה (למרות מגבלותיהם). האמת כשאני נתקלתי בהודעות הלא ברורות פשוט סגרתי אותן ולא המשכתי לקרוא, למה אתה לא מסוגל לעשות את זה? אם באמת זה כל כך הכאיב לך לראות הודעות שכאלה, היית באמת צריך לפנוץ בפרטי אל אותו בן אדם ולבקש ממנו להשתדל, הוא לא משקיע? פנה אל המנהל שיבקש ממנו. יותר מזה אתה לא יכול לעשות, אתה לא יכול להכריח אותו ואין לך זכות לדבר אליו בצורה שכזו. הערת, אגב: "בפורום הזה בשונה, אולי, מאחרים אנחנו לא נוהגים להתקיף אנשים חדשים, בורים ותמימים. יש מקומות שיאכלו אותך בלי מלח ובלי סכו``ם." (ציטוט, מהודעת המנהל).

למעלה