שאלה קטנה

dragon zlotnik

New member
שאלה קטנה

שה"מ: אוקיי, אתם מתחילים בעיירה קטנה, השעה שעת ערב מוקדמת, אתם רואים איכרים ואנשים שאחרי יום עבודה מפרך נכנסים לשתות קצת בפונדק, ואת הסוחרים מתחילים לסגור את הבאסטות שלהם בשוק, לאן אתם הולכים? שחקן-1:אני הולך לפונדק סוחר שם חדר... רגע אחד, למה כל השחקנים הולכים לישון בפונדק? למה תמיד להרפתקנים אין בית משלהם, נכון שבד"כ השחקנים הם יתומים,אז מה? איפה גרתם כל השנים? אני מבין שבהרפתקאות אתם מצאים בפונדקים אבל בתחילת/סוף ההרפתקהאתם אמורים לחזור לביתכם...

naring

New member
שני דברים.

נתחיל בתשובה לשאלה שלך: איפה הדמויות ישנות כשהן נמצאות במקום שאינו מיושב? בדיוק! בשטח. אפשר לחיות בשטח בלי בעיה. טוב, עם בעיה, אבל היא נתנת לפתרון. הדבר השני שרציתי להגיד לך זה שאם אתה שה"ם, אף פעם אל תגיד "לאן אתם הולכים?" זה מגביל. אם למשל הם לא רוצים ללכת? אתה מגביל אותם ע"י אמירה כזו, דרך התת מודע. בהצלחה

dragon zlotnik

New member
זאת היתה דוגמא

זה לא קרה באמת... אבל השאלה שלי היתה למה אתם לא מתחילים בבית וחייבים להתחיל בפונדק?? לא ראיתי אףפעם הרפתקה שהתחילו בביתם.

מישהו מעקם לך את היד ?

רוצים להתחיל בבית ? תתחילו בבית. אין חוק שאומר "כל הרפתקאה תתחיל בפונדק ו/או מקום ישיבה דמוי פונדק". וגם אם יש חוק אז אפשר לעשות לו מה שעושים לחלק גדול מהחוקים. הקמפיין המסויים שאני מריץ התחיל לצורך העניין בפיתחה של מערה מסתורית. בהחלט יתכן שלדמות יהיה בית קבוע לחזור אליו כל כמה חודשים (כל עוד יש מי שידאג לבית ואת המשאבים הכלכליים המתאימים כמובן). הכל תלוי ביצירתיות של אלו שיושבים מסביב לשולחן. שלא לדבר על בתים ומשפחות שנוצרים במהלך המשחק (ע"ע רולנד ו.. שכחתי את שמה). שבירת "מוסכמות" וסטריאוטיפים הם תבלינים חיוניים לקמפיין טוב (לדעתי לפחות). כשהאורקים פתאום טובים והגובלינים מנהלים את האוניברסיטה הלאומית למדעים השחקנים לומדים מהר מאד ששום דבר לא ברור מאליו ופגישה ראשונה עם אירוע או יצור היא בהחלט פגישה ראשונה ויחודית (כל פעם מחדש
).

naring

New member
אגב, הקמפיין האחרון ששיחקתי בו

נכון לעכשיו (28/8/04) התחיל בכניסה לעיר שבו נמצא הבית שלי ושל שאר החבורה.

g tamir

New member
אני חושב שזה עוד לא היה...

28/8/04 אתה זז בזמן או משהו כזה...

naring

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifמקפיץ!!!../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

שכולם יראו שהוא השה"ם שלי...

Soul Cake Duck

New member
אלה הנדודים

לאנשים שנעים כל הזמן ממקום למקום, וביחוד אם זה בכיוון כללי פחות או יותר קבוע (בניגוד לשוטטות על פני אזור), לא פרקטי לשכור/לקנות בית. לינה בפונדק הגיונית יותר. אני עדיין בתקווה שהחבורה שלי "תשתקע" באזור כלשהו, ואז כנראה ישכרו או יקנו בית, אבל כרגע הם עדיין תמיד מחפשים פונדק, ולעתים קרובות לנים בשטח, באוהלים.

ננסק

New member
גרסאות נוספות

אני ממליץ לך לקחת בחשבון סגנונות מערכה אחרים, שבהם יש הסבר מרצה יותר לדברים האלו. למשל, סגנון מערכה שבו הדמויות הן חלק מיחידה צבאית, והמערכה כולה מתרחשת בזמן מלחמה גדולה. הדמויות נשלחות לכל מני משימות מיוחדות, ודברים כאלה. (הסבר מפורט ודי מוצלח למערכה כזאת מופיע במדריך השלם ללוחמה). או סגנון מערכה "סגורה", שבה יש סיפור שמתגלגל עם הזמן והדמויות עוקבות אחרי מטרה ברורה כלשהי - חייבים להשיג את "ספר הגורל" משדי השאול שחטפו אותו! כל המערכה היא מרדף ארוך אחרי שדי השאול, לאורך יבשות ומישורי קיום. הדמויות לא יחזרו הביתה, הן במרדף! נודדות מפונדק לפונדק, ולפעמים גם זה לא. אפשר גם סגנון "גיבורי הממלכה", שבו הגיבורים מסתובבים כל המערכה באותה העיר, או באותו חבל ארץ, וגרים בעיר קבועה ובבתים קבועים. בכל הרפתקה הם יוצאים להגן על האזור מאיום אחר, או לחקור משהו חדש שהתגלה באזור, אבל בכל מקרה, תמיד מדובר במשהו מקומי. לכן זה הגיוני ומקובל שהם יחזרו הביתה, וסביר שגם יכובדו על ידי תושבי העיר, ויתנו להם יחס מיוחד.

Nihau

New member
זה הכל עיניין של נקודת ההתחלה

השה"מ בסיפור הקצר שלך לא הצהיר שזו העיירה שלהם ולכן השחקנים הניחו אוטומטית שזו עיירה שרק עכשיו הם נכנסו אליה ואין להם בה בית קבוע. אם היה הסיפור מתחיל "אתה מתחילים בעיירת הבית הקטנה שלכם" היה לשחקנים הרבה יותר קל להחליט שיש להם בית קבוע במקום. קבוצת נוסגות' התחילה את הרפתקאותיה מכפר הבית שלה, כולנו חברי ילדות מהכפר. כמובן שלכל אחד מאיתנו היה בית ומשפחה (הורים) לחזור אליהם בערב. וכולנו הלכנו לאכול צוהוריים אצל מאמא פול (דב"ש), אימא של ז'אן פול (ד"ש), שהכינה את האוכל עם קירסטן (ד"ש)... קבוצת טיאן (Tien) התחילה הת הרפתקאותיה גם כן בכפר מגוריה ועברו לפחות 6 פגישות שם לפני שיצאו לדרך אל העולם הגדול. קבוצת הפריפורם לעומת זאת התחילה בכך שחצי ממנה אסירים בכלוב בלי זיכרון איך הם הגיעו לשם, רק שנחטפו מאמצע חייהם הנורמליים אל תוך כלא בלי סיבה וללא עוול בכפת, לפחות לא עוול שהיה ברור להם. יש להם בתים ברחבי העולם וחלק יפה מההרפתקאה הסתובב סביב הרצון לחזור הבייתה ואחר כך לעזור לאנשים בבית.

DDN

New member
תשובה ומינוחיה

נתחיל במינוחיה: א. זה שוכר חדר ולא סוחר חדר. (סוחר = MERCHANT = סחר חליפין. שוכר = RENTING = שכר דירה) ב. אוי ואבוי עם רוב שחקני התפקידים היו יתומים. דייק. התכוונת לדמויות. ולתשובה: וממש לא כל הדמויות יתומות.. זה הכל תלוי ברקע. דוגמאות: כיום קבוצת נוסגות' נודדת, אבל רובם יצאו משורינפורד, בה היו להם בתים. לאדריאן היה בית עם הוריו, ושנים רבות גר בארמון. דומיניק גרה בעיר הגדולה עד שאביה גורש משם, ורק שנה וקצת לפני שהחלה לצאת להרפתקאות התייתמה ממנו, ועדיין גרה בחצר הברון. כרגע חברי הקבוצה נודדים, אבל לאחר החתונה של דומיניק ואדריאן הם מתכננים להשתקע באיזה בית עם גינה, 2 כלבים, 2 חתולים ו7 ילדים. אלכסנדרה, ברחה מהבית לאחר שגילתה שהיא בעלת כוחות קסם. היא נדדה כמה שנים טובות, אבל היה לה בית לחזור אליו (היא פחדה לחזור, ההורים היו מקבלים אותה בשמחה) התשובה - לרוב הדמויות הן נודדות, בגלל זה הן שוכרות חדרים בפונדקים. הרי בתכלס, כמעט כל הרפתקן רוצה להרוויח כסף בהרפתקאות שלו, כדי שמתישהו הוא יוכל לחיות כמו מלך בבית משלו.

למעלה